ErgoProxy napisał(a): Gaussem nie jestem, dawno nie liczyłem. Wykształcenie nic nie znaczy; można mieć papierek i wafla się znać, jak szkoła była lipna. Umiesz pan w te rozkłady i momenty, czy nie?To widzę, że nie rozumiesz różnicy pomiędzy papierkiem, a wykształceniem. Wykształcenie w danym kierunku oznacza kompetencje do tego, aby zabierać głos w dyskusji na dany temat. jak nie rozumiesz matematyki, to nie zabieraj głosu, gdzie jest dyskusja związana z rozumieniem matematyki. Ludzie na ogół procenty rozumieją ale nie wnikają w to, czy te procenty są policzone zgodny z regułami statystycznymi.
Forum Ateista.pl
Tematy społeczne
Religie, kościoły i związki wyznaniowe
Prorok krzysiekniepieklo zaprasza
|
Prorok krzysiekniepieklo zaprasza
|
|
08.12.2022, 14:17
Liczba postów: 192
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa
08.12.2022, 14:55
Liczba postów: 2,761
Liczba wątków: 4 Dołączył: 04.2014 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
Umiesz, czy nie?
prorok Teofil Pożerajko napisał(a):Wykształcenie w danym kierunku oznacza kompetencje do tego, aby zabierać głos w dyskusji na dany temat.Czyli człowieka kompetentnego poznajemy po tym, że jest wykształcony, a wykształconego po tym, że jest kompetentny?
08.12.2022, 16:29
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa ErgoProxy napisał(a): Umiesz, czy nie?Wykształcenie to jeszcze nie kompetencja. Wykształcenie w adekwatnej dziedzinie jest dopiero kompetencją.
08.12.2022, 18:03
Liczba postów: 2,761
Liczba wątków: 4 Dołączył: 04.2014 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
Czyli nie umiesz w statystykę, chociaż klawiatura ci się nie zamyka. Dużo masz do opowiedzenia naokoło tematu; ale powiedzieć coś w temacie - tego się od ciebie nie doczekam. Równie dobrze mógłbym wnosić o pokonanie mnie jakimś wywodem z oryginalnych języków Biblii, co każdy szanujący się biblista potrafi. Ty masz tylko przekład na język od realiów Jezusa oderwany i genezą, i historią, i kontekstem współczesnym. I z tego ułomnego przekładu chcesz wywodzić intencje Boga, który jak się wcielał, to postanowił, że po polsku umiał będzie doskonale nic. A nawet moich, ludzkich intencji rozczytać nie potrafisz.
Oszust z ciebie i tyle. Dałbym ci minusa, ale mi się nie chce.
08.12.2022, 22:34
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa ErgoProxy napisał(a): Czyli nie umiesz w statystykę, chociaż klawiatura ci się nie zamyka. Dużo masz do opowiedzenia naokoło tematu; ale powiedzieć coś w temacie - tego się od ciebie nie doczekam. Równie dobrze mógłbym wnosić o pokonanie mnie jakimś wywodem z oryginalnych języków Biblii, co każdy szanujący się biblista potrafi. Ty masz tylko przekład na język od realiów Jezusa oderwany i genezą, i historią, i kontekstem współczesnym. I z tego ułomnego przekładu chcesz wywodzić intencje Boga, który jak się wcielał, to postanowił, że po polsku umiał będzie doskonale nic. A nawet moich, ludzkich intencji rozczytać nie potrafisz.Przed chwilą dowiedziałem się, że ci się nie chce. No i zachodzę w głowę, dlaczego ci się chce? (pisać takie pierdoły)
09.12.2022, 01:19
krzysiekniepieklo napisał(a): Rzadko czytam gloria. tv,A ja ciągle czekam na twoje źródła i doczekać się nie mogę. Nie wstydź się. Cytat:Wyczytałem gdzieś,No właśnie, to jest dość istotna kwestia. Cytat: Jako prawdę objawioną, czytam tylko to, co powiedział JezusTylko, że nikt naprawdę nie wie, co powiedział Jezus. Cytat:Tutaj akurat odnoszę się do afery covidowej. Od początku był generowany strach, no i ten strach zabił dużo więcej ludzi, jak ta choroba.Dowody... Cytat:Przypomnę - w Polsce lekarzom sowicie płacono za udział w tej aferze.Dowody... Cytat:A spora część lekarzy robiła to, co im się opłacało, a opłacało im się zabijać ludziDowody... W skrócie: typowy antyszczepionkowy bełkot i zero dowodów na poparcie tych tez. Zaczniesz wreszcie coś podawać? Ostatnia szansa - jeśli będziesz dalej zgrywał idiotę to olewam sprawę.
09.12.2022, 10:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2022, 10:45 przez krzysiekniepieklo.)
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa Osiris napisał(a):Poczytaj o dodatkach covidowych dla lekarzy, a tutaj masz o finansowaniu procedur w szpitalach covidowych:Cytat:Przypomnę - w Polsce lekarzom sowicie płacono za udział w tej aferze.Dowody... https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=...aPInzIS8v0 Osiris napisał(a):To ja wiem, że Jezus nie zostawił takich dowodów, które by Ciebie zadowoliły.Cytat: Jako prawdę objawioną, czytam tylko to, co powiedział JezusTylko, że nikt naprawdę nie wie, co powiedział Jezus. Osiris napisał(a):Wyczytałem gdzieś, że John Foster Dulles, który miał w tej całej operacji spory udział, był ojcem Averego Dullesa, którego JPII pod koniec jego życia mianował kardynałem.Cytat:Wyczytałem gdzieś,No właśnie, to jest dość istotna kwestia. [/url] Dzieci: Avery Dulles, John W. F. Dulles, Lillias Dulles Hinshaw [url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Avery_Dulles]Avery Robert Dulles SJ – amerykański duchowny katolicki, jezuita, teolog, kardynał. Wikipedia Osiris napisał(a):Cytat:A spora część lekarzy robiła to, co im się opłacało, a opłacało im się zabijać ludziDowody... OPŁATY ZA LECZENIE 4. Placówki I i II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują 185 zł za pobyt pacjenta podejrzanego o zakażenie wirusem SARS-CoV-2. 5. Szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego za leczenie pacjenta z COVID-19, z uwzględnieniem poziomu jego saturacji otrzymają odpowiednio 330 zł/osobodzień w przypadku saturacji równiej lub wyższej niż 95% i 630 zł/osobodzień w przypadku saturacji poniżej 95%. 6. Za hospitalizację pacjentów chorych na COVID-19, którzy wymagają wentylacji mechanicznej poza oddziałem intensywnej terapii szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują 1154 zł/osobodzień. W sytuacji, gdy pacjent z COVID-19 wymaga wentylacji mechanicznej na oddziale intensywnej terapii, wówczas szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują od 987 zł do 5691 zł/osobodzień 1. 4. Placówki I i II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują 185 zł za pobyt pacjenta podejrzanego o zakażenie wirusem SARS-CoV-2. Tutaj szpitalowi sie opłaca, jak wykaże, że pacjent jest covidowy. 5. Szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego za leczenie pacjenta z COVID-19, z uwzględnieniem poziomu jego saturacji otrzymają odpowiednio 330 zł/osobodzień w przypadku saturacji równiej lub wyższej niż 95% i 630 zł/osobodzień w przypadku saturacji poniżej 95%. Tutaj szpitalowi się opłaca, jak obniży pacjentowi saturację. 6. Za hospitalizację pacjentów chorych na COVID-19, którzy wymagają wentylacji mechanicznej poza oddziałem intensywnej terapii szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują 1154 zł/osobodzień. W sytuacji, gdy pacjent z COVID-19 wymaga wentylacji mechanicznej na oddziale intensywnej terapii, wówczas szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują od 987 zł do 5691 zł/osobodzień Tutaj szpitalowi się opłaca użyć respiratora. Za posiadanie respiratora gotowego szpital ma 200zł/dzień, a za pracujący respirator 1154zł/osobodzień. A na intensywnej terapii nawet do 5691zł/osobodzień. Dość duża pokusa żeby pacjentów podłączać do respiratorów, a pacjentów w kolejce w czasie fali cała masa.
10.12.2022, 13:39
krzysiekniepieklo napisał(a): Poczytaj o dodatkach covidowych dla lekarzy, a tutaj masz o finansowaniu procedur w szpitalach covidowych:Ale po co? Nie wiem w jakim języku mam pisać, by otrzymać odpowiedź na moje pytanie. Cytat:To ja wiem, że Jezus nie zostawił takich dowodów, które by Ciebie zadowoliły.Ciekawe dlaczego akurat wierzysz w to, co jest zapisane w ewangeliach chrześcijańskich a nie na przykład to, co jest w Koranie? W jaki sposób Biblia przewyższa Koran (czy inne święte księgi) pod względem wiarygodności? Cytat:Wyczytałem gdzieś, że John Foster Dulles, który miał w tej całej operacji spory udział, był ojcem Averego Dullesa, którego JPII pod koniec jego życia mianował kardynałem. Tak, gratulacje. Jesteś w stanie znaleźć jakieś źródło informacji. Trochę jednak się zagalopowałeś z całą sprawą. Oczywiście Amerykanie pomagali Republice Weimarskiej od 1924 r. pożyczkami według tzw. Planu Dawes'a, ale nie chodziło tam bynajmniej wspieranie nazizmu i Hitlera ponieważ sam Adolf zdaje się, w tym czasie siedział w więzieniu i próbował pokracznie sklecić swoje "Mein Kampf". USA nie miało interesu w całkowitym zniszczeniu Niemiec po pierwszej wojnie światowej, a tym samym wzmocnieniu Francji. Cała sprawa ciągnęła się jeszcze po dojściu Hitlera do władzy, ale nie taki był pierwotny zamysł i do 1935 roku plan został zakończony. Cytat:Tutaj szpitalowi się opłaca użyć respiratora. Za posiadanie respiratora gotowego szpital ma 200zł/dzień, a za pracujący respirator 1154zł/osobodzień. A na intensywnej terapii nawet do 5691zł/osobodzień. Dość duża pokusa żeby pacjentów podłączać do respiratorów, a pacjentów w kolejce w czasie fali cała masa.To jest totalny debilizm. Jak bardzo trzeba być odklejonym od rzeczywistości, by wierzyć, że lekarze za parę stówek będą świadomie podejmowali decyzję aby zabić człowieka? Zabiłbyś człowieka za tysiąc czy dwa?
10.12.2022, 13:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.12.2022, 14:02 przez Ayla Mustafa.)
Osiris napisał(a):krzysiekniepieklo napisał(a): Tutaj szpitalowi się opłaca użyć respiratora. Za posiadanie respiratora gotowego szpital ma 200zł/dzień, a za pracujący respirator 1154zł/osobodzień. A na intensywnej terapii nawet do 5691zł/osobodzień. Dość duża pokusa żeby pacjentów podłączać do respiratorów, a pacjentów w kolejce w czasie fali cała masa.To jest totalny debilizm. Jak bardzo trzeba być odklejonym od rzeczywistości, by wierzyć, że lekarze za parę stówek będą świadomie podejmowali decyzję aby zabić człowieka? Zabiłbyś człowieka za tysiąc czy dwa? Boję się tu odpowiedzi Krzysztofa. Widocznie Krzysztof sądzi po sobie i zakłada, że lekarze tak w znaczących statystycznie rozmiarach czynią, bo sam tak by czynił. W sumie Krzysztof czerpie informacji ze stron, gdzie się ordynarnie dehumanizuje ludzi (np. nazywa się Żydów "żydłakami"), więc dla niego inni ludzie to pewnie nieraz jakieś "żydłaki" i inne robaki. Krzysztof jest po prostu dzieckiem w ciele starca. Takim dzieckiem, którego zasłużenie wszyscy unikają, bo za parę dych może podpalić kota lub psa. Możesz, Krzysztofie, nie korzystać z usług "szpionów lekarskich". Lecz się amantadyną i objawieniami tylko. Szybciej pójdziesz do Walhalli dla Słowian. Fajnie, prawda?
"I sent you lilies now I want back those flowers"
10.12.2022, 15:23
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa Mustafa Mond napisał(a):To widzę, że chcesz przekonać wszystkich, że jestem taki, jak sobie wymyśliłeś, że jestem.Osiris napisał(a):krzysiekniepieklo napisał(a): Tutaj szpitalowi się opłaca użyć respiratora. Za posiadanie respiratora gotowego szpital ma 200zł/dzień, a za pracujący respirator 1154zł/osobodzień. A na intensywnej terapii nawet do 5691zł/osobodzień. Dość duża pokusa żeby pacjentów podłączać do respiratorów, a pacjentów w kolejce w czasie fali cała masa.To jest totalny debilizm. Jak bardzo trzeba być odklejonym od rzeczywistości, by wierzyć, że lekarze za parę stówek będą świadomie podejmowali decyzję aby zabić człowieka? Zabiłbyś człowieka za tysiąc czy dwa? Mustafa Mond napisał(a): Krzysztof jest po prostu dzieckiem w ciele starca. Takim dzieckiem, którego zasłużenie wszyscy unikają, bo za parę dych może podpalić kota lub psa.Mam nadzieję, że tak nie jest. Tymczasem Krzysiek jest produktem naszych czasów - kilku ostatnich dekad dostępu do nieograniczonych treści internetu i co za tym idzie, nieograniczonych ilości gównianych treści. Jeszcze kilka dekad temu jedynym źródłem informacji była tv, gazeta oraz biblioteka/księgarnia. To miało swoje minusy ale w pewien sposób ograniczało dostęp bezwartościowego badziewia dla ludzi pokroju Krzyśka. Dzisiaj wszelkie bariery zostały zniesione i pewnie stąd taki wylew płaskoziemców, wszelkiego rodzaju spiskowców, antyszczepionkowców.
10.12.2022, 16:26
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa Osiris napisał(a):Pewnie słyszałeś o takiej aferze - "łowcy skór", a jak nie to spróbuj się z tym zapoznać. Wystarczy niektórym stworzyć odpowiednie warunki i przekonać o bezkarności, a naśladowcy tamtych ludzi się znajdą. No a co na wstępie afery covidowej ogłoszono? Ano to, że uczestniczący w walce z covidem na pierwszej linii (tu chodzi o lekarzy covidowych), nie odpowiadają prawnie za swoje czyny. No to masz już gwarancję bezkarności dla tych, którzy stosują standardowe procedury. Za błędy odpowiadać nie będą. Skoro są ustawowe zachęty finansowe i gwarancja bezkarności, to i patologiczna ekonomia w takich warunkach będzie się rozwijała.Cytat:Tutaj szpitalowi się opłaca użyć respiratora. Za posiadanie respiratora gotowego szpital ma 200zł/dzień, a za pracujący respirator 1154zł/osobodzień. A na intensywnej terapii nawet do 5691zł/osobodzień. Dość duża pokusa żeby pacjentów podłączać do respiratorów, a pacjentów w kolejce w czasie fali cała masa.To jest totalny debilizm. Jak bardzo trzeba być odklejonym od rzeczywistości, by wierzyć, że lekarze za parę stówek będą świadomie podejmowali decyzję aby zabić człowieka? Zabiłbyś człowieka za tysiąc czy dwa? Covid w Polsce się skończył, bo zaprzestano finansować tą patologię. Teraz finansują inną patologię.
10.12.2022, 17:01
10.12.2022, 19:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.12.2022, 19:32 przez krzysiekniepieklo.)
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa Osiris napisał(a):Tutaj masz, że nie chodziło tylko o parę stówek:Cytat:Tutaj szpitalowi się opłaca użyć respiratora. Za posiadanie respiratora gotowego szpital ma 200zł/dzień, a za pracujący respirator 1154zł/osobodzień. A na intensywnej terapii nawet do 5691zł/osobodzień. Dość duża pokusa żeby pacjentów podłączać do respiratorów, a pacjentów w kolejce w czasie fali cała masa.To jest totalny debilizm. Jak bardzo trzeba być odklejonym od rzeczywistości, by wierzyć, że lekarze za parę stówek będą świadomie podejmowali decyzję aby zabić człowieka? Zabiłbyś człowieka za tysiąc czy dwa? https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=...DNSa6Lh4Sk Osiris napisał(a):Dowody na nic się zdadzą, bo ci ludzie nie odpowiadają za swoje czyny. Tak ogłosiła władza.krzysiekniepieklo napisał(a): Pewnie słyszałeś o takiej aferze - "łowcy skór", a jak nie to spróbuj się z tym zapoznać. bla bla bla...Przestań odwracać uwagę od tematu, zachowujesz się jak dziecko z podstawówki - gdzie są dowody? Kto, gdzie i kogo zamordował w czasie pandemii?
11.12.2022, 12:11
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa
To widzę, że wyznawcy covida nie chcą podjąć dyskusji w temacie wynagrodzeń lekarzy biorących udział w tej aferze. Tak trudno się do tego odnieść. Czy taki lekarz, któremu płacono ekstra pieniądze za "leczenie", miał interes w tym, żeby taka sytuacja trwała jak najdłużej? No, może Osiris te źródła uważa za niewiarygodne? I nie chodziło tu o jakieś stówki, jak to sugerował Osiris ale o setki tysięcy złotych. Pokusa była dość duża żeby podgrzewać covidową narrację strachu.
11.12.2022, 13:04
Liczba postów: 4,637
Liczba wątków: 9 Dołączył: 11.2017 Reputacja: 436 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
Krzysiu, mam pewien argument, że jednak żadnym prorokiem nie jesteś. Cóż, gdyby istniała jakaś siła wyższa, wszechmocna i wszechwiedząca, to można zakładać, że przekazy od niej będą niosły jakieś bardzo głębokie informacje. Tymczasem dowiedzieliśmy się, że Żydzi sami się pomordowali podczas wojny a covid to spiseg międzynarodowych korporacji. Typowe mundrości wujka Janusza i ciotki Grażyny. Bozia Krzysia dokładnie tak samo przygłupia i niedorobiona jak sam Krzysiu, nie jest w stanie objawić niczego, co sam Krzysiu nie potrafiłby wymyślić. Z czego prosty wniosek - to nie Bozia, tylko sam Krzysiu. Głosy, które słyszysz, to tylko twoje własne myśli.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
11.12.2022, 16:38
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa kmat napisał(a): Krzysiu, mam pewien argument, że jednak żadnym prorokiem nie jesteś. Cóż, gdyby istniała jakaś siła wyższa, wszechmocna i wszechwiedząca, to można zakładać, że przekazy od niej będą niosły jakieś bardzo głębokie informacje. Tymczasem dowiedzieliśmy się, że Żydzi sami się pomordowali podczas wojny a covid to spiseg międzynarodowych korporacji. Typowe mundrości wujka Janusza i ciotki Grażyny. Bozia Krzysia dokładnie tak samo przygłupia i niedorobiona jak sam Krzysiu, nie jest w stanie objawić niczego, co sam Krzysiu nie potrafiłby wymyślić. Z czego prosty wniosek - to nie Bozia, tylko sam Krzysiu. Głosy, które słyszysz, to tylko twoje własne myśli.A ile razy się już zaszczepiłeś, bo sądząc po Twoim awatarze, to podlegasz jakiejś stymulowanej ewolucji.
11.12.2022, 16:58
Sądząc po twoim awatarze Krzyśku to proponuję ściągnąć maskę gdyż chyba coś tam się zatkało i jesteś lekko niedotleniony.
11.12.2022, 17:11
kmat napisał(a): Krzysiu, mam pewien argument, że jednak żadnym prorokiem nie jesteś. Cóż, gdyby istniała jakaś siła wyższa, wszechmocna i wszechwiedząca, to można zakładać, że przekazy od niej będą niosły jakieś bardzo głębokie informacje. Tymczasem dowiedzieliśmy się, że Żydzi sami się pomordowali podczas wojny a covid to spiseg międzynarodowych korporacji. Typowe mundrości wujka Janusza i ciotki Grażyny. Bozia Krzysia dokładnie tak samo przygłupia i niedorobiona jak sam Krzysiu, nie jest w stanie objawić niczego, co sam Krzysiu nie potrafiłby wymyślić. Z czego prosty wniosek - to nie Bozia, tylko sam Krzysiu. Głosy, które słyszysz, to tylko twoje własne myśli. To prawda. To powinna być jakaś nowa "brzytwa" filozoficzna. Sam ją stosuję w rozmyślaniach. krzysiekniepieklo napisał(a):kmat napisał(a): Krzysiu, mam pewien argument, że jednak żadnym prorokiem nie jesteś. Cóż, gdyby istniała jakaś siła wyższa, wszechmocna i wszechwiedząca, to można zakładać, że przekazy od niej będą niosły jakieś bardzo głębokie informacje. Tymczasem dowiedzieliśmy się, że Żydzi sami się pomordowali podczas wojny a covid to spiseg międzynarodowych korporacji. Typowe mundrości wujka Janusza i ciotki Grażyny. Bozia Krzysia dokładnie tak samo przygłupia i niedorobiona jak sam Krzysiu, nie jest w stanie objawić niczego, co sam Krzysiu nie potrafiłby wymyślić. Z czego prosty wniosek - to nie Bozia, tylko sam Krzysiu. Głosy, które słyszysz, to tylko twoje własne myśli.A ile razy się już zaszczepiłeś, bo sądząc po Twoim awatarze, to podlegasz jakiejś stymulowanej ewolucji. Eh, Krzysztofie, eh. Nie korć, by użytkownicy zaczęli oceniać Twój awatar. Ty nam tu "deewolujesz" w oczach jak Benjamin Button. Wpierw były jakieś bzdety o św. Pawle, ale teraz wyłazi już ordynarna głupota i spiski w rodzaju "szczepionki zmieniają DNA". Szczepionek się boisz, a wpierdalasz codziennie żarcie i picie od podobnych korporacji co Pfizer, Moderna czy J&J. A może ci nanoboty do Harnasia wpieprzają i o tym nie wiesz? Nie wiesz, co jest w jedzeniu. Musisz zatem żreć szczaw z nasypu. Chociaż ciul wie, czy szczaw jest bezpieczny. W końcu "chemtrails" spadają na ziemię i szczaw tym wsiąka. No i te fluory w wodzie, "całe te". Jeżeli chcesz być wolny, musisz przestać jeść i pić. Nie ma innej opcji.
"I sent you lilies now I want back those flowers"
11.12.2022, 17:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.12.2022, 18:06 przez krzysiekniepieklo.)
Liczba wątków: 5 Dołączył: 10.2022 Reputacja: -20 Płeć: mężczyzna Wyznanie: uczeń Jezusa Osiris napisał(a): Sądząc po twoim awatarze Krzyśku to proponuję ściągnąć maskę gdyż chyba coś tam się zatkało i jesteś lekko niedotleniony.To myślisz, że maski ograniczały dotlenienie organizmu? Ta maska z avatara, to jest pewna historia z mojej walki z covidowym oszołomstwem. Nosiłem taką "protest maskę" przez dwa tygodnie (od 16,04 do 30,04,2020r). Nawet w kościele podczas mszy nosiłem tą maskę. Tylko do Komunii podwijałem ją, aby przyjąć Komunię. Ksiądz negocjował ale byłem nieugięty, bo maska spełniała wymogi ustawowe. A tak po prośbie, to mógł byś mojego avatara postawić do pionu? Później zdjąłem maskę i nigdy więcej w masce nie chodziłem. Kopałem się kilka razy z policją ale ani razu mnie nie ukarali. Powoływałem się na konstytucję (nikt nie może być poddany eksperymentowi naukowemu, w tym medycznemu, bez dobrowolnie wyrażonej zgody). Jak najbardziej, to maska ogranicza dotlenienie organizmu. kmat napisał(a): Krzysiu, mam pewien argument, że jednak żadnym prorokiem nie jesteś. Cóż, gdyby istniała jakaś siła wyższa, wszechmocna i wszechwiedząca, to można zakładać, że przekazy od niej będą niosły jakieś bardzo głębokie informacje.Tamci za czasów Jezusa też tak kombinowali, no i czekali na takiego, który im takie głębokie informacje przyniesie. Jezusa uznali za świra i oszołoma, bo wybrał sobie uczniów z plebsu, co czytać i pisać nie umieli. To tacy prości ludzie coś z nauki Jezusa zakumali, a przynajmniej byli w stanie Jezusowi uwierzyć. Dzisiaj ludzie wierzą telewizorowi, bo tak "mądrze gada", że nie są w stanie zrozumieć. Takich "głębokich treści nie da się przecież zrozumieć. To tyle, jeśli chodzi o te głębokie treści, na które czekasz. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości