To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wyrok „TK” – skutki
DziadBorowy napisał(a): No i co z tą odpowiedzialnością i rozsądkiem narodowców z uwzględnieniem sytuacji epidemiologicznej? Bo wyszło dokładnie tak jak myślałem, że wyjdzie.
No, przecież winna jest mityczna Antifa, która rozdrażniła spokojnych patriotów swoim prawdopodobnym istnieniem gdzieś w kraju. Nie mieli innego wyjścia, jak tylko zaatakować policję i wzniecić pożar.
Odpowiedz
Myślę, że w ramach swojej lini obrony mogą się powoływać na silny gniew i frustrację, którą niewątpliwie czują.
W Polsce, ale i za oceanem jest to dość popularna ostatnimi czasy forma usprawiedliwienia dla wandalizmu i agresji na ulicach. To trochę taki kapitan obvious, że jak ktoś demoluje to siedzi w nim jakieś wkurwienie, ale skoro w innych przypadkach to działa to myślę, że i oni mogą spróbować tej strategii.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Na pewno jest to jakiś powód, problem w tym, że kibole są zagniewani i sfrustrowani permanentnie, niezależnie od sytuacji politycznej i ekonomicznej.
Odpowiedz
ZaKotem napisał(a): Na pewno jest to jakiś powód, problem w tym, że kibole są zagniewani i sfrustrowani permanentnie, niezależnie od sytuacji politycznej i ekonomicznej.

Tym mocniej należy pochylić się nad ich wkurwieniem. Widocznie jest ono permanentnie ignorowane, a że trwa w każdym układzie politycznym, to najprawdopodobniej stoi za tym wkurwieniem jakiś poważny problem społeczny i krzywda ludzka.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
ZaKotem napisał(a):
DziadBorowy napisał(a): No i co z tą odpowiedzialnością i rozsądkiem narodowców z uwzględnieniem sytuacji epidemiologicznej? Bo wyszło dokładnie tak jak myślałem, że wyjdzie.
No, przecież winna jest mityczna Antifa, która rozdrażniła spokojnych patriotów swoim prawdopodobnym istnieniem gdzieś w kraju. Nie mieli innego wyjścia, jak tylko zaatakować policję i wzniecić pożar.

Wywieszanie flag "strajku kobiet" na trasie przemarszu "MN" to nie prowokacja? No ale pomijając, Jako sympatyk narodowców muszę z zażenowaniem stwierdzić że to co zrobili ostatnio to totalny debilizm, i coś co szkodzi naszej sprawie
Odpowiedz
No i Policja, która niedawno bezczynnie przyglądała się wybrykom aborcyjnej dziczy, teraz popisała się strzelając do 74-letniego reportera.
Nie będzie mi Chrystus panem, niech krew swoją sam pije.
Mój jest udział w jeziorze ognia i siarki.

Moja twórczość: https://ateista.pl/showthread.php?tid=14690
Odpowiedz
InspektorGadżet napisał(a): Wywieszanie flag "strajku kobiet" na trasie przemarszu "MN" to nie prowokacja?
Śmieszny jesteś, naprawdę. Eksponowanie własnych poglądów we własnym domu jest „prowokacją”, bo jakaś banda antypolskich debili postanowiła przejść obok tego domu?

Cytat:No ale pomijając, Jako sympatyk narodowców muszę z zażenowaniem stwierdzić że to co zrobili ostatnio to totalny debilizm, i coś co szkodzi naszej sprawie
Waszej sprawie nie da się już bardziej zaszkodzić. Można co najwyżej odświeżyć sobie wiedzę na temat tego, jak się Wasza sprawa kończy. Dobrze, że spłonęły tylko firanki, bo w USiech musieliście zastrzelić kilku ludzi, żeby ludzie otrzeźwieli.

@Adeptus a do reporterów w jakim wieku wolno strzelać?
Odpowiedz
Co do zasady żadnych, ale reporter + staruszek to kumulacja.

Odpowiedz
zefciu napisał(a):Śmieszny jesteś, naprawdę
Dzięki. Spróbuje w Stand-Upie
zefciu napisał(a):Eksponowanie własnych poglądów we własnym domu jest „prowokacją”, bo jakaś banda antypolskich debili postanowiła przejść obok tego domu?
Rozumiem że ten sam argument stosowałeś w sprawie drukarza z Lodzi? albo tego chłopa co wyrzucili z IKEI za przedstawianie swoich poglądów?
zefciu napisał(a):jak się Wasza sprawa kończy
Nas bedzie oceniał Chrystus z tego jak "walczyliśmy" o chrześcijańskie wartości, a nie hipotetyczny lewicowy rząd czy inne gremium
Odpowiedz
Cytat:Nas bedzie oceniał Chrystus z tego jak "walczyliśmy" o chrześcijańskie wartości, a nie hipotetyczny lewicowy rząd czy inne gremium
Tak, a na koniec Chrystus Ci powie "OK, byłeś walecznym krzyżowcem, całe życie poświęciłeś wierze... Ale pamiętasz jak 7 października 2019 r. przez pięć sekund patrzyłeś się z pożądliwością na kobietę? Albo jak w podstawówce brałeś udział w Andrzejkach? Przykro mi bardzo, me miłosierne serce rozdziera ból, ale skoro sam wybrałeś wieczne potępienie, ja ten wybór uszanuję. Żegnaj".

Odpowiedz
zefciu napisał(a): Dobrze, że spłonęły tylko firanki, bo w USiech musieliście zastrzelić kilku ludzi, żeby ludzie otrzeźwieli.
Nie wiem z czego się cieszysz. Każde takie „otrzeźwienie” w USiech, którego przyczyną jest medialna histeria i wyolbrzymianie pojedynczych przypadków skutkuje tym, że z kilku zgonów robi się nadmiarowe kilkaset w wyniku okresowej anarchizacji poszczególnych dzielnic, wzrostu przestępczości. Ktoś to w tym USiech starał się to liczbowo oszacować, nie pamiętam autora publikacji ale postaram się znaleźć.
NN
Odpowiedz
InspektorGadżet napisał(a): Rozumiem że ten sam argument stosowałeś w sprawie drukarza z Lodzi?
Jakiego drukarza z Łodzi.
Cytat:albo tego chłopa co wyrzucili z IKEI za przedstawianie swoich poglądów?
Nie za bardzo widzę analogię między tymi dwiema sytuacjami:
  • Ktoś we własnym oknie wywiesza plakat stanowiący protest przeciwko zdradzie narodowej, jakiej dopuszcza się partia.
  • Ktoś na forum firmowym nawołuje do zabijania pracowników firmy.
Baptiste napisał(a): Nie wiem z czego się cieszysz. Każde takie „otrzeźwienie” w USiech, którego przyczyną jest medialna histeria i wyolbrzymianie pojedynczych przypadków skutkuje tym, że z kilku zgonów robi się nadmiarowe kilkaset w wyniku okresowej anarchizacji poszczególnych dzielnic, wzrostu przestępczości.
Rozumiem, że rządy ludzi, którzy wprost głoszą idee nazistowskie są lepszą alternatywą.
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Rozumiem, że rządy ludzi, którzy wprost głoszą idee nazistowskie są lepszą alternatywą.
Na szczęście fałszywą, choć jeżeli byłby to wyłącznie nazizm wizerunkowy (pany w czarnych koszulach paradują) bądź zdefiniowany przez środowiska silnie lewicowe, to jak najbardziej lepszą. Generalnie jako biały, pracujący i nie łamiący prawa obywatel pragnący dobra swojego, swojej własności i rodziny, za lepszą alternatywę muszę uznać tych, którzy w realizacji tego celu mi nie zagrażają, a za gorszą tych, którzy zagrażają.

W warunkach USA uznałbym zatem środowiska republikańskie za bezpieczne, a nierepublikańskie za niebezpieczne (szczujące na moją grupę społeczną i w wyniku swoich medialnych przekazów zwiększające ilość przypadków tzw. „robbery gone wrong”).
NN
Odpowiedz
Republikanie głoszą idee nazistowskie?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Zdaje się, że to właśnie chce przekazać Zefciu. Ewentualnie, że policja w USiech jest zinfiltrowana przez nazistów. Chyba, że przedstawi nieco szerzej kim są owi „oni” powiązani z użytkownikiem Inspektor Gadżet.
NN
Odpowiedz
Iselin napisał(a): Republikanie głoszą idee nazistowskie?
Republikański prezydent był otwarcie popierany przez środowiska nazistowskie i nawet naciskany nie potrafił otwarcie się od nich odciąć.
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Republikański prezydent był otwarcie popierany przez środowiska nazistowskie i nawet naciskany nie potrafił otwarcie się od nich odciąć.
No tak się składa, że amerykański układ polityczny jest silnie dychotomiczny. Jeśli zatem skrajna prawica lub lewica ma kogoś popierać to wiadomo, że poparcie uzyska ten choć nieco mniej od nich odległy kandydat bądź partia.
Skoro politycy nie gardzą głosami morderców i gwałcicieli z więzień to nie wiem dlaczego mieliby wgardzić głosem każdego innego człowieka.
NN
Odpowiedz
Baptiste napisał(a): Skoro politycy nie gardzą głosami morderców i gwałcicieli z więzień to nie wiem dlaczego mieliby wgardzić głosem każdego innego człowieka.
Oczywiście analogia z dupy. Potrafisz mi wskazać przykład polityka, który popiera prawa wyborcze więźniów, ale na pytanie „czy potępia przestępstwa” ucieknie z konferencji jak Wasz bożek?
Odpowiedz
A czy demokraci potępili bandytów z antify, którzy rabowali sklepy i napadali ludzi na ulicach?

Odpowiedz
zefciu napisał(a): Oczywiście analogia z dupy. Potrafisz mi wskazać przykład polityka, który popiera prawa wyborcze więźniów, ale na pytanie „czy potępia przestępstwa” ucieknie z konferencji jak Wasz bożek?
No a nie? Toż to co drugi demokrata, który boi się narazić na wkurw ludzi od BLM, w tym „bolesnym dla społeczności momencie”.

Z resztą od tezy „Trumpa popierają naziści” do „Trump i jego administracja wraz z republikanami w poszczególnych stanach to naziści” droga jest bardzo daleka.
Kolejna sprawa jest taka, że policji zdarzyło się postrzelić czarnoskórego na długo przed tym zanim przyszedł Trump więc twoje stwierdzenie jest zwyczajnie o kant dupy potłuc.
NN
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości