To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
Hans Żydenstein napisał(a):
bert04 napisał(a): Teza jest taka, że powinieneś był wiedzieć, powinieneś był sprawdzić, powinieneś był dopisać. Najpóźniej po wystukaniu nazwy Rwanda. Nie musisz znać składu etnicznego czy religijnego każdego państwa na świecie. Ale Rwanda? Nic nie zadzwoniło?

Motywy sprawcy nie są znane.

Przepraszam, ale co teraz motywy mają do rzeczy? Zamieszki były z powodu domniemanej - a najprawdopodobnie błędnie domniemanej - przynależności religijnej sprawcy. Czy twierdzisz może, że islam jako religia jest "motywem samym w sobie"? Albo jakaś inna religia nakazuje nożowanie dziewczynek czy coś w tym stylu?

Cytat:Wy już zdaje się, że je znacie i wykluczyliście motyw religijny. Nie zatajałem niczego celowo i nie mam tego w zwyczaju. Sędzia zdecydował o braku anonimowości, więc dzisiaj dowiedzieliśmy się, że nożownik nazywa się Axel Muganwa Rudakubana

Nie piszę o celowości. Ale w katolicyzmie jest coś takiego, jak grzech zaniedbania. I uważam, że także poza katolicyzmem jest coś takiego, jak "zawiniona niewiedza". Nie wiedziałeś, ale powinieneś był wiedzieć, lub się dowiedzieć, zanim powielasz wpis.

Cytat:Bez przesady z tym rozszerzaniem informacji i backlashem. Ja tutaj nie publikuję przed milionami. Chociaż każde moje słowo jest dogłębnie analizowane i interpretowane na dziesiątki różnych sposobów, tak żeby mnie zaatakować. Więc może faktycznie w takiej tematyce lepiej napisać dłuższego posta niż czytać potem wynurzenia.

Jestem fanem teorii, że nasze mikrodecyzje mają realny wpływ na świat. Ludzie użytkują to forum, ludzie czytają to forum, ludzie na tej podstawie kreują sobie światopogląd w różnych tematach, ludzie dzielą się nim w realnym świecie. To nie jest pycha jeśli stwierdzę, że miałem wpływ na paru ludzi na forach religijnych. Tym bardziej, że sam byłem pod wpływem paru ludzi przy innych okazjach.

Cytat:Polska musi się stać multikulti, a jak się temu sprzeciwiasz, to jesteś rasitą?

Napisałem to w części, której nie zacytowałeś. Pozwolę sobie powtórzyć. Jeżeli Polska będzie krajem bogatym, to siłą rzeczy stanie się magnesem dla imigrantów. Co więcej, bogata Polska będzie potrzebowała imigrantów. To doświadczenie, przez które przechodziły wszystkie kraje rozwinięte, różnymi drogami ale zawsze.

Jedynym środkiem, żeby realnie i skutecznie zniechęcić imigrantów do przybywania do naszego kraju oraz zlikwidować realne zapotrzebowanie na nich jest sprawienie, żeby Polska była biedna.

Jeżeli uznasz te fakty a mimo to chcesz, żeby Polska była czysta etnicznie to owszem, jesteś rasistą. Czystość etniczna jest ci ważniejsza niż dobrobyt kraju i jego obywateli to jestetś mentalnie tam, gdzie onegdaj był poseł Goryszewski z jego osławionym tekstem. Dla Goryszewskiego katolicyzm był ważniejszy niż dobrobyt, żeby było jasne.

Cytat:Mam coś nowego. Na IO w Paryżu w kobiecym boksie prawdopodobnie dopuszczono do startu biologicznego mężczyznę.

Zgodnie z memem który wyskoczył na moim insta było to nawet dwóch (dwoje? dwie? dwojga?) osób z chromosomami XY i poziomem testosteronu w obszarze, który w innych dyscyplinach byłby wykluczający. Muszę poszukać.

Cytat:Włoska minister rodziny i równości szans Eugenia Roccella poszła dalej. — To bardzo niepokojące, że dwie osoby transpłciowe, mężczyźni identyfikujący się jako kobiety, zostały dopuszczone do zawodów boksu kobiet podczas igrzysk olimpijskich w Paryżu po wykluczeniu z ostatnich zawodów – stwierdziła Roccella.

No właśnie, też słyszałem o dwójce, być może ta druga walka jeszcze się nie odbyła?

Cytat:Tymczasem kolejny zwrot akcji w sprawie Babiage. Został przywrócony do komentowania na IO : https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-p...rp_state=1

Ta burza w szklance wody sodowej z pewnością jeszcze się nie skończyła.

EDIT TO ADD:

Ponieważ sam wyżej opieprzałem Hansa za podawanie wiadomości bez sprawdzania, muszę się sam też uderzyć w pierś i dodać informacje w kontekście naświetlenia z drugiej strony:

- Istnieje konflikt między konfederacją bokserską (IBA) a MKOL-em o przyporządkowywanie osób transpłciowych do konkretnych płci. Dla IBA chromosomy decydują, dla MKOL-u, niekoniecznie. Już osoby XX były niedopuszczane do rozgrywek w kategoriach kobiecych przez przykładowo poziom testosteronu.

- kwestia poziomu testosteronu jest IMHO jeszcze bardziej kontrowersyjna. W 2023 obie osoby zostały przez właśnie testosteron wykluczone z walk z kobietami w Mistrostwach Swiata. Teraz im zeszło. Jak? Cuda medycyny sportowej. Kobiety szprycowały się tesotsteronem już w zamierzchłych czasach bloku wschodniego, a co można szprycować, można też blokować.

- na papierze obie osoby obecnie spełniają kryteria kobiecości według MKOL. Ale, no właśnie. Obie też miały w przeszłości walczyć i nawet przegrywać z kobietami, więc to nie jest tak, że teraz, nagle, novum.

- Imane Khelif urodziła się w Algerii i od urodzenia była zapisana i uznawana jako kobieta. O ile wiem, dopiero w 2023 przy okazji wyżej wymienionych MS ktoś zbadał jej chromosomy. Przynajmniej nic mi nie wiadomo o wcześniejszych wątpliwościach. Tak więc gdyby nie cała "ideologia dżenderu", nikt by zapewne nie poddawał w wąptliwość jej płci. Nie porównujmy więc tego konkretnego przypadku z osobami, które od urodzenia były uznane i zapisane jako mężczyźni, a dopiero w pewnym dwucyfrowym wieku "przerabiają się" na kobiety, z tych czy innych powodów.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Mam coś nowego. Na IO w Paryżu w kobiecym boksie prawdopodobnie dopuszczono do startu biologicznego mężczyznę. 
Osoby z podwyższonym stanem testosteronu oraz chromosomami XY mogą zajść w ciążę (co prawda rzadko). Oznaczałoby to, że według twojej (prawdopodobnej) definicji, biologiczni meżczyźni mogą urodzić dziecko.
Odpowiedz
Osiris napisał(a):
Hans Żydenstein napisał(a): Mam coś nowego. Na IO w Paryżu w kobiecym boksie prawdopodobnie dopuszczono do startu biologicznego mężczyznę. 
Osoby z podwyższonym stanem testosteronu oraz chromosomami XY mogą zajść w ciążę (co prawda rzadko). Oznaczałoby to, że według twojej (prawdopodobnej) definicji, biologiczni meżczyźni mogą urodzić dziecko.

Bardzo mocno radzę poczytać to:
https://x.com/MarcelKieltyka/status/1819295431681057035
Ta Algierka nie ma chromomów XY. To dosłownie ruska propaganda od Kremlowa (nazwisko zobowiązuje...).
Podwyższony stan testosteronu to też tylko domysły na podstawie rosyjskich "badań". Hiperandrogenizm czasami ma miejsce, ale tu dowodów na to brak.

To po prostu kolejny odcinek ruskiej propagandy, która ma przekonywać... niezbyt mądre osoby, że "zgniły Zachód upada". M.in. Mentzen dał się na to nabrać na Fejsbuku.

PS
Pisokonfiarze uwierzyli, że muzułmańska Algieria wysłała na igrzyska osobę trans...? Algieria?

Jeszcze głupsza była ta wtopa Jabłońskiego z PiSu, który uznał Meksykankę w stylu tomboy za mężczyznę.
"I sent you lilies now I want back those flowers"
Odpowiedz
Tak, tak, słyszałem tę historyjkę, że IBA ma powiązania z Gazpromem, więc ich badania są putinowskie, zatem przekłamane.

Tylko ciekawe czemu MKOL nie opublikuje swoich badań, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości? Też szerzą ruską propagandę?

Imane Khelif dla mnie wygląda niezwykle męsko, zawodniczki zeznają, że zadaje bardzo silne ciosy. Także wszystko wskazuje na to, że jest co najmniej ten podwyższony stan testosteronu.
Odpowiedz
Ayla Mustafa napisał(a): Bardzo mocno radzę poczytać to:
https://x.com/MarcelKieltyka/status/1819295431681057035
Ta Algierka nie ma chromomów XY. To dosłownie ruska propaganda od Kremlowa (nazwisko zobowiązuje...).
Podwyższony stan testosteronu to też tylko domysły na podstawie rosyjskich "badań". Hiperandrogenizm czasami ma miejsce, ale tu dowodów na to brak.

No dobra, muszę więc poprawić poprawkę. IBA cośtam jej sprawdzał, ale ani IBA ani Khelif nie podają, co tam konkretnie było sprawdzane, reszta to jakieś wypowiedzi bez wagi dowodowej. Co nieco ciąży na niekorzyść Khelif jest sprawa, że wprawdzie złożyła skargę przez międzynarodowym sądem sportowym, ale ją wycofała. Niemniej oficjalne stanowisko IBA jest co najmniej zastanawiające:

https://www.iba.sport/news/statement-mad...hips-2023/

Point to note, the athletes did not undergo a testosterone examination but were subject to a separate and recognized test, whereby the specifics remain confidential. This test conclusively indicated that both athletes did not meet the required necessary eligibility criteria and were found to have competitive advantages over other female competitors.

A poniżej o IBA, konkretnie o jego szefie.

https://en.wikipedia.org/wiki/Internatio...ssociation

https://en.wikipedia.org/wiki/Umar_Kremlev

Chwilowo organizacja straciła uznanie MKOL-u, a na marginesie tych wydarzeń formuje się konkurencyjna organizacja, do której ewakuują się orgi skonfederowane w IBA.

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Boxing

Wygląda więc na to, że to więcej niż tylko argument zatrutego źródła, otwarta organizacja nie miałaby problemu z ujawnieniem, jaki to tajemniczy test zdecydował o tak radykalnej decyzji. A w obliczu innych kontrowersyjnych decyzji i zarzutów manipulacji niezależnie od dżenderowych tematów, wygląda to jak Alya opisała. Ruskie łowienie w mętnej wodzie.

Hans Żydenstein napisał(a): Tylko ciekawe czemu MKOL nie opublikuje swoich badań, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości? Też szerzą ruską propagandę?

IBA nie publikuje swoich badań, nawet nie pisze, jakie to badania były. Gremium, którego prezydent ma mniejszą legitymizację od Łukaszenki i które już od 2019 (wtedy tymczasowo, od 2023 - stale) jest suspendowany z uznania MKOL-u. Któremu udowodniono, że w 2016 manipulował rozgrywkami olimpijskimi za łapówki.

<1> https://indianexpress.com/article/sports...p-7544417/

Cytat:Imane Khelif dla mnie wygląda niezwykle męsko, zawodniczki zeznają, że zadaje bardzo silne ciosy.

Dokładnie to samo można powiedzieć o Idze Swiątek. Nawet makijażu nie używa, a wali mocno jak chłop cepem.

Cytat: Także wszystko wskazuje na to, że jest co najmniej ten podwyższony stan testosteronu.

Wszystko wskazuje na to, że nic nie wskazuje na nic. Prawdopodobnie na następnej olimpiadzie po IBA pozostanie tylko złe wspomnienie, a WW będzie miało okazję przeprowadzić własne badania. Już teraz należy do niego 37 krajów. Algerii ani Tailandii jeszcze nie ma na liście, ale podejrzewam, że to kwestia czasu.
Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Imane Khelif dla mnie wygląda niezwykle męsko, zawodniczki zeznają, że zadaje bardzo silne ciosy. Także wszystko wskazuje na to, że jest co najmniej ten podwyższony stan testosteronu.
No okej. A to jest Brock Lesnar ze swoją córką, która się w niego wdała:
[Obrazek: brocks-daughter-mya-lesnar-broke-the-sch...q4c1-1.jpg]
Co z tego, jak Mya Lesnar wygląda? Duży uśmiech

Jak dla mnie, sprawa Imane Khelif to kwestia tego, czy kobiety z hiperandrogenizmem powinny konkurować w sporcie z innymi kobietami. To nie jest kwestia "wołka". Ta kwestia od lat jest jakoś regulowana:
https://www.sport.pl/igrzyska-olimpijski...czone.html
Czy wrodzony hiperandrogenizm traktować jak sportowy dar od losu niczym wdanie się w Brocka Lesnara? Tak też można by przecież robić. Sprawa jest meandryczna.
Ale na pewno meandryczne nie jest patologiczne zachowanie prawicy w tym temacie...

Oczywiście zakładam, że Imane ma ten hiperandrogenizm. To nie jest pewne. Może po prostu z niej algierska wersja Myi Lesnar. Nie wiem.
Odpowiedz
Khelif wycofała skargę do sportowego sądu arbitrażowego, bo widocznie wiedziała, że przegra.

Bert, Nie siej dezinformacji, bo chodziło o testy poziomu testosteronu. To są standardowe testy w tego typu sprawach.
https://www.theguardian.com/sport/articl...t-olympics

Córka Lesnara? Wygląda męsko. Ale nigdy nie pisałem, że w sprawie Khelif to jest jedyny argument.

Czy Imane Khelif jest hemafrodytą, ma hiperandrogenizm czy cierpi na inne zaburzenia płciowości, tego nie wiemy. MKOL nabierając wody w usta, nie ułatwia wyjaśnienia tej sprawy i przyczynia się do szerzenia spekulacji.

Algierskie media podobno pisały, że Khelif po ostatnim wykluczeniu przez IBA miała poddać się terapii obniżającej testosteron : https://przegladsportowy.onet.pl/igrzysk...ad/fc3xtyg
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Imane Khelif dla mnie wygląda niezwykle męsko, zawodniczki zeznają, że zadaje bardzo silne ciosy. Także wszystko wskazuje na to, że jest co najmniej ten podwyższony stan testosteronu.
Czyli jeśli jesteś w dzisiejszych czasach kobietą w sporcie, to pamiętaj — masz mieć duże cycki i nie możesz być zbyt dobra w swojej dyscyplinie. Bo spróbuj mieć małe i trochę więcej siły, a już Ruscy zadbają o kampanię hejtu przeciwko Tobie pełną różnych „podobno” i „domagamy się wyjaśnienia tej sprawy”.

Ale oczywiście Wy „tylko chronicie kobiety”.
Odpowiedz
W sumie to Mya Lesnar ze swym kobiecym ciałem obiłaby mnie w walce jak żałosną piniatę, choć mam jeszcze męskie ciało.
No ale nikt Myi nie oskarży o udawaną kobiecość. Jej ojciec jest zbyt potężny, by ją atakować. Duży uśmiech
Odpowiedz
Ale po co w ogóle mieszać do tego Lesnarównę, która nigdy nie była wykluczona z żadnych mistrzostw za zbyt wysoki poziom testosteronu?

Nie cherrypickujcie, tylko czytajcie moje argumenty całościowo.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Ale po co w ogóle mieszać do tego Lesnarównę, która nigdy nie była wykluczona z żadnych mistrzostw za zbyt wysoki poziom testosteronu?

Nie cherrypickujcie, tylko czytajcie moje argumenty całościowo.

Ale to Ty się dowalasz do wyglądu i do mocnego bicia. Mya Lesnar też na pewno mocno bije. I to bije kobiety. I te kobiety się dają bić dobrowolnie. Uśmiech
No i sam widzisz, że w tej aferze chodzi o to, czy kobieta, która może mieć hiperandrogenizm, powinna konkurować z innymi kobietami. Nie chodzi o to, że "łolaboga, facet kobiety bije z powodu wołka". Czyli pisokonfiarze znowu wyszli na pożytecznych idiotów i agentów propagandy Moskowii...
Sławomir Mentzen zapostował to, a potem usunął:
[Obrazek: FB-IMG-1722600907741.jpg]
Oczywiście komfiarze z automatu i bezrefleksyjnie wierzą w ruskie rewelacje... No chyba, że część z nich świadomie szerzy propagandę.

A zmejzysyn pisowski Jabłoński dalej nie przeprosił za wpis, w którym oskarża meksykańską panią w stylu tomboy o udawanie bycia panią. To jest poziom tych ludzi. Najpierw walną w twarz, a potem udają, że się nic nie wydarzyło.

Użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten post. Powod: Była prośba o odpuszczenie z mmmf. A tutaj to nawet nie ten konfiarz.
Odpowiedz
Ja tylko pisałem, że wygląd i relacje o "mocnym biciu" współgrają z wykluczeniem przez IBA za zbyt wysoki poziom testosteronu. Współgra też to z doniesieniami z algierskich mediów o terapii obniżającej poziom testosteronu.

Czy chodzi tylko o hiperandrogenizm czy też o zaburzenia rozwoju płci, tego nie wiemy. Mogę tylko powtórzyć, że MKOL sieje zamęt nie wyjaśniając tej sprawy. No, ale najłatwiej bić w IBA, bo hehe Kremlow, Putin, Gazprom.
Odpowiedz
A to nie moja wina, że pisokonfiarze tak często na słowo wierzą rosyjskim "badaniom" i tak często kwestionują badania z Zachodu (np. w kwestii zmian klimatycznych).
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Khelif wycofała skargę do sportowego sądu arbitrażowego, bo widocznie wiedziała, że przegra.

02.04.2024 IBA przegrała przed - tym samym - sądem sportowym sprawę o wykluczenie przez MKOL. Od tego momentu IBA jest już tylko papierowym tygrysem. A jej akty prawne mają taką wartość wiążącą, jak konstytucja Korsyki.

Cytat:Bert, Nie siej dezinformacji, bo chodziło o testy poziomu testosteronu. To są standardowe testy w tego typu sprawach.
https://www.theguardian.com/sport/articl...t-olympics

Dziennikarz dotarł do jakiegoś archiwalnego wpisu w systemie MKOL, który być może jeszcze pochodził z poprzednich relacji. Ja podałem Ci cytat z aktualnego (przedwczoraj) stanowiska samego IBA, tego samego, który jest jak najbardziej zainteresowany bronieniem swojego stanowiska, który sam oświadcza, że ten test nie był testem testosteronowym*. Podczas mistrzostw w New Delhi to nie MKOL, ale IBA przeprowadzało testy, ono też uskuteczniło wykluczenie.

Jednocześnie MKOL przeprowadza testy testosteronowe w czasie 12 miesięcy przed otwarciem igrzysk oraz podczas ich trwania. Tak więc od najpóźniej lipca 2023 do teraz obie zawodniczki miały wartości poniżej maksymalnych 10 nmolów przez 12 miesięcy.

(*powtarzamy to szybko 10 razy "test testosteronowy steruje treści stresowe w strojach stroboskopowych")

Cytat:Córka Lesnara? Wygląda męsko. Ale nigdy nie pisałem, że w sprawie Khelif to jest jedyny argument.

Po oficjalnym oświadczeniu IBA, że nie mierzyli testosteronu, to pozostaje już tylko jedynym argumentem. Nie wiadomo, co mierzyli, może wygląd, może owłosienie na jajcach, nie dowiemy się chyba.

Cytat:Czy Imane Khelif jest hemafrodytą, ma hiperandrogenizm czy cierpi na inne zaburzenia płciowości, tego nie wiemy. MKOL nabierając wody w usta, nie ułatwia wyjaśnienia tej sprawy i przyczynia się do szerzenia spekulacji.

MKOL podał, według jakich kryteriów przyjmuje lub odrzuca zawodniczki do sportów żeńskich. I napisał, że Khelif te kryteria wypełniła. Co jeszcze chcesz, mają jej orientację seksualną i ilość odbytych hipotetycznych aborcji ujawnić, żeby zaspokoić ciekawość? W sytuacji, w której IBA nawet nie podał, według jakiego "uznanego" testu uznał nieuzanie Khelif?

Cytat:Algierskie media podobno pisały, że Khelif po ostatnim wykluczeniu przez IBA miała poddać się terapii obniżającej testosteron : https://przegladsportowy.onet.pl/igrzysk...ad/fc3xtyg

Link, który podałeś, tego nie potwierdza. Stoją tam spekulacje o jakichś zaburzeniach powodujących zmianę poziomu testosteronu, nic więcej. Tak więc to już nawet jest "Polskie media podobno pisały, że algierskie media ponoć powiedziały, że jedna baba drugiej babie przy studni opowiadała..."

zefciu napisał(a): Czyli jeśli jesteś w dzisiejszych czasach kobietą w sporcie, to pamiętaj — masz mieć duże cycki i nie możesz być zbyt dobra w swojej dyscyplinie. Bo spróbuj mieć małe i trochę więcej siły, a już Ruscy zadbają o kampanię hejtu przeciwko Tobie pełną różnych „podobno” i „domagamy się wyjaśnienia tej sprawy”.

Nie bez powodu podałem przykład Anny Kurnikowej, osławionej tenisistki rosyjskiej, ideał sportsmenki cycatej, ale nie całkiem kumatej. Jej imię weszło naswet do pokera, w Texas Holdem kombinację As i Król (A+K) nazywa się potocznie Anna Kurnikowa: wygląda dobrze, ale nie wygrywa zbyt wiele.

Hans Żydenstein napisał(a): Ja tylko pisałem, że wygląd i relacje o "mocnym biciu" współgrają z wykluczeniem przez IBA za zbyt wysoki poziom testosteronu. Współgra też to z doniesieniami z algierskich mediów o terapii obniżającej poziom testosteronu.

Ostatni raz, zanim zacznę zarzucać ci kłamstwo:

- IBA oficjalnie napisało, że testosteronu nie mierzyło.

- Ani Twój własny link ani szybki gugiel nie potwierdza tezy o algierskich mediach i mitycznej terapii antytestosteronowej
Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
bert04 napisał(a): Nie bez powodu podałem przykład Anny Kurnikowej, osławionej tenisistki rosyjskiej, ideał sportsmenki cycatej, ale nie całkiem kumatej. Jej imię weszło naswet do pokera, w Texas Holdem kombinację As i Król (A+K) nazywa się potocznie Anna Kurnikowa: wygląda dobrze, ale nie wygrywa zbyt wiele.
Duże piersi ogółem przeszkadzają w sporcie:
https://nypost.com/2014/05/31/how-breast...%20a%2034C.
Płaska klatka piersiowa pomaga w każdym sporcie oprócz... sumo. Duży uśmiech Wspominana w wątku Algierka ma zatem łatwiej dzięki dość płaskiej klatce piersiowej. Podobnie z tomboyową Meksykanką, którą zaatakował Jabłoński.
Odpowiedz
Ayla Mustafa napisał(a):
bert04 napisał(a): Nie bez powodu podałem przykład Anny Kurnikowej, osławionej tenisistki rosyjskiej, ideał sportsmenki cycatej, ale nie całkiem kumatej. Jej imię weszło naswet do pokera, w Texas Holdem kombinację As i Król (A+K) nazywa się potocznie Anna Kurnikowa: wygląda dobrze, ale nie wygrywa zbyt wiele.
Duże piersi ogółem przeszkadzają w sporcie:
https://nypost.com/2014/05/31/how-breast...%20a%2034C.

Tak, wiem, i być może przesadziłem z tą Kurnikową, w końcu jakieśtam sukcesy miała, niezależnie od objętości biustu. Niemniej jej popularność bardziej wynikała z jej optyki, niż miejsca w rankingu tenisistek.
Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
Ok, przeczytałem te oświadczenie IBA i faktycznie jest tam napisane, że nie przeprowadzono testu na poziom testosteronu ale jakiś inny test, który potwierdził przewagę nad innymi uczestniczkami.

U kobiet norma dla testosteronu to 0,5 - 2.5 nmola/l, a u mężczyzn 9-35 nmola/l. To ciekawe, że podajesz, że MKOL dopuszcza aż 10nmol/l dla kobiet, co zdecydowanie przekracza normy.

Możesz podlinkować, gdzie znalazłeś tę informację, że wartość maksymalna dopuszczana przez MKOL to 10nmola/l?

Przypominam tylko, że Caster Semenya musiała się pożegnać z karierą po tym jak IAAF nakazał jej zbicie poniżej 5nmola/l

bert04 napisał(a): Przepraszam, ale co teraz motywy mają do rzeczy? Zamieszki były z powodu domniemanej - a najprawdopodobnie błędnie domniemanej - przynależności religijnej sprawcy. Czy twierdzisz może, że islam jako religia jest "motywem samym w sobie"? Albo jakaś inna religia nakazuje nożowanie dziewczynek czy coś w tym stylu?

Zamieszki nie były z powodu domniemanej przynależności religijnej. Jak nie meczet, to protestujący znaleźliby sobie inny cel. Zresztą znaleźli - Policję.

No oczywiście, że Islam jest często motywem do zamachów. Co nie znaczy, że wszyscy muzułmanie to terroryści i zamachowcy.

Cytat:Jestem fanem teorii, że nasze mikrodecyzje mają realny wpływ na świat. Ludzie użytkują to forum, ludzie czytają to forum, ludzie na tej podstawie kreują sobie światopogląd w różnych tematach, ludzie dzielą się nim w realnym świecie. To nie jest pycha jeśli stwierdzę, że miałem wpływ na paru ludzi na forach religijnych. Tym bardziej, że sam byłem pod wpływem paru ludzi przy innych okazjach.

Ok, efekt motyla, czaję Duży uśmiech

Cytat:Jeżeli uznasz te fakty a mimo to chcesz, żeby Polska była czysta etnicznie to owszem, jesteś rasistą. Czystość etniczna jest ci ważniejsza niż dobrobyt kraju i jego obywateli to jestetś mentalnie tam, gdzie onegdaj był poseł Goryszewski z jego osławionym tekstem. Dla Goryszewskiego katolicyzm był ważniejszy niż dobrobyt, żeby było jasne.

Myślę, że jest jakieś spektrum między "Polska musi być etniczna czysta", a pomiędzy "Polska musi stać się multikulti".
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Tak, tak, słyszałem tę historyjkę, że IBA ma powiązania z Gazpromem, więc ich badania są putinowskie, zatem przekłamane.

Tylko ciekawe czemu MKOL nie opublikuje swoich badań, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości? Też szerzą ruską propagandę?

Imane Khelif dla mnie wygląda niezwykle męsko, zawodniczki zeznają, że zadaje bardzo silne ciosy. Także wszystko wskazuje na to, że jest co najmniej ten podwyższony stan testosteronu.

Sorry, to prymitywne, ale spójrz /ma piersi/, a i między nogami płasko. Mężczyzna ma penis i jakoś się on tam odznacza, a u niej nic. To jak może być mężczyzną?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):
Hans Żydenstein napisał(a): Tak, tak, słyszałem tę historyjkę, że IBA ma powiązania z Gazpromem, więc ich badania są putinowskie, zatem przekłamane.

Sorry, to prymitywne, ale spójrz /ma piersi/, a i między nogami płasko. Mężczyzna ma penis i jakoś się on tam odznacza, a u niej nic. To jak może być mężczyzną?

Nie każdy mężczyzna ma penisa. Jeśli np. facet straci penisa w jakimś wypadku, to dalej jest w 100% facetem.
I w sumie czasami faceci mają też piersi (patrz: ginekomastia).
Odpowiedz
Ayla Mustafa napisał(a):
Nonkonformista napisał(a):

Nie każdy mężczyzna ma penisa. Jeśli np. facet straci penisa w jakimś wypadku, to dalej jest w 100% facetem.
I w sumie czasami faceci mają też piersi (patrz: ginekomastia).
No w sumie racja. Ginekomastia jest też charakterystyczna dla zespołu Klinefeltera.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości