Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
Gladiator,
Cytat:Problem w tym, że nikogo nie obchodzi po prawdzie Konstytucja jej zapisy, lecz wszystko ma być jak w "Sami swoi". Pawlak jedzie do sądu na rozprawę z Kargulem, a babcie daje mu dwa granaty i mówi: Masz ci synku dwa granaty, sądy sądami, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie". Taka współczesna "postępowa" mentalność.
Słusznie waść prawisz. Nikogo już nie obchodzi Konstytucja, a jedynie to, jak wyposażyć swoich w większą ilość "granatów". Zaczęło się to od pisowskiego zamachu na TK w 2015 i 2016 zaś po przejęciu SN jedyną areną do rozstrzygania publicznych sporów jest ulica.
Wiem kogo bardzo to cieszy - Władimira Putina, dlatego pojawia się pytanie dlaczego ty od samego początku wspierałeś i nadal wspierasz pisowski zamach na państwo?
Cytat:Prof Piskorski był jedynie sędzią sprawozdawcą przy dwóch głosach separatum. Tylko jego spotkały szykany, ponieważ ma bardzo nieortodoksyjny sposób myślenia, zawsze wzbudzał nim zainteresowanie swoich studentów. Bardzo ciekawy i precyzyjny umysł, nikt nie próbuje nawet podważyć jego kwalifikacji. Ma jednak sporą ideologiczną wadę - jest tradycjonalistą katolickim,. Stąd próba usunięcia go pod idiotycznym zarzutami, wiadomo wolność i tolerancja w ZMPowy stylu.
Ten nieortodoksyjny sposób myślenia przejawia się akceptacją dla demontażu państwa prawa i zaprowadzenia dyktatury, po warunkiem, że będzie to dyktatura katolicka.
Dziwi cię opór społeczeństwa wobec takich planów?
15.11.2020, 04:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2020, 04:10 przez Gladiator.)
Liczba postów: 1,959
Liczba wątków: 12
Ad Exeter pro memoria
Cztery lata temu napisałem Tobie, że nie czuję się na siłach komentować Twoich postów, zdanie podtrzymuje.
ad temat
Otóż Adeptus zapodał link z komentarzem:
https://www.papilot.pl/zycie/wydarzenia/...my-aborcje
Cytat:"Najśmieszniejsze jest to że przeciw aborcji są najczęściej mężczyźni i stare dewoty, czyli osoby które nie są w stanie zajść w ciążę"
Ten cytat warto rozwinąć, ponieważ dotyka istoty rzeczy całego zamieszania, jest jego przejawem. Z dewotami wiadomo - stare głupie, a ja młoda(y) to wiadomo ho, ho, hooo i jeszcze trochę... Nihil novi stare jak świat. Natomiast mężczyźni w większości będący za aborcją to przejaw ich głupoty własnej wynikającej ze strachu, egoizmu, kupienia kultu wygodnego stylu życia bez zobowiązań, bez problemów. Pytanie, gdzie byli kiedy ona zaszła w ciąże? Wspierali, czuli się odpowiedzialni, tworzyli zręby przyszłego wspólnego życia? Mamy sporą ucieczkę od odpowiedzialności, podjęcia trudów, ponieważ brak jest motywacji, chęcią bycia ojcem, opiekunem. Wówczas można sobie "postępowe" uzasadnieni dorobić. Wiem, czasy są niesprzyjające, choć to nic specjalnego. Fizyczna walka o byt zostaje zastąpiona duchową, trzeba zmierzyć się ze światem wprowadzającym pojęcia "żenada", czy "średniowiecze". Ilu znanych i nieznanych boi się powiedzieć co naprawdę myśli, ze względu na oskarżenie o seksizm, łamanie praw kobiet, czy inne neomarksitowskie hasełka do szantażu. Także wynikające z tego poniżające publiczne kajanie (przepraszanie) ku uciesze gawiedzi.
Dlatego łatwiej jest pójść z pądem, pograć obrońców o "prawa kobiet". Zapytam, a prawa mężczyzn do dziecka? Reproduktorzy uroczyście się zrzekają? Póki co dzieworództwa nie ma, a mamy za to rezygnacje z ojcostwa papierowych tygrysów noszących hasła na sztendrach.
Z artykułu:
Cytat:Przerywamy ciąże, bo to nasze życie, nasze ciała i macice, a przede wszystkim nasza przyszłość. Mamy do tego prawo.
Minie trochę czasu, a rozhisteryzowany i ogłupiony nastolatek walczący o "prawa kobiet" na ulicy może usłyszeć od swojej lubej - to mój zlepek komórek w mojej macicy, a tobie nic do tego. Prędzej, czy później skojarzy to ze swoją walką, którą tak gorąco popierał. Drugi koniec kija, to kiedy ona jest w ciąży, a on mówi - twoja macica, twój zlepek komórek, masz prawo robić co chcesz, jesteś wolna i niezależna. Ja także.
To prowadzi do upadku, ma spory udział w braku następnego pokolenia i konieczności sprowadzania imigrantów z wiadomym skutkiem. Oczywiście z krajów gdzie aborcji w zasadzie nie ma. Tu akurat kłania się słynna "ekonomika", ale to inny temat.
Reputacja:
18
Gladiator,
nie musisz komentować moich postów, odpowiedz na proste pytanie - dlaczego z zapałem uprawiasz prorosyjską propagandę na każdym forum na którym piszesz?
Jeśli jesteś ruskim trollem sprawa jest prosta, bierzesz za to kasę, ale chcę widzieć w ludziach nie tylko zło i choć to jest mało prawdopodobne, nie wykluczam, że piszesz, to co piszesz, gdyż tak myślisz.
Dlatego pytam, nie dostrzegasz, że to jest powielaniem ruskiej propagandy, czy szerzej linii politycznej Kremla?
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Iselin napisał(a): lumberjack napisał(a): Kurna, strasznie dużo. Nie spodziewałem się aż takiego wyniku. I teraz pytanie - skoro aż tyle Polek woli zamiast antykoncepcji aborcję, to czy powinno im się to na wzór cywilizacji rosyjskiej ułatwić i zalegalizować czy może mamy je na wzór cywilizacji katolickiej szykanować i skazywać na wycieczki aborcyjne do Holandii etc.? A kto Ci powiedział, że "woli"? Po pierwsze część dorosłych Polek to osoby, które aborcji dokonały w czasach, gdy była ona dozwolona, nie było za to dostępu do dobrej antykoncepcji oraz badań USG w ciąży. Po drugie, antykoncepcja zawodzi, a ta najbardziej skuteczna jest najdroższa. Po trzecie, na antykoncepcję w postaci gumek kręcą nosem nie Polki, tylko częściej osobniki płci męskiej..
Nikt nie powiedział. To ja żem im to niesłusznie przypisał, przepraszam za ten zabieg.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 597
Liczba wątków: 11
Reputacja:
12
Cytat: Słusznie waść prawisz. Nikogo już nie obchodzi Konstytucja, a jedynie to, jak wyposażyć swoich w większą ilość "granatów". Zaczęło się to od pisowskiego zamachu na TK w 2015 i 2016 zaś po przejęciu SN jedyną areną do rozstrzygania publicznych sporów jest ulica.
Zaczęło to się od tego, że PO przedwcześnie wybrała nowych sędziów TK.
Cytat: Ten nieortodoksyjny sposób myślenia przejawia się akceptacją dla demontażu państwa prawa i zaprowadzenia dyktatury, po warunkiem, że będzie to dyktatura katolicka.
E tam. Dla mnie na przykład demontaż państwa prawa i dyktatura są wartością samą w sobie (choć wolałbym, żeby nie była to dyktatura katolicka).
Adeptus napisał(a): Zaczęło to się od tego, że PO przedwcześnie wybrała nowych sędziów TK. No i co z tego? Dlaczego wszyscy Polacy mają ponosić odpowiedzialność za błędy PO? PO-wscy dublerzy już nie udają sędziów TK. A PiS-owscy – tak. Zatem argument „winna jest PO” trafi tylko do idiotów.
Cytat:Dla mnie na przykład demontaż państwa prawa i dyktatura są wartością samą w sobie (choć wolałbym, żeby nie była to dyktatura katolicka).
A jaka inna może być w Polsce?
Liczba postów: 1,110
Liczba wątków: 6
Reputacja:
183
Adeptus napisał(a): E tam. Dla mnie na przykład demontaż państwa prawa i dyktatura są wartością samą w sobie (choć wolałbym, żeby nie była to dyktatura katolicka). Może trzeba zmienić kraj zamieszkania na bardziej pasujący do poglądów. Podobno z Koreą Północną Polska ma całkiem dobre relacje dyplomatyczne.
15.11.2020, 14:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2020, 14:23 przez exeter.)
Reputacja:
18
zefciu,
Cytat:Adeptus napisał(a): napisał(a):Zaczęło to się od tego, że PO przedwcześnie wybrała nowych sędziów TK.
No i co z tego? Dlaczego wszyscy Polacy mają ponosić odpowiedzialność za błędy PO? PO-wscy dublerzy już nie udają sędziów TK. A PiS-owscy – tak. Zatem argument „winna jest PO” trafi tylko do idiotów. Nasz kolega posłużył się propagandowym przekazem PISu w tej sprawie. A skoro tak mówi PIS to musi być prawdą, przecież oni nie kłamią.
Adeptus,
Cytat:Cytat:Ten nieortodoksyjny sposób myślenia przejawia się akceptacją dla demontażu państwa prawa i zaprowadzenia dyktatury, po warunkiem, że będzie to dyktatura katolicka.
E tam. Dla mnie na przykład demontaż państwa prawa i dyktatura są wartością samą w sobie (choć wolałbym, żeby nie była to dyktatura katolicka).
Nie ma problemu jeśli tylko o tym mówisz, ale gdybyś chciał zrealizować taki projekt, to mam nadzieję, że w tym państwie z tektury jednak zostało parę pustych cel do zasiedlenia. Jeśli szybko Cię w którejś umieszczą, obiecuję wysyłać paczki.
15.11.2020, 16:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2020, 17:10 przez Adeptus.)
Reputacja:
12
Cytat:Może trzeba zmienić kraj zamieszkania na bardziej pasujący do poglądów. Podobno z Koreą Północną Polska ma całkiem dobre relacje dyplomatyczne.
Ale dyktatura w Korei Północnej jest komunistyczna. To mi akurat nie pasuje. To jeszcze gorzej, jak katolicka.
Chociaż boski kult przywódcy - spoko.
Poza tym - ja jestem patriotą, dlaczego mam uciekać ze swojego kraju, zamiast wspierać pozytywne przemiany w mojej ojczyźnie? Równie dobrze mogę powiedzieć Tobie - jak Ci nie pasuje demontaż państwa prawa, to sobie jedź gdzieś tam, nie wiem, do Holandii.
exeter napisał(a): Nasz kolega posłużył się propagandowym przekazem PISu w tej sprawie. A skoro tak mówi PIS to musi być prawdą, przecież oni nie kłamią.  Ale tutaj nie chodzi o materialną prawdę, czy nieprawdę. Owszem – PO próbowało wsadzić sędziów do TK w sposób pozakonstytucyjny. Problem w tym, że nijak to nie usprawiedliwia działań PiS-u.
Adeptus napisał(a):Równie dobrze mogę powiedzieć Tobie - jak Ci nie pasuje demontaż państwa prawa, to sobie jedź gdzieś tam, nie wiem, do Holandii. Ale ten demontaż w ogóle większości Polaków nie pasuje. A żadnej woli politycznej budowania dyktatury, która by nie była ani katolicka, ani komusza w tym narodzie nie ma. Więc naprawdę musisz rozważyć emigrację, jak Ci się coś takiego marzy.
Reputacja:
12
Cytat:Ale tutaj nie chodzi o materialną prawdę, czy nieprawdę. Owszem – PO próbowało wsadzić sędziów do TK w sposób pozakonstytucyjny. Problem w tym, że nijak to nie usprawiedliwia działań PiS-u.
Ma znaczenie dla kwestii "kto zaczął", która została poruszona.
Cytat:Ale ten demontaż w ogóle większości Polaków nie pasuje.
.
No ale przecież polityka polega m.in. na staraniu się, by nastawienie narodu zmieniło się w kierunku Twojej ideologii. Polityka to nie jest proste świadczenie usług polegające wyłącznie na zorientowaniu się, czego chcą wyborcy, a potem wykonaniu tego. Gdyby tak było, zamiast partii głoszących różne poglądy, o władze konkurowałyby korporacje menadżerskie.
Reputacja:
18
zefciu,
Cytat:exeter napisał(a): napisał(a):Nasz kolega posłużył się propagandowym przekazem PISu w tej sprawie. A skoro tak mówi PIS to musi być prawdą, przecież oni nie kłamią. ![[Obrazek: wink.gif]](https://ateista.pl/images/smilies/wink.gif)
Ale tutaj nie chodzi o materialną prawdę, czy nieprawdę. Owszem – PO próbowało wsadzić sędziów do TK w sposób pozakonstytucyjny. Problem w tym, że nijak to nie usprawiedliwia działań PiS-u. Oczywiście, że działania PO nie usprawiedliwiają pisowskiego zamachu na TK, rzecz w tym, że nie o to chodzi.
Przekaz propagandy pisowskiej zaprezentowany przez Adeptusa ma na celu przykrycie faktu, że Kaczyński od lat planował ubezwłasnowolnienie TK i zrobiłby to w taki czy inny sposób. Poczynania Platformy dostarczyły mu pretekstu, gdyby go nie było, wymyśliłby inny.
Dlatego nie jest to tylko zwykłe kłamstwo, ale mataczenie w celu przykrycia przestępstwa.
Reputacja:
12
Nie jest to mataczenie, tylko stwierdzenie faktu. Napisałeś, że "zaczęło się to od pisowskiego zamachu na TK w 2015 i 2016", podczas gdy faktem jest, że to PO pierwsza kombinowała przy składzie TK. I to jest fakt, którego nie zmienia Twoje gdybanie na temat tego, co sobie w głowie planował Kaczyński.
15.11.2020, 21:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2020, 21:28 przez exeter.)
Reputacja:
18
Adeptus,
Cytat:Nie jest to mataczenie, tylko stwierdzenie faktu. Napisałeś, że "zaczęło się to od pisowskiego zamachu na TK w 2015 i 2016", podczas gdy faktem jest, że to PO pierwsza kombinowała przy składzie TK. I to jest fakt, którego nie zmienia Twoje gdybanie na temat tego, co sobie w głowie planował Kaczyński.
"Kombinowanie" PO nie miało żadnego wpływu na przebieg wydarzeń, w odróżnieniu od kombinowania Kaczyńskiego. Ale i to nie jest najważniejsze, założę, że jesteś po prostu młodym ignorantem nie znającym najnowszej historii swojego kraju(jesteś Polakiem, jak sądzę?) i przypomnę Ci kolejność wydarzeń.
Początkiem pisowskiego zamachu na TK były wydarzenia z maja 2007, gdy TK odrzucił jako niekonstytucyjną ustawę lustracyjną autorstwa PIS. W zamierzeniu Kaczyńskiego miała ona pełnić rolę "młota na czarownice" zapewniając mu możliwość szantażowania i kontrolowania bardzo szerokiego kręgu ludzi sprawujących jakąkolwiek władzę w kraju. TK uwalił mu tę ustawę, czym zasłużył sobie na dożywotnią nienawiść "ojca narodu". Kaczyński już wtedy p...ł o "imposybilizmie", czyli niemożności rządzenia w warunkach, gdy władzy patrzą na ręce niezależne organy wymiaru sprawiedliwości i szykując przez lata odwet, na pierwszym miejscu listy proskrybcyjnej umieścił TK. Wiedział, że jego przejęcie, zablokowanie, bądź ubezwłasnowolnienie jest warunkiem koniecznym wprowadzenia w Polsce dyktatury.
I tyle, czego by Platforma nie zrobiła, los TK po wyborach 2015 był przesądzony. Dowodem na prawdziwość tej tezy jest wycofanie po wyborach przez PIS własnego zapytania o konstytucyjność wyboru trzech sędziów przez PO. Po wygranych wyborach nie było już ono Kaczyńskiemu potrzebne, miał przecież własny "długopis" w Pałacu Prezydenckim działający w trybie nocnym.
Tymczasem w mediach narodu pisowskiego:
https://www.tvp.info/50820208/strajk-kob...nej-scenie
TL;DR: - PiS miał w jednym sondażu 4 pkty proc. więcej niż w innym, ergo należy się spodziewać, że lada dzień odzyska poparcie na wysokości 40%
- Hołownia dostał dobry wynik, ale przecież tego wyniku nie dowiezie do wyborów, bo eee… no przecież go nie dowiezie.
- Strajk Kobiet nie jest już tak popularny w mediach społecznościowych, jak na początku, ergo zasadny jest wniosek, że poparcie dla Strajku kobiet spadło o ponad 90% (i umieszczanie tego wniosku obok statystyk poparcia partii politycznych)
17.11.2020, 15:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.11.2020, 15:04 przez Adeptus.)
Reputacja:
12
@ exeter
W dalszym ciągu Twoje gdybanie na temat tego, kiedy Kaczyński postanowił grzebać przy TK nie zmienia faktu, że w praktyce to PO pierwsze zaczęło grzebać. I choćbyś wysnuł wniosek, że Jaro marzył o tym jeszcze na etapie życia płodowego - w dalszym ciągu tego nie zmienisz.
Reputacja:
183
Adeptus napisał(a): Ale dyktatura w Korei Północnej jest komunistyczna. To mi akurat nie pasuje. To jeszcze gorzej, jak katolicka.
Chociaż boski kult przywódcy - spoko. To właśnie państwo, gdzie demontaż prawa nastąpił i została wprowadzona niezależna polityka godnościowa, powinno Ci się podobać.
Adeptus napisał(a): Poza tym - ja jestem patriotą, dlaczego mam uciekać ze swojego kraju, zamiast wspierać pozytywne przemiany w mojej ojczyźnie? Bo zmiany nie są pozytywne ani nie podobają się większości w kraju, więc zamiast męczyć siebie i innych można zmienić miejsce zamieszkania.
Adeptus napisał(a): Równie dobrze mogę powiedzieć Tobie - jak Ci nie pasuje demontaż państwa prawa, to sobie jedź gdzieś tam, nie wiem, do Holandii. Tak może bym zrobił, gdybym nie zainwestował akurat w miejsce gdzie jestem, zanim nastało pisiorstwo.
Reputacja:
12
Cytat:To właśnie państwo, gdzie demontaż prawa nastąpił i została wprowadzona niezależna polityka godnościowa, powinno Ci się podobać.
Ale komunizm mi się nie podoba.
Cytat:Bo zmiany nie są pozytywne ani nie podobają się większości w kraju, więc zamiast męczyć siebie i innych można zmienić miejsce zamieszkania.
Czy są pozytywne, czy nie, to rzecz subiektywna. Co do podobania - rozumiem, że za każdym razem, jak ktoś ma opinię odmienną od większości narodu, nie ma prawa propagować swoich poglądów, tylko powinien się wynosić z kraju?
Cytat:Tak może bym zrobił, gdybym nie zainwestował akurat w miejsce gdzie jestem, zanim nastało pisiorstwo.
No widzisz,ja też mam ludzi i rzeczy, które trzymają mnie w kraju plus w znacznej mierze podoba mi się to, co robi pisiorstwo. Czyli mam jeszcze mniej powodów do wyjazdu, niż Ty.
Reputacja:
183
Adeptus napisał(a): Ale komunizm mi się nie podoba. To czemu podoba Ci się PiS?
Adeptus napisał(a): Czy są pozytywne, czy nie, to rzecz subiektywna. Ależ nie jest. Wydajność gospodarki, jakość opieki medycznej, kompetentność organów władzy, przewidywalność prawa to nie są rzeczy subiektywne i wszystkie te rzeczy się pogorszyły pod rządami PiSu.
Adeptus napisał(a): Co do podobania - rozumiem, że za każdym razem, jak ktoś ma opinię odmienną od większości narodu, nie ma prawa propagować swoich poglądów, tylko powinien się wynosić z kraju? Jeśli marzy mu się dyktatura i odebranie praw współobywateli? Skłaniam się ku tak.
Adeptus napisał(a): No widzisz,ja też mam ludzi i rzeczy, które trzymają mnie w kraju plus w znacznej mierze podoba mi się to, co robi pisiorstwo. Czyli mam jeszcze mniej powodów do wyjazdu, niż Ty. Ale jeszcze do niedawna trendy w Polsce były zupełnie inne, instalowanie dyktatury zaczęło się relatywnie niedawno. Co Cię trzymało do tej pory?
Reputacja:
12
Cytat:To czemu podoba Ci się PiS?
Bo nie jest komunistyczny?
Cytat:Ależ nie jest. Wydajność gospodarki, jakość opieki medycznej, kompetentność organów władzy, przewidywalność prawa to nie są rzeczy subiektywne i wszystkie te rzeczy się pogorszyły pod rządami PiSu.
Ale przynajmniej sędziów tępią.
Cytat:Ale jeszcze do niedawna trendy w Polsce były zupełnie inne, instalowanie dyktatury zaczęło się relatywnie niedawno. Co Cię trzymało do tej pory?
Te same rzeczy, które trzymają mnie teraz minus nadzieja na zainstalowanie dyktatury. Praca, rodzina, język, patriotyzm itd.
|