Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Hans Żydenstein napisał(a): Nie pisałem, że może mnie uznać za łokistę. On napisał, że jestem łokistą, bo bronię praw mężczyzn. To ja mu odpisałem, że już bardziej mógłby mnie nazwać łokistą, bo nie jestem przeciwko związkom partnerskim. Dzięki za wyjaśnienie.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
12.03.2024, 00:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.03.2024, 00:57 przez Hans Żydenstein.)
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
bert04 napisał(a): Hans Żydenstein napisał(a): I właśnie ta ustawa preferuje kobiety. Wybacz, że nie jest w niej to wyłożone jak krowie na rowie, ale wystarczy połączyć fakty, które sam przytaczasz.
Nie, nie preferuje. Preferuje ofiary, nawet te potencjalne.
Preferuje zgłaszającego/dzwoniącego na Policję. Czyli według statystyk głównie kobiety. To, że ktoś dzwoni na Policję nie oznacza, że jest ofiarą, wręcz może być oprawcą jak w tym filmiku od prawniczek z Warszawy.
Cytat:Istnieje fantastylion ustaw na różne sposoby ograniczających i regulujących własność.
To jest świetny argument dla powstawania kolejnych ustaw ograniczających własność! Powinno być ich 10 fastylionów zatem. A nie można byłoby stworzyć ustawy antyprzemocowej z większym poszanowaniem dla własności? Byłoby to za mało postępowe zapewne?
Cytat:A to właściciele mieszkań nie mogą eksmitować najemców ot tak (wiem, można to porównywać).
Co jest zabawne w kontekście omawianej ustawy.
Cytat:Nie udawaj, że - nawet we wspominanych przypadkach - 14 dni wysiudania z domu to jakiś wielki ewenement w polskim prawie wołający o pomstę do ETPC
14 dni i potem sąd przedłuża, pytanie w ilu przypadkach następuje przedłużenie. Zważywszy na to, że w tak krótkim czasie niemożliwe jest u nas przeprowadzenie procesu, stawiałbym że przedłużenie następuje w większości wnioskowanych przypadków.
Cytat:Ofiarami ustaw na temat konfiskacji samochodów za jazdę po pijaku też częściej są mężczyźni. Wynika zo ze statystyki tak pijaństwa jak i kierowców.
Już nie wchodząc w dłuższą polemikę o tej ustawie o konfiskacji samochodów, to czytam, że prowadzący pojazd będzie musiał mieć powyżej 1.5 promila alkoholu we krwi lub 0,5 promila w przypadku recydywy.
Zwróćmy uwagę na to, że tutaj policjant przeprowadzi postępowanie dowodowe, a konfiskata nastąpi po zebraniu dowodu w postaci pomiaru alkomatem lub badaniu krwi. Tutaj złoczyńca zostaje przez policjanta złapany za rękę.
A nie na zasadzie, że ktoś zadzwoni i powie " Pan Kowalski prowadził po pijaku".
Cytat:Przeczytaj jeszcze raz: nikt nie przypuszczał, że facetów zgłaszających będzie TAK WIELU w porównaniu do oczekiwań. Zanim wykopałem dane myślałem, że to co najwyżej będzie 1:10. a raczej mniejszy.
Ale Ty masz dane ilu facetów zgłaszało po wejściu ustawy antyprzemocowej? Bo wcześniej podawałeś dane przed tą ustawą albo coś pokręciłem. I skąd wziąłeś dane z oczekiwaniami? Czy to po prostu kolejny wymysł?
Liczba postów: 1,866
Liczba wątków: 0
Reputacja:
384
Lumberjack
Cytat:Nie wiem, nie znam się. Nie wiem co by lepiej trafiło do ludzi.
Myślę, że by trafiło. Wygoogluj na jutjubie spoty reklamowe McDonaldsa albo np. Nutelli. Są tam kobiety i mężczyźni, dzieci i starcy, kolorowi i biali, pełnosprawni i niepełnosprawni, wysocy i niscy, ci mniej i ci bardziej zamożni, czasem nawet są zwierzęta. Tylko grubych jak ze świecą szukać. A przecież te reklamy kierowane są do społeczeństw, w których gdzieś tak co czwarta osoba jest otyła. Przypadek? Nie sądzę…
Cytat:Co ma przemówić ludziom do rozumu skoro wielu ignoruje nawet moment, w którym śmierć zagląda w oczy?
Na początek, zamiast od razu próbować im przemawiać do rozumu warto ich najpierw dokładnie wysłuchać by zrozumieć dlaczego tak naprawdę robią to co robią, choć przecież (zwykle) dobrze wiedzą, że im to szkodzi.
Cytat:Dlaczego kiedy w temacie "Co was drażni" pisałem niejeden raz, że wkurwiają mnie polscy kierowcy, którzy jeżdżą jak debile a myślą o sobie, że są miszczami kierownicy, to nikt mi nigdy nie zwracał uwagi, że chcę się dowartościować etc. a gdy komentuję inne głupie zachowanie Polaków (obżarstwo) to nagle jednak chcę sobie pompować ego...
Rzuć jeszcze raz okiem na fragment mojej wypowiedzi, który zacytowałeś. Przecież wyraźnie napisałem „ możesz co najwyżej poprawić sobie samopoczucie i napompować ego”, a nie że „chcesz”. Nie myl tego co napisałem ze swoimi projekcjami.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Reputacja:
561
Dwa Litry Wody napisał(a): Myślę, że by trafiło. Wygoogluj na jutjubie spoty reklamowe McDonaldsa albo np. Nutelli. Są tam kobiety i mężczyźni, dzieci i starcy, kolorowi i biali, pełnosprawni i niepełnosprawni, wysocy i niscy, ci mniej i ci bardziej zamożni, czasem nawet są zwierzęta. Tylko grubych jak ze świecą szukać. A przecież te reklamy kierowane są do społeczeństw, w których gdzieś tak co czwarta osoba jest otyła. Przypadek? Nie sądzę… To są reklamy. One mają za zadanie sprzedać produkt. Przecież żaden producent nie wyda kasy na reklam zniechęcającą do oferowanych przez niego wyrobów. Za to kiedyś widziałam w telewizji kampanię społeczną, w której jakiś gość zamawia dla siebie i rodziny zestaw frytkowo-hamburgerowy, a kasjerka zaczyna wyliczankę: to znaczy, chce pan zamówić otyłość, nadciśnienie itd.
Reputacja:
384
Iselin
Cytat:To są reklamy. One mają za zadanie sprzedać produkt. Przecież żaden producent nie wyda kasy na reklam zniechęcającą do oferowanych przez niego wyrobów.
Czytałaś w ogóle to co wcześniej napisałem?
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
12.03.2024, 02:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.03.2024, 02:48 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Dwa Litry Wody napisał(a): Myślę, że by trafiło. Wygoogluj na jutjubie spoty reklamowe McDonaldsa albo np. Nutelli. Są tam kobiety i mężczyźni, dzieci i starcy, kolorowi i biali, pełnosprawni i niepełnosprawni, wysocy i niscy, ci mniej i ci bardziej zamożni, czasem nawet są zwierzęta. Tylko grubych jak ze świecą szukać. A przecież te reklamy kierowane są do społeczeństw, w których gdzieś tak co czwarta osoba jest otyła. Przypadek? Nie sądzę…
No racja. Ale i tak połączył bym to z jakąś szeroko zakrojoną kampanią informacyjną.
Dwa Litry Wody napisał(a): Na początek, zamiast od razu próbować im przemawiać do rozumu warto ich najpierw dokładnie wysłuchać by zrozumieć dlaczego tak naprawdę robią to co robią, choć przecież (zwykle) dobrze wiedzą, że im to szkodzi.
Kurcze, mnie się wydaje, że to żadna tajemnica. Ludzie żrą KFC i chipsy bo jest to przyjemne i smaczne.
bert04 napisał(a): Skrajna otyłość, jak nazwa wskazuje, jest przypadkiem skrajnym. Dziewczyny wkładające sobie palce w gardło, bo nie wypełniały standardów modelek, są problemem... no nie chcę powiedzieć, że powszechnym, ale na tyle częstym, że są także tematem rozpraw medycznych. Nadwaga skraca życie o x lat, na anoreksję* umierają 20-latki.
(*lub "z anoreksją", część dodatkowo wybiera "samobójstwo klasyczne")
Z anoreksją też trza walczyć. Nie mam Instagrama, ale wiem że to co tam ludzie prezentują to wymyślony świat. "Influencerki" ryją młodzieży banię wyśrubowanymi do granic absurdu standardami "piękna".
bert04 napisał(a): EDIT: PS: Sam jesteś beret.
Sorki  Piszę po nocach i na przemęczeniu. Czasem wkradnie się jakiś błąd.
bert04 napisał(a): Otyłość dziś to cecha dominująca w biednych warstwach społeczeństwa. A biednego nie stać na prywatnego lekarza.
Nie rozumiem tego. Biedny powinien być chudszy i zdrowszy. Z biedy powinno się jeść kaszę gryczaną, której masz 4 porcje za 1zł każda, a nie kubek KFC, który kosztuje 15 zł i jest na jeden raz.
bert04 napisał(a): Różnica jest taka, że alkoholik może ciebie zarąbać siekierą, przejechać samochodem, albo wyrzyga się na dywan. Grubysy rzygają najczęściej w łazience, a zagrożeniem dla życia i zdrowia innych są tylko, jak na Ciebie upadną. Nie mówię, że nadmierna otyłość nie jest problemem, ale wiesz, na skali najważniejszych problemów do rozwiązania to IMHO gdzieś w drugiej pięćdziesiątce co najwyżej.
A jest nienadmierna otyłość? Dlaczego klasyfikujesz ten problem w drugiej pięćdziesiątce? Tępienie obżarstwa i alkoholizmu powinno być podstawą, ale śmiem przypuszczać że tak jak alkohol wgryzł się w naszą kulturę i nawyki tak będzie z obżarstwem i otyłością.
Iselin napisał(a): Muszę przyznać, że trudno mi wyobrazić sobie lumberjacka, który krytykowałby w ten sposób jakąś konkretną osobę. Te wszystkie krytyki są raczej skierowane w przestrzeń.
W realu jestem spokojny i kurturarny więc raczej masz rację.
DziadBorowy napisał(a): To następnym razem zwróć uwagę na ilość memów uderzających w osoby otyłe i porównaj z ilością memów uderzających w inne formy niezdrowego zachowania.
No nie wiem. Najwięcej najnowszych memów można znaleźć na stronie FB zDupy i jest tam ogrom przeróżnych memów. Jakaś nadmiarowa ilość odnoszących się do otyłości nie została przeze mnie zauważona.
DziadBorowy napisał(a): Zastanawia mnie jednak dlaczego wszelkiego rodzaju treści uderzające w osoby otyłe spotykają się raczej z aplauzem a treści zwracające uwagę na szkodliwość siedzącego trybu życia, nadmierną konsumpcję mięsa, czy też szkodliwość alkoholu raczej wywołają agresję w stylu mój talerz/szklanka - moja sprawa.
No niestety, alkoholizm czy żarcie dużej ilości mięsa jest u nas czymś "normalnym". Za jakiś czas otyłość też stanie się normą, czymś akceptowalnym. To jest akurat nowe zjawisko z ostatnich lat będące wynikiem dobrobytu i bogactwa, a nie biedy, jak by tego chciał Bert. Pamiętam że jak byłem dzieckiem to wyjście do McDonalda było u nas niczym święto celebrowane raz czy dwa razy na rok. A teraz ludzie są tak bogaci że wyjście do maca jest dla niektórych zwykłą szarą codziennością - mimo że jest to bardzo drogie jedzenie, bo nie ma co ukrywać że prawie 40zł za trochę frytek, colę i hamburgera którego się je kilkoma gryzami to trochę wygórowana kwota. DziadBorowy napisał(a): Podstawowa różnica pomiędzy jeżdżącym jak debil a osobą otyłą jest taka, że ten pierwszy zagraża również innym. I w tym momencie uzasadniona jest nie tylko krytyka zjawiska (szybka jazda) ale również konkretna zjeba wobec osoby, która zagrożenie dla innych sprawia. W przypadku otyłości ta osoba szkodzi głównie sobie więc zasadnym jest krytyka zjawiska i unikanie krytyki czy gnębienia danej osoby z tego powodu.
Kurczę otyłość też jest ryzykiem w trakcie jazdy. Można zasłabnąć, dostać zawału czy wylewu i wyjechać komuś na czołówkę.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
384
Lumberjack
Cytat:Kurcze, mnie się wydaje, że to żadna tajemnica. Ludzie żrą KFC i chipsy bo jest to przyjemne i smaczne.
Skoro to takie proste, to zaoferuj im coś, co będzie dla nich równie smaczne i przyjemne co chipsy i KFC – za rozwiązanie problemu otyłości w krajach wysokorozwiniętych jak nic dostaniesz Nobla z medycyny.
Reputacja:
1,399
Osiris napisał(a): Przecież dałem Ci przykład z USA i tamtejszych fanatyków, co to chcą zabijać kobiety dokonujące aborcji. Zapomniałeś?
Pamiętam. Przecież napisałem co trza robić żeby uniemożliwić takim ludziom wpierdzielanie się w życia innych. I weź pod uwagę że w USA to jest jakiś skrajny mały ruch, a w islamie masz całe państwa z prawem i społeczeństwem popierającym i sankcjonującym wieszanie ludzi homo.
Osiris napisał(a): Ale jakoś się chrześcijanie wpierdzielają. Masz przecież cały wpis o obrazie religijnej w konstytucji i możesz zostać aresztowany jeśli jakimś religijnym zelotom będzie się wydawać, że zbeszcześciłeś ich przedmiot kultu.
No racja. I masz jeszcze ten nieszczęsny zakaz aborcji.
Dlatego trza popierać tych, którzy odkręcą ten cały cyrk.
Osiris napisał(a): Każdy by chciał, nie w tym rzecz. Chodzi o sytuację kiedy wiadomo, że występuje dyskryminacja i czy byłbyś zadowolony gdyby Twoja córka nie dostała pracy ze względu na to, że jest kobietą albo np. z powodu pochodzenia etnicznego. Co byś wtedy zrobił?
No nie byłbym zadowolony. Ale reakcja w drugą stronę czyli państwo nakazujące firmom przyjmowanie kobiet tylko dlatego że to kobiety to też głupota.
Osiris napisał(a): Czyli parafrazując - A u nas też białych biją
Po prostu patologia to stan świadomości. Gangsta murzyni w USA czy Polacy z ciemnej strefy to nie zamierzony cel systemu tylko efekt tego że pewnym grupom ludzi imponuje bandyterka.
Osiris napisał(a): Mieszkałem ponad 20 lat w Polsce i od małego miałem chrześcijańską indoktrynację rodzinną na bierząco. Ciągle mam i to od wielu ludzi gdy przyjeżdzam w odwiedziny, również znajomych. Tymczasem w UK nic takiego mnie nie spotkało.
No to ciekawe jakie byś miał doswiadczenia gdyby w Polsce zamiast katolików byli muzułmanie.
I współczuję tak religijnej rodziny. U mnie na zacofanej wiosce wszyscy mają wyjebane. I współczuję znajomych - pierwsze słyszę żeby jeden znajomy drugiego próbował indoktrynować religijnie. To chyba prędzej u świadków Jehowy takie coś jest.
Osiris napisał(a): Czyli nie masz problemu z truciem ludzi dookoła dla własnej wygody.
Lol
Nie rozumiesz, że to nie kwestia wygody tylko zamożności. Większość Polaków jeździ autami 15-20 letnimi bo ich po prostu nie stać na lepsze.
Osiris napisał(a): Czy ustawa antysmogowa w miastach to też ograniczenie Twojej wolności do zatruwania ludziom życia?
Dla mnie jest to głupota jeśli nie idzie za tym zakazem realna pomoc ze strony zakazującego.
Sam teraz będę próbował skorzystać z programu czyste powietrze, ale już widzę jakie to jest pojebane. Jeśli nie masz swoich oszczędzonych kilkudziesięciu tysi to możesz skorzystać z pomocy kapitana państwo, ale wtedy zaciąga on w twoim imieniu kredyt. Połowę spłaca, a połowę ty spłacasz wraz z odsetkami. To jak to ma się kurna sprawdzić w przypadku ludzi niezamożnych, których nie stać nawet na to żeby odłożyć kilka tysięcy w ciągu roku?
No ale dalej tkwij sobie w przeświadczeniu, że źli właściciele domów z kopciuchami pragną celowo "zatruwać ludziom życia".
Osiris napisał(a): Niby czym się różnią tamtejsze miasta od polskich?
Organizacją transportu. Popatrz sobie ilu ludzi mieszka na wsiach, ile busów mają do miast to znajdziesz odpowiedź czemu w Polsce auta są niezbędne.
Osiris napisał(a): Ale przecież tam jest jasno powiedziane, że dzieci same wyczuwają kim są i nikt ich do niczego nie zmusza. Ja tuta nie widzę problemu.
Lol
Osiris napisał(a): Poza tym, to jedno prywatne przedszkole w Szwecji i nikt nikomu nie każe aby tam zaprowadzić swoje dziecko.
To jest sieć przedszkoli.
I co z tego że prywatne? To znaczy że może robić dziecku wodę z mózgu?
Osiris napisał(a): Co ciekawe akurat podobno jest popularne.
No zajebisty argument. E-papierosy też są teraz wszędzie popularne i wszyscy kupują je dobrowolnie, więc to znaczy że wszystko jest ok. Lol
Osiris napisał(a): Chcesz zabronić rodzicom wysyłać dzieci do innych placówek niż tradycyjne? Taki z Ciebie wolnościowiec?
A to wolność polega na tym że rodzic może zrobić z dzieckiem co chce? Jak dla mnie wsadzanie dziecka do jakiegoś postempowego przedszkola, czy do religijnego to robienie krzywdy dziecku. Czy wolność rodzica oznacza że może zapisać dziecko do hitlerjugend? A co z wolnością dziecka? W rosji jest teraz normalne że do przedszkola przychodzi żołnierz, pokazuje dzieciom AK 47 i uczy ich że trzeba walczyć ze zgniłym Zachodem czy to jest normalne skoro jest powszechne?
Osiris napisał(a): Wolność nie opiera się jedynie na tym, co możesz wypowiedzieć. Chciałeś zabronić przyjazdu do kraju ludziom z powodu tego, co myślą albo raczej tego, co Tobie się wydaje, że myślą:
Nie chciałem, tylko chcę. Każdy kto tu przyjeżdża i chce zamieszkać i dostanie na to zgodę powinien przeczytać i podpisać dokument informujący o tym na jakich zasadach tu się żyje.
Osiris napisał(a): Żyjesz w kraju w którym jest pełno przedstawicieli Kościoła którzy uważali (ciągle pewnie wielu z nich uważa) , że powinniśmy się podporządkować naukom Jezusa. Ich też należy wypierdolić z kraju w imię wolności?
Nie mogę bo się tu urodzili, ale w takiej sytuacji należy dążyć do ograniczenia ich możliwości wpierdalania się w cudze życia.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 2,761
Liczba wątków: 4
Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
bert04 napisał(a):No to ja mam podobnie, też chwilowo wyżywam się na forum na kim można. Ale wszystko w ramach i w normach, nie dla samego wyżywania się w sobie. A ta Candance, powiedzieć że budzi mój głęboki niesmak to eufemizm miesiąca, już chyba prędzej Kaczyńskim się posłużę w dyskusji. Może dlatego, że masz za sobą formację katolicką i jeżeli ktoś stoi na pozycjach jawnie antychrześcijanskich, to nieważne co mówi, Ty i tak wylejesz dziecko z wanną. Tymczasem:
Anton Szandor laVey napisał(a):Głupota - jest na tej liście grzechem najwyższym; grzechem podstawowym satanizmu. Wielka to szkoda, że głupota nie boli. Ignorancja to rzecz jedna, lecz nasze społeczeństwo wręcz coraz bardziej afirmuje głupotę. Fundamentem jej są ludzie robiący wszystko co im się powie. Media promują nieledwie kult głupoty jako postawę nie dość, że akceptowalną, lecz wręcz czci wszelkiej godną. Sataniści muszą umieć przejrzeć manipulację i nie mogą pozwalać sobie na głupotę. On się oczywiście myli, bo głupota jest bolesna, ale pod warunkiem, że ktoś ją publlcznie wytknie, nazwie po imieniu i pouprawia shaming. Jest to mechanizm naturalny i zdrowy, żeby do delikwenta dotarło, że właśnie zrobił coś idiotycznego i nie powinien dalej w to brnąć, w imię usunięcia źródła bólu, a więc przywrócenia sobie psychicznego komfortu. Ja nie wiem, jakiego wyznania jest Candace Owens formalnie i mało mnie to obchodzi; ważne, że zapina feedback kretynom, bez którego oni swoimi kretynizmami zrobią w końcu krzywdę sobie, a niewykluczone, że innym też. Można z tego feedbacku skorzystać, ale przymusu oczywiście nie ma.
bert04 napisał(a):Nie chcę teraz tutaj wywlekać Twoich problemów, ale czy nie pytałeś się kiedyś, czy nie są one właśnie efektem tego "trybu przetrwania"? Nie pamiętam już. Jeżeli tak, to zmieniłem stanowisko.
bert04 napisał(a):Czy w rzeczywistości, w której watahy były uznawane za normę a stada jako naturalne źródło pożywienia, "wystawianie słabszych jednostek" było tylko odraczaniem wyroku? I jaką to miało cenę? Możliwe że taką, że z populacji nie wypadły geny odpowiedzialne za np. syndrom Downa.
bert04 napisał(a):Ze dożyliśmy takich czasów, że masy ruskich czadów są rozpierdalane przez wirdżinowych operatorów tanich dron? Lub, operatorki? Ze odwieczna wyższość agresji nad inteligencją przesuwa się w drugim kierunku przez postęp technologiczny i cywilizacyjny? Żeś popłynął. Jak ta wizja dobroczynnego postępu ma się do np. losu Tybetu i Tybetańczyków?
bert04 napisał(a):PS: I na marginesie tej rzekomej wyższości czadów nad wirdżinami: Tolkien wiedział więcej o naturze ludzkiej, niż dzisiejsza cała manosfera razem wzięta. W sensie, że główny bohater Trylogii jest homoseksualistą żyjącym w czystości, czyli że można i da się?
bert04 napisał(a):Blada twarz mówić zagadkami. Zabriskie Point
Mouse utopia
Snake oil
bert04 napisał(a):Masz błędne przekonanie, że milenialsi opierają się na kapitanie Państwo. E? Mam zupełnie poprawne przekonanie, że millenialsi są ofiarami pewnej odmiany snake oil, konkretnie systemu edukacyjnego niemiłościwie panującego w Usiech, w którym najmniej chodzi o nauczanie i wychowywanie, a najwięcej o zajęcie dla kadry i trzepanie kasy.
Hans Żydenstein napisał(a): Masz tutaj :
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ma...i-patrioci No i gdzie mam tutaj podział na nacjonalistów, którzy są obowiązkowo kibolami i na jakąś inną grupę, która choć wyznaje tę samą ideologię, to nacjonalistami nie jest, bo nie jest kibolami?
Cytat:Retoryka, że to marsz faszystów i nacjonalistów często pojawiała się na TVN24.
No i? A czy ja pisałem, że nie ma „retoryki”, że ten marsz faszystów i nacjonalistów jest marszem faszystów i nacjonalistów?
Więc po raz ostatni — mój zarzut (który sprecyzowałem łopatologicznie ze 4 razy) nie tyczył się tego, że ktoś krytykuje lewicę. Ani tego że ktoś nazywa lewicowość „łołk”. Tyczył się on tego, że ktoś wprowadza pojęcie „łołk”, które oznacza „lewicowca, który dodatkowo ma takie a takie cechy negatywn”. Co jest zabiegiem erystycznym pozwalającym łączyć ideologię lewicową z tymi cechami. Oraz unikać merytorycznej krytyki lewicowości na rzecz krytyki tych cech. Zatem ponawiam pytanie — czy na lewicy widzisz coś podobnego?
Liczba postów: 2,922
Liczba wątków: 13
Reputacja:
254
Iselin napisał(a): Tu bym polemizowała z Hansem  Hansa wyjaśnienie nie zmienia sensu jego i mojej wypowiedzi. Jemu się wydaje, że brak sprzeciwu wobec związków partnerskich to jest jakaś strasznie zaawansowana idea lewicowa. Może w Polsce
Cytat:W zasadzie taki problem występuje z bardzo wieloma definicjami. Na przykład ze wspomnianym przez Ciebie konserwatystą. Moja lewicowa koleżanka kojarzy to pojęcie z Korwinem i jego zwolennikami, natomiast znajomy konserwatysta uważa za bzdurę opinię, że w kółko zmieniający żony i kochanki Korwin miałby być konserwatystą. Nawiasem mówiąc, samo pojęcie lewicy też jest nieostre. Tradycyjnie lewica reprezentująca interesy pracownicze istniała w Polsce na przykład w postaci przedwojennej PPS. W takim rozumieniu tego słowa definicji lewicy nie spełnia dużo obecnej lewicy, której lewicowość zasadza się głównie na postulatach obyczajowych, a gospodarczo czasami mogłaby sobie podać ręce z Konfederacją, Taka lewica bywa złośliwie nazywana na przykład "liberalną lewiczką". Ta lewica akurat tradycyjnym elektoratem lewicy niespecjalnie się przejmuje, raczej go nie zna, a często nie lubi i się brzydzi.
Są też postkomuniści, o których wspomniałeś, którzy w Polsce akurat są dość konserwatywni.
Polemizowałbym czy aby korwiniści to prawica, raczej szur-prawica. I tutaj właśnie dochodzimy do tego czy jest sens używać takich obraźliwych określeń. Z jednej strony na przykład Hans nie ma problemu określać ludzi mianem "woke" a z drugiej jeśli nazwę kogoś szurem, to będzie to uznane za chamskie.
Cytat:A pamiętasz, że to Ty zarzucasz ludziom generalizację? A tu "typowy Polak"
Wcale nie, sugeruję się wynikami wyborów
Lumberjack napisał
Cytat:Pamiętam. Przecież napisałem co trza robić żeby uniemożliwić takim ludziom wpierdzielanie się w życia innych. I weź pod uwagę że w USA to jest jakiś skrajny mały ruch, a w islamie masz całe państwa z prawem i społeczeństwem popierającym i sankcjonującym wieszanie ludzi homo.
Rozmawiamy o tych zaawansowanych, zachodnich społeczeństwach i tam takich muzułmanów trudno znaleźć. Nie porównuj islamu z krajów zacofanych do chrześcijaństwa u nas. W USA jest pełno takich pomysłowych chrześcijan, nie wszyscy chcą karać w ten sposób za aborcję ale skrajnie prawicowych ruchów religijnych jest co niemiara. Taka jest cena wolności religijnej.
Cytat:No nie byłbym zadowolony. Ale reakcja w drugą stronę czyli państwo nakazujące firmom przyjmowanie kobiet tylko dlatego że to kobiety to też głupota.
Pytanie jak rozwiązałbyś ten problem skoro na przykład zostało wielokrotnie udowodnione (w zachodnich krajach), że gdy pracodawca przegląda podania o pracę, to częściej odrzuca te kojarzące się mu z imionami czy nazwiskami mniejszości etnicznych mimo, że kwalifikacje posiadają takie same, co inne osoby.
Cytat:Po prostu patologia to stan świadomości. Gangsta murzyni w USA czy Polacy z ciemnej strefy to nie zamierzony cel systemu tylko efekt tego że pewnym grupom ludzi imponuje bandyterka.
Ale gangsta murzyni to głównie w filmach są reprezentantami tej całej mniejszości etnicznej. Nie zobaczysz tych zwyczajnych, biednych, nieagresywnych, ciężko pracujących, mieszkających w trudnych warunkach właśnie z powodu systemu.
Cytat:No to ciekawe jakie byś miał doswiadczenia gdyby w Polsce zamiast katolików byli muzułmanie.
Właśnie cały czas o tym mówię, że pewnie takie same
Cytat:I współczuję tak religijnej rodziny. U mnie na zacofanej wiosce wszyscy mają wyjebane. I współczuję znajomych - pierwsze słyszę żeby jeden znajomy drugiego próbował indoktrynować religijnie. To chyba prędzej u świadków Jehowy takie coś jest.
Nie jest aż tak źle natomiast niektórzy stosują pewne środki które uznałbyś za indokrynację.
Cytat:Nie rozumiesz, że to nie kwestia wygody tylko zamożności. Większość Polaków jeździ autami 15-20 letnimi bo ich po prostu nie stać na lepsze.
Zanim dojdzie do tego rzekomego przymusu kupowania elektrycznych aut, to będą dostępne tańsze, 15-20 letnie
Cytat:Dla mnie jest to głupota jeśli nie idzie za tym zakazem realna pomoc ze strony zakazującego.
Sam teraz będę próbował skorzystać z programu czyste powietrze, ale już widzę jakie to jest pojebane. Jeśli nie masz swoich oszczędzonych kilkudziesięciu tysi to możesz skorzystać z pomocy kapitana państwo, ale wtedy zaciąga on w twoim imieniu kredyt. Połowę spłaca, a połowę ty spłacasz wraz z odsetkami. To jak to ma się kurna sprawdzić w przypadku ludzi niezamożnych, których nie stać nawet na to żeby odłożyć kilka tysięcy w ciągu roku?
Przejeżdzam się czasem po Polsce południowo-wschodniej i widzę co drugi, nowy, wypasiony dom, kilka samochodów a Ty mi tu piszesz takie rzeczy. Czyżby w innych częściach kraju było gorzej?
Cytat:No ale dalej tkwij sobie w przeświadczeniu, że źli właściciele domów z kopciuchami pragną celowo "zatruwać ludziom życia".
Ja takiego przeświadczenia nigdy nie miałem więc to nie do mnie.
Cytat:Organizacją transportu. Popatrz sobie ilu ludzi mieszka na wsiach, ile busów mają do miast to znajdziesz odpowiedź czemu w Polsce auta są niezbędne.
Przecież pisałem o miastach i nie twierdziłem aby zlikwidować ruch samochodowy.
Cytat:Lol
A jesteś w stanie wyartykułować swój argument czy będziesz tkwił w głębokim przeświadczeniu o nieomylności swojego poglądu, nie zniżając się do dyskusji?
Cytat:To jest sieć przedszkoli.
I co z tego że prywatne? To znaczy że może robić dziecku wodę z mózgu?
Czyli jako zatwardziały wolnościowiec nie jesteś wstanie zrozumieć, że inni rodzice, z własnej, nieprzymuszonej woli chcieliby wychowywać dzieci w inny niż tradycyjny sposób.
Cytat:No zajebisty argument. E-papierosy też są teraz wszędzie popularne i wszyscy kupują je dobrowolnie, więc to znaczy że wszystko jest ok. Lol
Tak jak mówiłem, nie jesteś żadnym wolnościowcem. Dorosłym ludziom chcesz wmawiać jak mają wychowywać swoje dzieci a jeszcze do tego porównujesz do palenia papierosów. Gdyż Ty wiesz co jest dla wszystkich innych najlepsze
Cytat:A to wolność polega na tym że rodzic może zrobić z dzieckiem co chce? Jak dla mnie wsadzanie dziecka do jakiegoś postempowego przedszkola, czy do religijnego to robienie krzywdy dziecku. Czy wolność rodzica oznacza że może zapisać dziecko do hitlerjugend? A co z wolnością dziecka?
No właśnie, co z wolnością dziecka? Ty wychowujesz swoje jak chcesz i każesz mu się zachowywać tak ja Ty chcesz. A w tamtym przedszkolu jest przecież dokładnie odwrotnie i dzieci mają większy wybór. Przecież sam bardziej ograniczasz wolność swojego. Nie widzisz tego? Na dodatek arbitralnie i bezpodstawnie stwierdziłeś, że tamto przedszkole krzywdzi dzieci.
Cytat:Nie chciałem, tylko chcę. Każdy kto tu przyjeżdża i chce zamieszkać i dostanie na to zgodę powinien przeczytać i podpisać dokument informujący o tym na jakich zasadach tu się żyje.
Serio? Czyli jesteś wolnościowcem który wpuści tylko tych, co będą stosować się do Twoich zasad. Ciężko mi znaleźć coś bardziej logicznie sprzecznego w tym momencie
Cytat:Nie mogę bo się tu urodzili, ale w takiej sytuacji należy dążyć do ograniczenia ich możliwości wpierdalania się w cudze życia.
A Ty, ze swoimi zasadami przymuszania ludzi do wychowywania dzieci w jedynie "odpowiedni" sposób czy zakazu wjazdu niepoprawnych politycznie lub zatruwania ludziom zdrowia, wcale nie wpierdalasz się w cudze życia
Liczba postów: 2,761
Liczba wątków: 4
Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
Osiris napisał(a):Czyli jako zatwardziały wolnościowiec nie jesteś wstanie zrozumieć, że inni rodzice, z własnej, nieprzymuszonej woli chcieliby wychowywać dzieci w inny niż tradycyjny sposób. Dobry człowieku, góglnij sobie Kasię z Sokółki, a potem się zastanów nad tym, co właśnie napisałeś.
12.03.2024, 11:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.03.2024, 12:45 przez Iselin.)
Reputacja:
561
Dwa Litry Wody napisał(a): Czytałaś w ogóle to co wcześniej napisałem? Tak. I co w związku z tym? Jeśli chodzi Ci o nakaz, to tak podejrzewam - producent nie wyda na to kasy, raczej zrezygnuje z reklamy w telewizji i poszuka alternatywnych metod promowania się lub zaczną się jakieś sztuczki. Czarno to widzę.
Osiris napisał(a): Hansa wyjaśnienie nie zmienia sensu jego i mojej wypowiedzi. Jemu się wydaje, że brak sprzeciwu wobec związków partnerskich to jest jakaś strasznie zaawansowana idea lewicowa. Może w Polsce Z Hansem chyba mieliście jakieś zakłócenia komunikacji.
Osiris napisał(a): Przejeżdzam się czasem po Polsce południowo-wschodniej i widzę co drugi, nowy, wypasiony dom, kilka samochodów a Ty mi tu piszesz takie rzeczy. Czyżby w innych częściach kraju było gorzej? W Polsce istnieją spore różnice majątkowe. Niektórzy mają wypasione domy i kilka samochodów, inni starego kaszlaka, którym dojeżdżają do pracy. W różnych częściach Polski.
Co do wyników wyborów: uważasz, że te kilka milionów, które zagłosowały na KO i Lewicę, to konserwatyści?
lumberjack napisał(a): Nie rozumiem tego. Biedny powinien być chudszy i zdrowszy. Z biedy powinno się jeść kaszę gryczaną, której masz 4 porcje za 1zł każda, a nie kubek KFC, który kosztuje 15 zł i jest na jeden raz. Raczej trudno jeść samą kaszę, człowiek potrzebuje też innych produktów. A te zdrowsze są z reguły droższe. Syfne mięso jest tańsze niż dobre mięso. Dobre ryby mają ceny wywalone w kosmos. Żywność z dodatkiem cukru jest tańsza niż zdrowa żywność. Nawet biedniejsze osoby czasami gdzieś wychodzą, a KFC i McDonald jednak wciąż są tańsze niż eleganckie knajpki z dobrej jakości daniami.
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
zefciu napisał(a): No i gdzie mam tutaj podział na nacjonalistów, którzy są obowiązkowo kibolami i na jakąś inną grupę, która choć wyznaje tę samą ideologię, to nacjonalistami nie jest, bo nie jest kibolami? No wiedziałem, że to pójdzie w tym kierunku, że będziesz się czepiał, że nie jest toczka w toczkę. Ja się nie czepiałem, że nie dałeś przykładu "nieumytych zębów", bo rozumiałem o co chodzi. Więc po co idziesz w tym kierunku?
Cytat:Więc po raz ostatni — mój zarzut (który sprecyzowałem łopatologicznie ze 4 razy) nie tyczył się tego, że ktoś krytykuje lewicę. Ani tego że ktoś nazywa lewicowość „łołk”. Tyczył się on tego, że ktoś wprowadza pojęcie „łołk”, które oznacza „lewicowca, który dodatkowo ma takie a takie cechy negatywn”. Co jest zabiegiem erystycznym pozwalającym łączyć ideologię lewicową z tymi cechami. Oraz unikać merytorycznej krytyki lewicowości na rzecz krytyki tych cech. Zatem ponawiam pytanie — czy na lewicy widzisz coś podobnego?
A teraz ktoś wprowadza pojęcie faszysty, które dodatkowo ma takie a takie cechy negatywne, co jest zabiegiem erystycznym pozwalającym łączyć ideologię prawicową z tymi cechami. I tyle.
ErgoProxy napisał(a): Jest to mechanizm naturalny i zdrowy, żeby do delikwenta dotarło, że właśnie zrobił coś idiotycznego i nie powinien dalej w to brnąć Przyłączając się do nagonki na osoby transpłciowe robisz coś idiotycznego i nie powinieneś dale w to brnąć. Dotarło do delikwenta?
Cytat:ważne, że zapina feedback kretynom
Oczywiście nie potrafisz nijak uzasadnić, że zapina feedback kretynom, bo nie ma ona na swoje rewelacje żadnych danych. Co przyznałeś. Wszystko wskazuje na to, że wręcz przeciwnie — Owens bredzi rzeczy niezgodne z wiedzą medyczną.
Reputacja:
384
Iselin
Cytat:Jeśli chodzi Ci o nakaz, to tak podejrzewam - producent nie wyda na to kasy, raczej zrezygnuje z reklamy w telewizji i poszuka alternatywnych metod promowania się lub zaczną się jakieś sztuczki. Czarno to widzę.
Oczywiście, że zacząłby się sztuczki. Może producenci zrezygnowaliby z reklamy audiowizualnej, albo zmienili ją tak, by dało się obejść nałożone ograniczenia (np. spoty w których w ogóle nie występują ludzie). Ale nieuczciwa przewaga jaką producenci śmieciowego żarcia mają teraz nad konsumentami zostałaby ograniczona – na podobnej zasadzie jak ogranicza ją obowiązek zamieszczania na opakowaniu produktu spożywczego informacji o jego składzie, czy wartości kalorycznej, tyle, że w moim odczuciu skuteczniej, bo suche dane o wartościach spożywczych są trudniejsze w odbiorze niż przekaz bijący z ulokowania produktu na tle modeli/wzorów osobowych, a także emocji, zachowań czy interakcji społecznych, które powszechnie uważane są za pozytywne, atrakcyjne i pożądane. A o to przecież chodzi.
Reputacja:
561
Dwa Litry Wody napisał(a): Oczywiście, że zacząłby się sztuczki. Może producenci zrezygnowaliby z reklamy audiowizualnej, albo zmienili ją tak, by dało się obejść nałożone ograniczenia (np. spoty w których w ogóle nie występują ludzie). Ale nieuczciwa przewaga jaką producenci śmieciowego żarcia mają teraz nad konsumentami zostałaby ograniczona – na podobnej zasadzie jak ogranicza ją obowiązek zamieszczania na opakowaniu produktu spożywczego informacji o jego składzie, czy wartości kalorycznej, tyle, że w moim odczuciu skuteczniej, bo suche dane o wartościach spożywczych są trudniejsze w odbiorze niż przekaz bijący z ulokowania produktu na tle modeli/wzorów osobowych, a także emocji, zachowań czy interakcji społecznych, które powszechnie uważane są za pozytywne, atrakcyjne i pożądane. A o to przecież chodzi. Może rzeczywiście coś w tym jest i można by spróbować. Nawet licząc się z tym, że w reklamach KFC będą występowały słodkie kotki.
12.03.2024, 13:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.03.2024, 13:34 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,399
Osiris napisał(a): Rozmawiamy o tych zaawansowanych, zachodnich społeczeństwach i tam takich muzułmanów trudno znaleźć.
A ja rozmawiam o tych muzułmanach, którzy chcą się tu dostać z zacofanych krajów islamskich i którzy wraz ze sobą importują ów zacofany islam. Ten Jemeńczyk z wątku " czy można winić skorpiona" bardzo dużo o tym pisze. Dziwne że piszesz że trudno znaleźć takich muzułmanów.
https://twitter.com/JustLuai/status/1764...jNfmA&s=19
Masz tu przykład.
A o Charlie Hebdo już zapomniałeś? O wjeżdżaniu tirami w ludzi na plaży? We Francji co roku kilkadziesiąt zamachów się udatemnia a kilka zawsze się uda. Dziwne że na takie rzeczy jesteś ślepy, a na jakichś chrześcijańskich wypierdków społeczeństwa już nie.
To ile tych kobiet zabili za aborcję?
Osiris napisał(a): nie wszyscy chcą karać w ten sposób za aborcję ale skrajnie prawicowych ruchów religijnych jest co niemiara. Taka jest cena wolności religijnej
Wolność religijna nie oznacza tolerancji dla jakichś niebezpiecznych sekciarzy.
Osiris napisał(a): Pytanie jak rozwiązałbyś ten problem skoro na przykład zostało wielokrotnie udowodnione (w zachodnich krajach), że gdy pracodawca przegląda podania o pracę, to częściej odrzuca te kojarzące się mu z imionami czy nazwiskami mniejszości etnicznych mimo, że kwalifikacje posiadają takie same, co inne osoby.
No bardzo ciekawe. A wiesz że najbogatsze w USA są mniejszości etniczne z Azji?
https://www.pewresearch.org/race-ethnici...ic-groups/
To kto tych Azjatów zatrudnia? Powinni być rzadziej wybierani ze względu na dziwnie brzmiące imiona i nazwiska. Dziwi mnie że latynosi nie przędą zbyt dobrze, a przecież też są raczej pracowici.
Osiris napisał(a): Nie zobaczysz tych zwyczajnych, biednych, nieagresywnych, ciężko pracujących, mieszkających w trudnych warunkach właśnie z powodu systemu.
Ale białych z osiedli przyczep kempingowych też nie zobaczysz. Łatwo jest zrzucić winę na system. Spójrz jeszcze raz na link statystyk. Jak to jest że Azjaci tak świetnie odnajdują się w tym systemie, a latynosi czy murzyni już nie? To jakaś mentalność tkwi w ludziach, ich kulturze i aksjologii, która prowadzi ich do takiego a nie innego życia.
Osiris napisał(a): Nie jest aż tak źle natomiast niektórzy stosują pewne środki które uznałbyś za indokrynację.
Kurde. Masz dziewczynę która ci nie da jak nie pójdziesz z nią do kościoła?  Ciężko mi wyobrazić sobie próby religijnej indoktrynacji na dorosłym chłopie. Nie możesz powiedzieć znajomym, że nie wierzysz i żeby dali ci spokój?
Osiris napisał(a): Zanim dojdzie do tego rzekomego przymusu kupowania elektrycznych aut, to będą dostępne tańsze, 15-20 letnie
Elektryczne? Jest problem z ogniwami. Chyba że będzie jakaś rewolucja technologiczna.
Osiris napisał(a): Przejeżdzam się czasem po Polsce południowo-wschodniej i widzę co drugi, nowy, wypasiony dom, kilka samochodów a Ty mi tu piszesz takie rzeczy. Czyżby w innych częściach kraju było gorzej?
No, zacznijmy od tego że jest Polska A i B.
Po drugie wypasione domy są na wypasione kredyty, a wypasione auta w leasingu.
Po trzecie 40% Polaków zadłużyło się tylko w zeszłym roku na 65 mld złotych. A w sumie są zadłużeni na 157mld. Piszę tylko o kredytach gotówkowych.
Hipotecznych kredytów wzięło 13% gospodarstw domowych na kwotę w sumie 500mld złotych.
https://www.money.pl/banki/tak-zadluzaja...2240a.html
Po czwarte chyba przesadzasz że co drugi dom jest wypasiony. U mnie na wiosce jest kilka starych drewnianych chatek i ludzie tam też mieszkają.
Po czwarte zajrzyj w link - skoro jest tak dobrze to czemu liczba chwilówek do 1 tysiąca wzrosła o 100%?
W sumie to takie głupio-naiwne pytanie zadałeś. Zawsze jest tak że bogactwo rzuca się w oczy, a biedy się nie zauważa. Jak mieszkałem w bloku to moja spółdzielnia nie chciała wyremontować klatki schodowej bo większość mieszkańców zalega z czynszami i to się nie zmieniło aż do teraz.
A to całe bogactwo które tak rzuca się w oczy to właśnie taka wydmuszka. Ludzie żyją ponad stan.
Osiris napisał(a): Ja takiego przeświadczenia nigdy nie miałem więc to nie do mnie.
No ale zarzucasz tym ludziom wpierdalanie się do cudzego życia, bo kopciuchami zatruwają innym zdrowie. A może niektórzy ludzie nie chcą się ładować w kredyty, bo boją się że nie będzie ich stać?
Jak Kapitan Państwo zakazuje to niech pomoże sensownie bo na chwilę obecną to z takiej pomocy najłatwiej skorzystać ludziom którzy tak naprawdę sami mogliby sobie poradzić. To jest cały absurd "czystego powietrza".
Osiris napisał(a): Przecież pisałem o miastach i nie twierdziłem aby zlikwidować ruch samochodowy.
Ok. W miastach takich jak Warszawa przecież właśnie jest tak że bardziej opłaca się zbiorkom niż auto.
Osiris napisał(a): A jesteś w stanie wyartykułować swój argument czy będziesz tkwił w głębokim przeświadczeniu o nieomylności swojego poglądu, nie zniżając się do dyskusji?
No jak dla ciebie jest ok miejsce w którym dzieci są chłopcodziewczynkami albo dziewczynko chłopcami to nie wiem jak to inaczej skwitować. Rozumiem że dorosły człowiek może nie czuć się dobrze ze swoją biologiczną płcią i że może coś chcieć z nią zrobić, ale takie wmawianie dziecku że może sobie samo zdecydować o płci jest chore. Może niech decyduje jeszcze o tym czy może zapalić sobie, napić się albo kierować autem.
Osiris napisał(a): nie jesteś wstanie zrozumieć, że inni rodzice, z własnej, nieprzymuszonej woli chcieliby wychowywać dzieci w inny niż tradycyjny sposób.
No moim zdaniem wolność nie polega na tym że można robić dziecku siekę z mózgu.
Osiris napisał(a): Tak jak mówiłem, nie jesteś żadnym wolnościowcem. Dorosłym ludziom chcesz wmawiać jak mają wychowywać swoje dzieci a jeszcze do tego porównujesz do palenia papierosów. Gdyż Ty wiesz co jest dla wszystkich innych najlepsze
Nie, ty wiesz co jest najlepsze. Rozumiem że analogicznie dopuszczasz zaprowadzenie dziecka do Hitlerjugend i wmawianie mu że za wszystko odpowiadają Żydzi których należy zabić. Jeśli jest to tylko i wyłącznie dobrowolną decyzją rodziców. Tak?
Osiris napisał(a): No właśnie, co z wolnością dziecka? Ty wychowujesz swoje jak chcesz i każesz mu się zachowywać tak ja Ty chcesz. A w tamtym przedszkolu jest przecież dokładnie odwrotnie i dzieci mają większy wybór.
Lol. Na jakiej podstawie uważasz, że dzieci przedszkolne powinny mieć prawo do tak ważnych decyzji? Czy one wiedzą z czym to się wszystko wiąże w przyszłości?
Osiris napisał(a): Przecież sam bardziej ograniczasz wolność swojego
Nie robiąc mu wody z mózgu? Wiesz mógłbym mu wmawiać, że jak będzie chciał to możemy go uznać za dziewczynkę albo mogę mu wmówić że jak będzie się modlił długo do Boga to on mu w czymś pomoże, albo że Pan Jezus cały czas na niego patrzy ale nie chcę lasować mu mózgu.
Osiris napisał(a): Na dodatek arbitralnie i bezpodstawnie stwierdziłeś, że tamto przedszkole krzywdzi dzieci.
Lol
Lewak-łołkowiec z kolei arbitralnie uzna że nic złego się nie dzieje - nawet jeśli w przyszłości takie dziecko będzie miało problemy ze swoją tożsamością, terapiami hormonalnymi, tranzycjami, zdrowiem psychicznym etc. To będzie przecież z punktu widzenia lewaka tylko logiczna konsekwencja edukacji i coś totalnie normalnego. Jak ktoś dorosły chce sobie być LGBT to niech sobie będzie to trzeba to uszanować, tolerować i w razie czego wspierać psychicznie, ale na Boga! - nie kreujmy celowo od dziecka ludzi trans bo to często nieszczęśliwi ludzie, którzy nie czują się dobrze w swojej skórze. Jak dla mnie twoje rozumienie wolności opiera się na możliwości psychicznego szkodzenia dziecku. I tak - teiści też ryją banię swoim dzieciom - dla mnie takie "tradycyjne" wychowanie to też głupota, chociaż nie ma po niej chyba aż takich problemów jak z konsekwencjami przedszkolnego lgbtowania.
Osiris napisał(a): Czyli jesteś wolnościowcem który wpuści tylko tych, co będą stosować się do Twoich zasad
No łał, niesamowite. A jak do domu wpuszczę gościa, który mi nasra na środek pokoju i go za to wyrzucę to też mi napiszesz że tak naprawdę to nie jestem wolnościowcem? Weź ty się, no weź się po prostu jakoś ogarnij. W naszym kraju są jakieś zasady do których powinno się stosować np. nie powinno zmuszać się kobiet do chodzenia w tym czy sramtym. Jak sama z siebie chce chodzić w worku na kartofle to ok ale jeśli jest do tego zmuszana przez mężusia to trzeba mu wytłumaczyć że nie mieszka w Iranie i jak chce tak żyć to niech do Iranu spierdala.
Osiris napisał(a): A Ty, ze swoimi zasadami przymuszania ludzi do wychowywania dzieci w jedynie "odpowiedni" sposób czy zakazu wjazdu niepoprawnych politycznie lub zatruwania ludziom zdrowia, wcale nie wpierdalasz się w cudze życia
A ty widzę w ramach swoiście pojmowanej wolności pozwolisz na wpuszczenie ludzi którzy nasrają ci na środku pokoju, spalą samochody, rozwalą i okradną sklepy, zgwałcą lub zmolestują "prowokacyjnie" ubrane kobiety.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Hans Żydenstein napisał(a): No wiedziałem, że to pójdzie w tym kierunku, że będziesz się czepiał, że nie jest toczka w toczkę. Nie chodzi o to, że nie jest toczka w toczkę, tylko że nie ma tam nic, co by przypominało strategię erystyczną, która używa pojęcia „łołk”.
Cytat:Więc po co idziesz w tym kierunku?
Ja nie idę w żadnym kierunku. Ja stawiam konkretną ocenę strategii erystycznej i obstaję przy tej ocenie. I czekam cierpliwie, aż ktoś się odniesie do moich argumentów, których w tej ocenie używam.
Cytat: A teraz ktoś wprowadza pojęcie faszysty, które dodatkowo ma takie a takie cechy negatywne
Jakie to pojęcie? Bo pojęcie „faszysta” oznacza osobę wyznającą określoną ideologię (mamy różne definicje tej ideologii od takiej, która obejmuje tylko faszyzm włoski po szersze). I jeśli wyznajesz taką ideologię, to jesteś faszystą. Nie musisz jeszcze dodatkowo „się dopierdalać”, czy mieć krzywej mordy. Antyfaszysta będzie Cię krytykował za wyznawanie tej ideologii.
Cytat: co jest zabiegiem erystycznym pozwalającym łączyć ideologię prawicową z tymi cechami.
Jakimi cechami? Byciem kibolem? Tak — obserwuje się w Polsce, że środowiska kibicowskie często ulegają faszyzacji. Ale przecież nie za to krytykuje się faszystów, że lubią piłkę nożną.
Reputacja:
561
Osiris napisał(a): Rozmawiamy o tych zaawansowanych, zachodnich społeczeństwach i tam takich muzułmanów trudno znaleźć. Francja jest chyba zaawansowanym zachodnim społeczeństwem, a tam można znaleźć muzułmanów, którzy potrafią pobić siostrę czy kuzynkę, która poszła do szkoły z odsłoniętymi włosami. Przez co przepis o zakazie zakrywania włosów jest często martwy. I nie są to bynajmniej nowi imigranci, tylko imigranci w drugim czy trzecim pokoleniu. Też Ci współczuję indoktrynacji, zachowajmy jednak pewne proporcje. Nikt z Twojej rodziny chyba Cię nie pobił za to, że nie chodzisz do kościoła.
|