To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
Ayla Mustafa napisał(a): Postowanie i śmianie się z mema, na którym człowiek jest godzony nożem... Co następne? Memy z obrazami gwałtu? Mordowania? To zabawne?

A czy ja się śmieję z tego mema? Patrzę na niego i sobie myślę "Jest trafny", nic więcej.

Ale przyznam, że najwyraźniej jestem już tak znieczulony, że ten obrazek nie wywołał we mnie takich odczuć jak u CIebie.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): ale należy zwrócić uwagę, że ten strzelający policjant też miał jakiś arabski odcień skóry Duży uśmiech
Dlaczego należy zwrócić na to uwagę?

Cytat:Pojawiły się memy z tego zajścia 
Zajebiście że się pojawiły. Ale jak fakt, że się pojawiły memy ma do dyskusji, którą tutaj toczymy? Czy nie lepiej byłoby podać linki do jakiegoś sensownego opisu samego zdarzenia?
Odpowiedz
Według ministra spraw wewnętrznych Badenii-Wirtembergii Thomasa Strobla : "motyw domniemanego sprawcy jest nadal niejasny"

Niesamowita zagadka do rozwikłania, naprawdę.

W doniesieniach medialnych możemy przeczytać o tym, że demonstracja była organizowana przez antyislamski ruch Pax Europa :
https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-sz...rp_state=1

Generalnie policja niemiecka musi mieć jakieś specjalne szkolenia z politycznej poprawności skoro najpierw rzucają się na próbujących obezwładnić islamskiego nożownika, a nie na samego nożownika.

Tak jeszcze dodam, że śledząc ten temat, gdzieś mignęła mi taka informacja :

https://dojczland.info/berlin-111-gwalto...nego-roku/

111 gwałtów zbiorowych w Berlinie w 2023 roku. Policja namierzyła 106 podejrzanych, 54% z nich "niebędących Niemcami".

Właściwie ten artykuł to przeklejka z niemieckiego Welta : https://www.welt.de/vermischtes/kriminal...-Jahr.html

U nas jednak polityczna poprawność w mediach jest tak duża, że żadne z większych mediów nie podały tych informacji. Jedynie jakieś niszowe serwisy typu dojczalnd.info czy pch24.pl

Dobra, muszę tutaj sprostować, że sytuacja była dużo bardziej zagmatwana niż na pierwszym filmiku, który krążył w sieci. Pojawił się nowy filmik z innego ujęcia i okazuje się, że gość w niebieskiej kurtce z Pax Europa nie obezwładniał nożownika, tylko nie wiedzieć czemu okładał pięściami obezwładniającego. Teraz pytanie czy ten policjant, który się rzucił na gościa w niebieskiej kurtce, wiedział o leżącym obok nożowniku. Ogólnie był tam młyn i chyba nikt nie ogarniał co się dzieje.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): 111 gwałtów zbiorowych w Berlinie w 2023 roku. Policja namierzyła 106 podejrzanych, 54% z nich "niebędących Niemcami".
Czyli te pozostałe 46% mogło być na przykład Polakami. Co ma ten artykuł w ogóle do tematu poprawności politycznej?
Odpowiedz
Osiris napisał(a): Czyli te pozostałe 46% mogło być na przykład Polakami. Co ma ten artykuł w ogóle do tematu poprawności politycznej?

Raczej część pewnie znaczna część tych 46% to "Niemcy", którzy są muzułmanami i innymi przybyszami z dalekich krain.

Tak jak pisałem, polskie media głównego nurtu w imię poprawności politycznej nie podają tych danych.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Niesamowita zagadka do rozwikłania, naprawdę.
Sugerujesz, że fakt iż ktoś chce robić osobie o innym kolorze skóry śledztwo, zamiast od razu przejść do konkluzji to już jest „terroryzująca polityczna poprawność”? Po raz kolejny potwierdzasz, że ta polityczna poprawność to dobra rzecz.

Cytat:Generalnie policja niemiecka musi mieć jakieś specjalne szkolenia z politycznej poprawności skoro najpierw rzucają się na próbujących obezwładnić islamskiego nożownika, a nie na samego nożownika.
Generalnie policjant zobaczył kotłujących się ludzi. Próbował ich rozdzielić. Dostał nożem. Dla Ciebie to argument za czym konkretnie?

Cytat:"Niemcy", którzy są muzułmanami
Jaką religię musi wyznawać Niemiec, żeby nie mieć cudzysłowu? To nie jest pytanie retoryczne.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):
Osiris napisał(a): Czyli te pozostałe 46% mogło być na przykład Polakami. Co ma ten artykuł w ogóle do tematu poprawności politycznej?

Raczej część pewnie znaczna część tych 46% to "Niemcy", którzy są muzułmanami i innymi przybyszami z dalekich krain.
Ale skąd to wiesz, zapytałeś swoją wróżkę? I dlaczego pominąłeś zdanie w tym artykule zdanie potwierdzające, że nie odnotowano wzrostu tego typu przestępstw w zwiazku z "pochodzeniem społeczno-kulturowym"? Nie pasuje do tezy? Przedszkolne zachowanie. 

Cytat:Tak jak pisałem, polskie media głównego nurtu w imię poprawności politycznej nie podają tych danych.
Ale jakich danych? Tutaj nie ma żadnego potwierdzenia o udziału w tych przestępstwach imigrantów muzułmańskich. Chcesz aby media głównego nurtu rozprzestrzeniały twoje teorie spiskowe?
Odpowiedz
Osiris napisał(a): Ale skąd to wiesz, zapytałeś swoją wróżkę?

Zgodnie z konkretnymi doniesieniami medialnymi, ma to więcej sensu niż twoje sugerowanie, że pozostałe 46% jest Polakami. https://pch24.pl/zbiorowe-gwalty-w-berli...-14-latki/

"Gwałciciele to imigrant z Turcji, 19-letni Mehmet E. oraz 18-letni Islam El-M. Ciekawy szczegół: Islam El-M. urodził się w Berlinie, ale przed sądem musiał wystąpić z tłumaczem. „Rodowity Niemiec” nigdy nie nauczył się mówić po niemiecku."

Osiris napisał(a): I dlaczego pominąłeś zdanie w tym artykule zdanie potwierdzające, że nie odnotowano wzrostu tego typu przestępstw w zwiazku z "pochodzeniem społeczno-kulturowym"? Nie pasuje do tezy? Przedszkolne zachowanie.

Widocznie, nie uznałem tego za jakąś super ważną informację. Nie musi być wzrostu z każdego roku na każdy rok, bardziej chodzi o tendencję wzrostową przez ostatnie dziesięciolecia. Ale widocznie dla Osirisa to, że mniejszość imigrancka jest odpowiedzialna za 54% zbiorowych gwałtów, podobnie jak rok temu, to wielki sukces.

Cytat:Ale jakich danych? Tutaj nie ma żadnego potwierdzenia o udziału w tych przestępstwach imigrantów muzułmańskich. Chcesz aby media głównego nurtu rozprzestrzeniały twoje teorie spiskowe?

i tak już poszli grubo, że dzielą statystykę na Niemców i nieNiemców. O szczegółowym podziale ze względu na kraje pochodzenia czy religie to możemy zapomnieć.

Sobie poczytaj szczegółowe artykuły o tych gwałtach zbiorowych, to tam masz informacje o krajach z jakich są gwałciciele.

I teraz pytanie. Ile było gwałtów zbiorowych w Warszawie w 2023 roku?
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): OsirisAle skąd to wiesz, zapytałeś swoją wróżkę?

Zgodnie z konkretnymi doniesieniami medialnymi, ma to więcej sensu niż twoje sugerowanie, że pozostałe 46% jest Polakami. https://pch24.pl/zbiorowe-gwalty-w-berli...-14-latki/
"Gwałciciele to imigrant z Turcji, 19-letni Mehmet E. oraz 18-letni Islam El-M. Ciekawy szczegół: Islam El-M. urodził się w Berlinie, ale przed sądem musiał wystąpić z tłumaczem. „Rodowity Niemiec” nigdy nie nauczył się mówić po niemiecku."
Ale pytanie było, skąd wiesz, że całe 46% było muzułmanami spoza Europy. Nie pytałem o żadne anegdotyczne przykłady z prawackiego portalu który nawet nie potrafi doczepić źródła do artykułu. 

Cytat:i tak już poszli grubo, że dzielą statystykę na Niemców i  nieNiemców. O szczegółowym podziale ze względu na kraje pochodzenia czy religie to możemy zapomnieć.
Czyli ciągle nie wiemy w jakim stopniu Polacy lub przedstawiciele innych narodowości popełniali te gwałty. A skoro nie wiemy, to zwalamy na muzułmanów. Przypominam po raz kolejny, że nie to nie przedszkole i tutaj potrzebujesz silniejszych argumentów niż twoja uprzedzona opinia.
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Dla Ciebie to argument za czym konkretnie?
Hans napisał(a):
No i nie dowiemy się

Cytat:"Niemcy", którzy są muzułmanami
Jaką religię musi wyznawać Niemiec, żeby nie mieć cudzysłowu? To nie jest pytanie retoryczne.[/quote]
Hans napisał(a):
No i nie dowiemy się
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Sugerujesz, że fakt iż ktoś chce robić osobie o innym kolorze skóry śledztwo, zamiast od razu przejść do konkluzji to już jest „terroryzująca polityczna poprawność”? Po raz kolejny potwierdzasz, że ta polityczna poprawność to dobra rzecz.

No nie. Zwolennicy politycznej poprawności też nie przeprowadzają śledztw tylko od razu przechodzą do dziwacznych, wręcz rasistowskich konkluzji, że jak ktoś jest biały to ogląda tylko białasowe filmy, słucha tylko białasowej muzyki, czyta tylko białasowe książki...

Albo jak widzą, że coś się dzieje niezgodnego z ich światopoglądem (np. nagle okazuje się, że inżynierowie, lekarze i prawnicy urządzają masowo zbiorowe gwałty i molestowania) to tym gorzej dla faktów. Najlepiej przemilczeć i udawać, że inżynierzy mają taką samą mentalność, kulturę, aksjologię i styl życia jak ludzie z Zachodu.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Jaką religię musi wyznawać Niemiec, żeby nie mieć cudzysłowu? To nie jest pytanie retoryczne.

Obstawiam, że okultyzm SS + pragermańskie bóstwa (wagnerowskie Walkirie i inne).
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): No nie. Zwolennicy politycznej poprawności też nie przeprowadzają śledztw tylko od razu przechodzą do dziwacznych, wręcz rasistowskich konkluzji, że jak ktoś jest biały to ogląda tylko białasowe filmy, słucha tylko białasowej muzyki, czyta tylko białasowe książki...
Wskaż zatem przypadek, gdzie ktoś z powodu takich konkluzji został skazany, czy poddany przemocy.

Cytat:(np. nagle okazuje się, że inżynierowie, lekarze i prawnicy urządzają masowo zbiorowe gwałty i molestowania)
Naprawdę bardziej gównianego chochoła nie było w zbiorku kretyńskich chochołów do „masakrowania lewaków”? Napisz coś od siebie, proszę.

Cytat:Najlepiej przemilczeć i udawać, że inżynierzy mają taką samą mentalność, kulturę, aksjologię i styl życia jak ludzie z Zachodu.
Można również postrzegać ludzi jako indywidualne jednostki.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Obstawiam, że okultyzm SS + pragermańskie bóstwa (wagnerowskie Walkirie i inne).
HEHEHE.

Wystarczy chyba, że się czuje Niemcem. A trudno, żeby ktoś kto nawet się nie nauczył mówić po niemiecku czuł się Niemcem.

Osiris napisał(a): Nie pytałem o żadne anegdotyczne przykłady z prawackiego portalu który nawet nie potrafi doczepić źródła do artykułu.

To jeszcze raz przeczytaj moje posty i wskaż, gdzie pisałem że całe 46% było muzułmanami spoza Europy. I więcej nie zmyślaj.

I jeszcze z dupy zasugerowałeś, że te 46% mogło być Polakami.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Wystarczy chyba, że się czuje Niemcem.
No to co ma do rzeczy Islam?
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): To jeszcze raz przeczytaj moje posty i wskaż, gdzie pisałem że całe 46% było muzułmanami spoza Europy. I więcej nie zmyślaj.
Napisałeś, że znaczna część i wiemy teraz, że wziąłeś to z dupy gdyż próbujesz za wszelką cenę wymigać się od wskazania jakiegokowiek źródła.
Odpowiedz
Osiris napisał(a):
Hans Żydenstein napisał(a): To jeszcze raz przeczytaj moje posty i wskaż, gdzie pisałem że całe 46% było muzułmanami spoza Europy. I więcej nie zmyślaj.
Napisałeś, że znaczna część i wiemy teraz, że wziąłeś to z dupy gdyż próbujesz za wszelką cenę wymigać się od wskazania jakiegokowiek źródła.

Napisałem, że znaczna część z 46% to muzułmanie i inni przybysze z dalekich krain. Znaczna część to nie znaczy większa część. Myślę, że taka hipoteza ma więcej sensu niż brednie o gwałcicielach Polakach.

Wziąłem to z dedukcji.

1. Przybysze z obcych krain bez obywatelstwa niemieckiego są mniejszością, która stanowi większość gwałcicieli (nadreprezentacja)
2. Zatem grupa przybyszy z obcych krajów po otrzymaniu obywatelstwa też będzie nadreprezentatywna, chociaż w mniejszym stopniu, gdyż otrzymanie obywatelstwa to jest jakiś czynnik asymilacyjny.

Policjant ugodzony nożem przez islamistę zmarł :

https://www.pap.pl/aktualnosci/zmarl-pol...w-mannheim
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Napisałem, że znaczna część z 46% to muzułmanie i inni przybysze z dalekich krain. Znaczna część to nie znaczy większa część. 
To ile znaczy "znaczna część"? Skoro nie jest to większa część, to dlaczego imigranci muzułmańcy są tutaj wrzuceni przez ciebie na świecznik i stworzyłeś teorię spiskową jakoby muzułmanie przeważali wśród gwałcicieli i jest to ukrywane? 

Cytat:Wziąłem to z dedukcji.
1. Przybysze z obcych krain bez obywatelstwa niemieckiego są mniejszością, która stanowi większość gwałcicieli (nadreprezentacja)
2. Zatem grupa przybyszy z obcych krajów po otrzymaniu obywatelstwa też będzie nadreprezentatywna, chociaż  w mniejszym stopniu, gdyż otrzymanie obywatelstwa to jest jakiś czynnik asymilacyjny.

Taki z ciebie Sherlock Holmes, że zapomniałeś w tym całym rozumowaniu o najważniejszym: przybysze z obcych krain również mogą pochodzić z Europy. A w zasadzie większość z nich to Europejczycy. Jest w Niemczech prawie milion Polaków, milion Rumunów, ponad milion Ukraińców bez obywatelstwa niemieckiego (w porównaniu do 1,5 mln Turków i 1 mln Syryjczyków) ale z jakiegoś powodu (wiadomo o co chodzi), nadal dalej upierasz się, że to muzułmanie głównie gwałcili. Co wydedukujesz z tych statystyk? 

https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Germany
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
bert04 napisał(a): Zefciu: nie ma definicji łołkizmu, ludzie tak określający dzieła artystyczne nie mogą się zdecydować, czy przeszkadza im rasa, seksualność czy jakieś lewackie treśc

Też zefciu: Zadałem pytanie o to, czy są filmy zawierające reprezentację nie-białą (edit: ekskluzywnie nie-białą, bez białasów na okrasę), ale teraz przesuwam poprzeczkę w kierunku jakiś wyimagowanch neokolonialno prawacko propagandowych treści.
Po pierwsze — nie wyimaginowanych, bo przesłanie filmu masz podane z góry, czarno na białym. Po drugie — nie „zawierające reprezentację nie-białą”, tylko „próbujący opowiedzieć historię spoza zachodniej kultury”. Apocalypto przecież tego nie próbuje.

Dosłownie napisałeś, cytuję, "Choć jakąś wskazówką jest pytanie, czy gdyby zrobić film w ogóle o niebiałych ludziach — przedstawić jakieś wydarzenie z prekolumbijskiej Ameryki, ze starożytnych Chin, czy opowiedzieć o podbojach Zulusów, to czy białasy by na taki film poszły." Koniec cytatu. Teraz dodajesz do tego, że historia musi być faktyczna (Mulan to wszak w 90% fantazja), nie zawierać jakichś neo-kolonialnych treści (Aztecy nie mogą być zbyt okrutni, bo to kolonializm, ale i Majowie nie mogą być zbyt szlachetnie dzicy, bo to też neo-kolonializm, a białe żagle to już no-go), a poza tym reżyser musi być krystalicznie czysty, nie mieć na karku żadnych prawackich wybryków, na trzeźwo czy po pijaku. Ty nawet nie przesuwasz poprzeczki, ty wrzuciłeś ją do rwącej rzeki, żeby znikła za horyzontem.

Na marginesie, pamiętam serial Zulus Czaka bardzo żywo, zawierał mocno czarną narrację, a biali kolonizatorzy z pewnością nie byli przedstawiani jako wybawiciele. Szkoda, że nie powstało więcej takich historii, ale być może łołkowy shitstorm dookoła produkcji tego dzieła sprawił, że następne miały pod górkę. Bo wiadomo, jak kręcić w Afryce, to w tej "dobrej" Afryce.

Hans Żydenstein napisał(a): Tymczasem w Niemczech zakazują grania piosenki Gigi D’Agostino "L’Amour toujours".

Na bazie melodii powstał swoisty hymn antyimigracyjny ze słowami " "Deutschland den Deutschen, Ausländer raus"

https://natemat.pl/557951,l-amour-toujou...e-piosenki

Deutschland Deutschland Ueber Alles powstało na bazie austriackiego hymnu skomponowanego przez Haydna "Gott erhalte unseren Kaiser". Horst-Wesel-Lied, hymn NSDAP, powstał na bazie jakiejś 19-wiecznej melodii. Kampflied der Nationalsozialisten na podstawie znanej 19-wiecznej melodii Alberta Methfessela. Pożyczanie starych kawałków jako podkładu do nowych tekstów to stara śpiewka.

zefciu napisał(a):
Hans Żydenstein napisał(a): ale należy zwrócić uwagę, że ten strzelający policjant też miał jakiś arabski odcień skóry Duży uśmiech
Dlaczego należy zwrócić na to uwagę?

Słusznie, należy zwrócić uwagę na to, że także policjant, który ostatecznie został trafiony i zginął, miał migracyjny background (Iran, jeżeli dobrze to wyczytałem). Migranci / muzułmanie są częścią niemieckiego społeczeństwa i są tak sprawcami jak i ofiarami, przestępcami jak i policjantami, a większość z nich po prostu stara się tutaj żyć.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz
bert04 napisał(a): Teraz dodajesz do tego, że historia musi być faktyczna (Mulan to wszak w 90% fantazja)
Nie. Nie musi. Może to być też opowiedzenie jakiegoś mitu. No i tak — Moana i Mulan się jak najbardziej łapią, jako właśnie taka próba opowiedzenia mitologii Polinezji/Chin przez amerykanów. Natomiast Apocalypto się nie łapie.

Cytat:Aztecy nie mogą być zbyt okrutni, bo to kolonializm, ale i Majowie nie mogą być zbyt szlachetnie dzicy, bo to też neo-kolonializm
Tylko że zdaniem Gibsona, to nie Maj ucieka przed Aztekami, tylko ktoś tam przed Majami. To jest właśnie dowód, jak bardzo oderwany od jakichkolwiek realiów jest ten film. Kłaniają się inspektorgadżetowi „buszmeni z Erytrei”.

Cytat:a białe żagle to już no-go
Nie chodzi o to, że nie może być w historii białych żagli, tylko jaką rolę te białe żagle spełniają. A spełniają taką, że są klamrą pewnej prostej jak cep narracji.

Cytat:a poza tym reżyser musi być krystalicznie czysty, nie mieć na karku żadnych prawackich wybryków, na trzeźwo czy po pijaku
I znowu. Nie o to chodzi, że reżyser musi być krystaliczny. Ale jeśli ktoś, kto wiemy, że jest rasistą, wali nas po łbie filmem z prokolonialnym przesłaniem, to nie będziemy przecież udawać, że nic się nie dzieje.

To zresztą ciekawe, że o ile pojęcie „łołkizm” celowo jest mętne, aby można było pod nie podciągać dowolne tematy, o tyle jeśli autor, który znany jest z wybryków suprematystycznych tworzy dzieło, które wprost stwierdza że jest apologią kolonializmu i choćby się zesrać to nie da się go inaczej interpretować… wówczas nagle wymagane jest nie wiadomo jak ścisłe i formalne udowodnienie, że to dzieło suprematystyczne.

Cytat:Na marginesie, pamiętam serial Zulus Czaka bardzo żywo
Muszę obejrzeć.

Cytat:Słusznie, należy zwrócić uwagę na to, że także policjant, który ostatecznie został trafiony i zginął, miał migracyjny background (Iran, jeżeli dobrze to wyczytałem). Migranci / muzułmanie są częścią niemieckiego społeczeństwa i są tak sprawcami jak i ofiarami, przestępcami jak i policjantami, a większość z nich po prostu stara się tutaj żyć.
Z pewnością. Jednak Hansowi chodziło o coś innego. Mam jednak wrażenie, że chłopcyk się przestał do mnie odzywać, więc może Ty go zapytasz, o co.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości