05.12.2022, 09:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2022, 09:35 przez Osiris.)
Liczba postów: 2,922
Liczba wątków: 13
Reputacja:
254
krzysiekniepieklo napisał(a): Władza bierze się z urabiania opinii publicznej. Aby prowadzić wojnę, to trzeba urobić opinię publiczną aby ludzi przekonać, że to jest dla nich dobre.
Znając tą zależność, to dość krytycznie odnoszę się do propagandy wylewającej się z telewizora. Ale co to jest, jakiś wykład z politologii? Propaganda wylewa się z tv, każdy to wie. I tak samo propaganda wylewa się z internetu, z czego chyba nie zdajesz sobie sprawy.
Cytat:Kierując się intuicją
Czyli jak intuicja mówi tobie, że to łysy gad i żmijowe plemię jest wszystkiemu winne, to idziesz za tym głosem. A że to wszystko jest tylko w twojej głowie, to ci nie przeszdadza zupełnie.
Cytat:szukam prawdziwych przyczyn konkretnej propagandy, czy do covidowej, czy to wojennej. Najczęściej chodzi w takiej propagandzie o pieniądze i o władzę. No i wtedy zaczynam szukać potwierdzenia dla mojej intuicji w statystykach i w wiedzy, którą posiadam. Znając metody działania żmijowego plemienia, to nie trudno rozszyfrować ich strategię.
No a fakty są takie, że mamy coraz mniej wolności i coraz więcej za wszystko płacimy. No i o to żmijowemu plemieniu chodzi. Wygląda na to, że prowadzona przez nich strategia jest bardzo skuteczna w osiąganiu przez nich wyznaczonych celów.
Masz ponad 60 lat a czytać ze zrozumieniem do tej pory się chyba nie nauczyłeś. Pytałem się o źródła a ty znowu wrzucasz bełkot o żmijowym plemieniu. Powtarzam pytanie: jakie są twoje źródła informacji, konkretnie?
krzysiekniepieklo napisał(a): No, białko kolca gdzieś się będzie odkładać i działać destrukcyjnie na organizm. Tym zdaniem udowadniasz, że nie masz pojęcia o czym mówisz. Dlatego pytam się o źródła, ponieważ po internetach jest pełno takiego pseudo-bełkotu rozsiewanego przez przeróżnych oszołomów promujących teorie spiskowe. Gdzie to przeczytałeś? Bo przecież sam nie przeprowadziłeś badań nad szczepionką w laboratorium?
Liczba postów: 305
Liczba wątków: 2
Wyznanie: Wolne chrześcijaństwo
Osiris napisał(a): Masz ponad 60 lat a czytać ze zrozumieniem do tej pory się chyba nie nauczyłeś. Pytałem się o źródła a ty znowu wrzucasz bełkot o żmijowym plemieniu.
Obawiam się, że problem Krzysztofa jest zupełnie innej natury, niż tylko nieumiejętność czytania ze zrozumieniem i błędne rozumienie cytatów biblijnych
05.12.2022, 11:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2022, 11:42 przez krzysiekniepieklo.)
Liczba postów: 192
Liczba wątków: 5
Reputacja:
-20
Wyznanie: uczeń Jezusa
Osiris napisał(a): krzysiekniepieklo napisał(a): Władza bierze się z urabiania opinii publicznej. Aby prowadzić wojnę, to trzeba urobić opinię publiczną aby ludzi przekonać, że to jest dla nich dobre.
Znając tą zależność, to dość krytycznie odnoszę się do propagandy wylewającej się z telewizora. Ale co to jest, jakiś wykład z politologii? Propaganda wylewa się z tv, każdy to wie. I tak samo propaganda wylewa się z internetu, z czego chyba nie zdajesz sobie sprawy. Odpowiem Co tak:
W internecie, kto cierpliwie szuka, to trochę prawdy znajdzie. Na pewno nie tam, gdzie jest uprawiana propaganda podobna do przekazu głównych mediów.
W opracowaniach historycznych nic się nie mówi na przykład o tym, kto zafinansował rozwój gospodarczy Niemiec ( w tym Hitlera) po I Wojnie Światowej. No a ten rozwój finansowało żmijowe plemię (konkretnie inwestorzy z USA, a jeszcze konkretniej amerykańskie banki). No, bez tego II Wojny by nie było. Pewnie słyszałeś, że ludobójstwo II Wojny nazwało żmijowe plemię "ofiarą całopalną". To ci amerykańscy inwestorzy złożyli ofiarę całopalną swojemu bogu. Dużo ich to kosztowało ale zaoszczędzili w inny sposób. Pewnie słyszałeś o bar micwa. Każdy, nawet biedak z tego narodu w wieku 13 lat musiał umieć czytać i pisać. Takie tam panują zasady już od średniowiecza. No i ci bogaci musieli łożyć na wykształcenie tych biedaków. Taniej im wyszło pozbyć się tych biedaków, jak na nich łożyć ogromne pieniądze. No ale o takich rzeczach z głównych mediów się nie dowiesz. To jest tajemnica głęboko skrywana. Na internecie jednak da się jeszcze znaleźć informacje na ten temat.
Osiris napisał(a): Cytat:Kierując się intuicją
Czyli jak intuicja mówi tobie, że to łysy gad i żmijowe plemię jest wszystkiemu winne, to idziesz za tym głosem. A że to wszystko jest tylko w twojej głowie, to ci nie przeszdadza zupełnie. No wiesz. Najpierw przychodzi mi do głowy jakaś myśl, a później szukam potwierdzenia , czy to w Piśmie, czy to w internecie. No bo wierzę, że przekaz mam z góry.
Jeśli chodzi o nauczanie KRK, to zaprzeczenie do tego nauczania można znaleźć w Piśmie. No bo nauka Jezusa ma dla mnie nadrzędne znaczenie i teksty innych ludzi nie mogą zaprzeczać temu, co Jezus powiedział. jestem uczniem Jezusa, więc wyznaję tylko Jego naukę. To powinno być dość oczywiste dla wszystkich z prostej logiki.
Jeśli nauki chrześcijańskie znasz, to wiesz, że szatan przeciwstawia się Bogu i bajeruje ludzi żeby się Boga nie słuchali ale robili to, co jest grzechem w prawie Bożym.
No więc żmijowe plemię generuje na świecie zło z natchnienia szatana. Tam, gdzie dzieje się zło, tam działa szatan i jego potomstwo (żmijowe plemię). Określenie "żmijowe plemię" nie odnosi się do konkretnego narodu ale to jest konkretna mentalność (ludzie zatruci żmijowym jadem)
Osiris napisał(a): krzysiekniepieklo napisał(a): No, białko kolca gdzieś się będzie odkładać i działać destrukcyjnie na organizm. Tym zdaniem udowadniasz, że nie masz pojęcia o czym mówisz. Dlatego pytam się o źródła, ponieważ po internetach jest pełno takiego pseudo-bełkotu rozsiewanego przez przeróżnych oszołomów promujących teorie spiskowe. Gdzie to przeczytałeś? Bo przecież sam nie przeprowadziłeś badań nad szczepionką w laboratorium? Dlaczego uważasz, że to jest bełkot? Fakt jest faktem, że covid w Polsce się skończył, a nadumieralność w dalszym ciągu występuje. Z prostej logiki matematycznej, jeśli w ciągu dwóch lat wystąpiła nadumieralność rzędu 200,000 ludzi w Polsce, to ci ludzie już nie umrą w kolejnych latach. To w tej chwili po "pandemii" umieralność powinna być znacznie poniżej średniej wieloletniej. No a jest w dalszym ciągu powyżej średniej. Jakaś przyczyna tego musi być. Jakie mogą być tego przyczyny. Masz jakiś pomysł? No bo podobno ja się nie znam.
05.12.2022, 12:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2022, 13:00 przez Ayla Mustafa.)
Liczba postów: 3,794
Liczba wątków: 18
Reputacja:
380
Ja pierdolę. Bar micwa wleciała...
Według Krzysztofa żydowscy inwestorzy z Ameryki zabili poprzez Holokaust miliony innych Żydów, bo są dosłownymi potomkami Szatana. Czyli mamy antysemityzm do kompletu. Tymczasem sam Krzysztof stwierdził wcześniej, że Jezus przyszedł do Żydów a nie do innych narodów.
Krzysztof pewnie zobaczył w "podziemnym Internecie", że Żydzi często są bogaci, więc uznał, że to ssspiseggg. Oczywiście o tym, że teraz wielu etnicznych Hindusów robi zawrotne kariery w branży high-tech, a wielu etnicznych Irlandczyków robi wielkie kariery w amerykańskiej bankowości, Krzysztof nie słyszał.
![[Obrazek: 7333539ff7512.jpg]](https://zapodaj.net/images/7333539ff7512.jpg)
Popatrz. Włącz myślenie! To irlandzkie leprikony są potomstwem Szatana!! Ziemniaczane Żydy!!!
Pewnie z podobnych grafik "wiedzę" czerpiesz, więc Ci je daję.
Albo patrz na to:
![[Obrazek: cf5bf10686c11.jpg]](https://zapodaj.net/images/cf5bf10686c11.jpg)
Ssspiseggg! Żydzi w ukryciu rządzą Izraelem. Wyłącz TV, włącz NPTV, kurwa.
I co Ty pieprzysz? Że amerykańskim Żydom bardziej się opłaciło zabić miliony Żydów z Europy niż łożyć na ich wykształcenie? Co kurwa?
Weź się, człowieku, rozpędź i głową w ścianę jebnij - może zmądrzejesz. Nie wiesz, czym jest antymateria. Nie wiesz, że pierdolona Barbarossa miała miejsce. Masz podstawowe braki w wiedzy, a uważasz siebie za jakieś bóstwo. Bierzesz gotowy cały pakiet szura (antysemityzm, antyszczepionki itd.), a uważasz, kurwa, że myślisz samodzielnie. Sssssspierdalaj.
No wiesz, sam nie wiem zbytnio, czym jest taka antymateria, ale ja z buńczuczną pewnością siebie nie głoszę idiotycznych "prawd objawionych" o antymaterii.
"I sent you lilies now I want back those flowers"
Reputacja:
-20
Mustafa Mond napisał(a): Ja pierdolę. Bar micwa wleciała...
Według Krzysztofa żydowscy inwestorzy z Ameryki zabili poprzez Holokaust miliony innych Żydów, bo są dosłownymi potomkami Szatana.
J8
42 Rzekł do nich Jezus: «Gdyby Bóg był waszym Ojcem, to i Mnie byście miłowali. Ja bowiem od Boga wyszedłem i przychodzę. Nie wyszedłem od siebie, lecz On Mnie posłał. 43 Dlaczego nie rozumiecie mowy mojej? Bo nie możecie słuchać mojej nauki. 44 Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa.
To tak odnośnie potomstwa szatana.
Tutaj masz, kto finansował II Wojnę Światową:
Wpisz w google - "amerykanie finansowali Hitlera" (gloria tv)
Reputacja:
254
krzysiekniepieklo napisał(a): W internecie, kto cierpliwie szuka, to trochę prawdy znajdzie...bla bla bla Nie będę komentował tego bełkotu (zrobił już to Mustafa Mond) tylko powtórzę jeszcze raz: jakie są twoje źródła? Konkretnie.
Reputacja:
380
Osiris napisał(a): krzysiekniepieklo napisał(a): W internecie, kto cierpliwie szuka, to trochę prawdy znajdzie...bla bla bla Nie będę komentował tego bełkotu (zrobił już to Mustafa Mond) tylko powtórzę jeszcze raz: jakie są twoje źródła? Konkretnie.
Napisał, że gloria.tv. Wszedłem tam. Co tam jest? Wyzywanie Ukraińców od "banderowców" i nazywanie Żydów "żydłakami" i coś o "kabale". Klimaty tego debila Jabłonowskiego.
05.12.2022, 14:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2022, 14:40 przez krzysiekniepieklo.)
Reputacja:
-20
Mustafa Mond napisał(a): Czyli mamy antysemityzm do kompletu. Chyba nie rozumiesz, co to jest antysemityzm. Ja dochodzę prawdy, kto tak naprawdę stoi za zamordowaniem miliona Żydów. Nie pierwszy raz żmijowe plemię morduje cudzymi rękami.
Osiris napisał(a): krzysiekniepieklo napisał(a): W internecie, kto cierpliwie szuka, to trochę prawdy znajdzie...bla bla bla Nie będę komentował tego bełkotu (zrobił już to Mustafa Mond) tylko powtórzę jeszcze raz: jakie są twoje źródła? Konkretnie. (Wpisz w google - "amerykanie finansowali Hitlera" (gloria tv))
Wykonaj dokładnie tą instrukcję, to znajdziesz.
Liczba postów: 2,761
Liczba wątków: 4
Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
prorok Teofil Pożerajko napisał(a):No bo wierzę, że przekaz mam z góry. A naprawdę to masz przekaz z dołu.
prorok Teofil Pożerajko napisał(a):W internecie, kto cierpliwie szuka, to trochę prawdy znajdzie. No to uważaj. W Rzplitej żyło tylu żydów, przez tyle stuleci, w takim pokoju z innymi nacjami, że jest logiczną niemożliwością, żeby dowolny Polak dzisiaj nie miał przymieszki żydowskiej krwi. Tak, ty też. Chyba że nie jesteś Polakiem, ale w takim razie to kim jesteś?
Reputacja:
-20
ErgoProxy napisał(a): prorok Teofil Pożerajko napisał(a):No bo wierzę, że przekaz mam z góry. A naprawdę to masz przekaz z dołu.
prorok Teofil Pożerajko napisał(a):W internecie, kto cierpliwie szuka, to trochę prawdy znajdzie. No to uważaj. W Rzplitej żyło tylu żydów, przez tyle stuleci, w takim pokoju z innymi nacjami, że jest logiczną niemożliwością, żeby dowolny Polak dzisiaj nie miał przymieszki żydowskiej krwi. Tak, ty też. Chyba że nie jesteś Polakiem, ale w takim razie to kim jesteś? No ale tu nie o krew chodzi ale o to, co kto ma pod deklem. Inaczej - z czyjego natchnienia działa.
Toteż mówię, że tobie Szatan rąbie pod dekiel.
Liczba postów: 4,638
Liczba wątków: 9
Reputacja:
436
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
Dupa tam, Krzysiu, nie słuchaj ich, żaden diaboł ci nie rąbie pod deklem. Po prostu najzwyczajniej w świecie ochujałeś. Zdarza się.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Reputacja:
-20
Ja wiem, że wyznawcom telewizora jest trudno uwierzyć, że telewizor ich oszukuje. W Polsce są dwa telewizory. TVN kłamie 24 godziny na dobę. No wyznawcy TVP widzą to i się na TVN wściekają, że tak kłamie. No a wyznawcy TVN widzą, że TVP kłamie 24 godziny na dobę i się wściekają na TVP.
No, zdarza się że jeden i drugi telewizor mówi to samo. Czy to znaczy, że mówią prawdę? Raczej nie. Akurat mają wspólny interes żeby tak kłamać. To dlaczego tak trudno wyznawcom każdego z telewizorów uwierzyć, że jego telewizor też kłamie? Świat by im się zawalił, jak by dotarło do nich, że zostali oszukani. To, że wymordowano rosyjską inteligencję w czasie rewolucji, to chyba wiecie. No, nikt Wam nie powiedział, że sowiecka inteligencja, to już nie była inteligencją rosyjską. No ale to chyba łatwo się tego domyślić. To, że w czasie wojny mordowano polską inteligencję, to ta wiedza jest dostępna. No, nie trudno się domyślić, że ta nowa inteligencja nie była już polską inteligencją. Nowa inteligencja przez 45 lat zapuszczała korzenie w europie wschodniej. To tak zwana inteligencja robotniczo- chłopska. Wyzwoliciele wprowadzali na tym terenie swoje porządki. No ale TVN i TVP tego Wam nie powiedzą.
Możecie się dalej modlić do Waszego telewizora. Wasz wybór i Wasza odpowiedzialność.
05.12.2022, 20:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2022, 23:41 przez Ayla Mustafa.)
Reputacja:
380
ErgoProxy napisał(a): Toteż mówię, że tobie Szatan rąbie pod dekiel.
Nie nobilitujmy Krzysztofa tezą, że wyższy świat się nim wielce przejmuje i o niego walczy.
To nie jest tak, że Krzysztof ma szeroką perspektywę na świat, otrzymuje trudne sygnały i się w tym szerokim skomplikowaniu zagubił. On ma po prostu wąziutkie postrzeganie świata, więc wychodzi ordynarna głupota. Ma w sobie narcystyczny aksjomat swojej wyższości i jakieś swoje płytkie kaprysy uznaje za boski geniusz, bo nie ma do siebie dystansu (nie potrafi na siebie spojrzeć "z boku"). W końcu Krzysztof nie przychodzi do nas z żadnymi poglądami, które się choćby silą na uniwersalizm. To szur-szowinista jak jakiś dziad z "Pokłosia". Uważa, że "jaszczury" (Ukraińcy, Żydzi itd.) się na Polskę uwzięły, bo dla niego Polska jest narodem wywyższonym przez Boga, więc sobie wchodzi na strony, gdzie się Ukraińców i Żydów dehumanizuje. Krzysiek nawet otwarcie napisał, że ma gdzieś, iż wojna radziecko-niemiecka miała miejsce, bo jest Polakiem, więc nie widzi problemu w uznawaniu, że Hitler i Stalin byli zawsze w sojuszu. Dla niego to prawda. Krzysztof nie potrafi zrozumieć, że równie dobrze mógłby się urodzić jako np. Peruwiańczyk. To za dużo na jego umysł. Zbyt trudna idea. Dlaczego uznaje, że polskość jest wywyższona i że Bóg po polsku w niebie mówi? Bo siebie uważa za pępek świata, więc narodowość jego osoby musi być dla niego "nadnarodowością". I tyle. Perspektywa unysłowa na poziomie paroletniego dziecka.
EDIT
@Krzysiek
Ile razy mam powtarzać, że nie oglądam telewizji? Jesteś jak dzieciak w ciele starca. Benjamin Button.
Reputacja:
254
krzysiekniepieklo napisał(a): Ja wiem, że wyznawcom telewizora jest trudno uwierzyć, że telewizor ich oszukuje. Ale przecież to już było. Czyżby ci się zresetował procesor i powtarzasz znowu to samo? Niestety wszystko jest tutaj zapisane i gdy powtarzasz się jak katarynka ignorując ostatnie wpisy to delikatnie mówiąc, nie przynosi to chwały twojemu intelektowi. A słyszałeś, że internet też oszukuje?
Reputacja:
380
ErgoProxy napisał(a): Also, skonsultuj się z lekarzem, krzysiek. Twoje podejście do katolicyzmu niebezpiecznie przypomina moje zabawy z Tarotem.
"Potarotujesz" mi?
05.12.2022, 21:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2022, 21:50 przez krzysiekniepieklo.)
Reputacja:
-20
Mustafa Mond napisał(a): No wiesz, sam nie wiem zbytnio, czym jest taka antymateria, ale ja z buńczuczną pewnością siebie nie głoszę idiotycznych "prawd objawionych" o antymaterii.
krzysiekniepieklo napisał(a): Takie tam myśli - niekoniecznie prorocze
świat pozytyw i świat negatyw.
Bóg stworzył świat z niczego. My znamy świat złożony z materii. Żeby wyszło na zero, to musiał powstać drugi świat złożony z antymaterii.
To jest wstęp do tego postu o antymaterii. Więc jak widzisz, to przedstawiłem swoje luźne myślenie na ten temat, a nie prawdę objawioną. No ale Ty czytasz zawsze tak, żebyś miał się do czego przyczepić.
Mustafa Mond napisał(a): EDIT
@Krzysiek
Ile razy mam powtarzać, że nie oglądam telewizji? Jesteś jak dzieciak w ciele starca. Benjamin Button. A dlaczego miał bym Ci wierzyć. Przecież powtarzasz to, co telewizor gada.
Osiris napisał(a): krzysiekniepieklo napisał(a): Ja wiem, że wyznawcom telewizora jest trudno uwierzyć, że telewizor ich oszukuje. Ale przecież to już było. Czyżby ci się zresetował procesor i powtarzasz znowu to samo? Niestety wszystko jest tutaj zapisane i gdy powtarzasz się jak katarynka ignorując ostatnie wpisy to delikatnie mówiąc, nie przynosi to chwały twojemu intelektowi. A słyszałeś, że internet też oszukuje? Też się powtarzasz. To o internecie, to nie pierwszy raz. Jak ktoś ma inne zdanie to bełkocze, to wielokrotnie powtarzasz. Ja akurat pretensji nie mam. Każdy się powtarza. Czasami to jest pragmatyczne działanie, z takiej przyczyny, że nie każdy czyta wątek od początku do końca. Pewne przekazy warto od czasu do czasu powtórzyć.
A z internetem, to o co Tobie chodzi. Nie pasuje Ci informacja o amerykańskich inwestycjach w gospodarkę niemiecką przed II wojną Światową?
Reputacja:
380
krzysiekniepieklo napisał(a): Mustafa Mond napisał(a): @Krzysiek
Ile razy mam powtarzać, że nie oglądam telewizji? Jesteś jak dzieciak w ciele starca. Benjamin Button. A dlaczego miał bym Ci wierzyć. Przecież powtarzasz to, co telewizor gada. Mam 24 lata. Może wywołam u Ciebie szok i niedowierzanie, ale większość osób w moim wieku nie ogląda telewizji prawie wcale. Mamy Internet dający dużo większą wolność wyboru. Jak widać, nieoglądanie telewizji nie sprawia, że człowiek nagle się automatycznie przemienia w Brata Kamrata czy tam innego antysemitę. Ej, w sumie Jabłonowski ma pseudonim Jaszczur. Czyż to nie wąż?!
Reputacja:
-20
Mustafa Mond napisał(a): Mam 24 lata. Może wywołam u Ciebie szok i niedowierzanie, ale większość osób w moim wieku nie ogląda telewizji prawie wcale. Mamy Internet dający dużo większą wolność wyboru. Jak widać, nieoglądanie telewizji nie sprawia, że człowiek nagle się automatycznie przemienia w Brata Kamrata czy tam innego antysemitę. Ej, w sumie Jabłonowski ma pseudonim Jaszczur. Czyż to nie wąż?!  To widzę, że wiedzę o gadach też już w przedszkolu nabyłeś, tak jak wiedzę o II Wojnie Światowej.
06.12.2022, 00:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2022, 01:02 przez ErgoProxy.)
Prorok nam się piekli.
Mustafa napisał(a):"Potarotujesz" mi? Jak zamierasz potem podjąć wysiłek umysłowy, żeby się "otwierać" na wpływy nadprzyrodzone, to nie. Do zabawy mogę odesłać Cię na Tarakę; Wojciech Jóźwiak zaprasza (Wojciech Jóźwiak to jest astrolog z dyplomem fizyka. Hajs czasem dziwnie plecie ludzkie losy.)
|