To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czym jest ideologia LGBT?
Cytat:Incarcerated transgender woman Demi Minor impregnates two inmates at NJ prison

https://twitter.com/nypost/status/1548476740518825985

Ale ten świat jest głupi. No ale najważniejsze, że wszystko jest zgodnie z ideologią...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Ale ten świat jest głupi.
Gdyż?
Cytat:No ale najważniejsze, że wszystko jest zgodnie z ideologią...
Z tą ideologią, której założeń nikt tutaj nie potrafił wskazać?
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):
Cytat:Incarcerated transgender woman Demi Minor impregnates two inmates at NJ prison

https://twitter.com/nypost/status/1548476740518825985

Ale ten świat jest głupi. No ale najważniejsze, że wszystko jest zgodnie z ideologią...
Dokładnie. Konserwatywna bulwarówka twituje "sensacyjną" wiadomość która ma zaszokować czytelników czymś, co ma w zamiarze przypominać "Monster of the week" z Archiwum X. Ludzie łapią przynętę, czytają, dziwią się i komentują jakie to chore - rzeczywiście świat jest głupiUśmiech
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Gdyż?

Więzienia powinny być karą, a nie miejscem gdzie o nic się nie martwisz i jeszcze dają ci dwie kobity do seksu.

zefciu napisał(a): Z tą ideologią, której założeń nikt tutaj nie potrafił wskazać?

Nawet zakładając, że wszyscy ludzie na świecie zgadzają się z założeniami tej ideologii i będą uważać, że facet z kutasem uważający się za kobietę jest kobietą, która powinna być w więzieniu dla kobiet, to powinny zostać utworzone osobne cele dla kobiet z kutasami, żeby nie dochodziło do takich pojebanych sytuacji jak dwie ciąże w celi. Zwłaszcza jeśli dasz kobietofaceta skazanego za gwałty do celi z prawdziwymi kobietami, to będą gwałcone. No kurwa chyba z jakiegoś powodu więzienia na całym świecie nie są koedukacyjne tylko podzielone na te dla facetów i kobiet.

Zresztą może to działać w obie strony - facetokobieta może być gwałcona przez współwięźniarki.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Więzienia powinny być karą, a nie miejscem gdzie o nic się nie martwisz i jeszcze dają ci dwie kobity do seksu.
Więzienia powinny być, co do zasady, miejscem resocjalizacji. Natomiast Twojego założenia „osadzeni nie powinni uprawiać seksu” nie da się zrealizować z racji istnienia różnych orientacji seksualnych.
Cytat:Nawet zakładając, że wszyscy ludzie na świecie zgadzają się z założeniami tej ideologii
Proponuję najpierw wskazać te założenia, a potem dyskutować, kto się z nimi zgadza, a kto nie.
Cytat:Zwłaszcza jeśli dasz kobietofaceta skazanego za gwałty do celi z prawdziwymi kobietami, to będą gwałcone. No kurwa chyba z jakiegoś powodu więzienia na całym świecie nie są koedukacyjne tylko podzielone na te dla facetów i kobiet.
J.w. jak ten problem rozwiążesz w odniesieniu do bi- i homoseksualistów?
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Więzienia powinny być, co do zasady, miejscem resocjalizacji.

A ja myślałem, że wymiar sprawiedliwości polega na wymierzeniu sprawiedliwości. A resocjalizacja to tak przy okazji.

zefciu napisał(a): Natomiast Twojego założenia „osadzeni nie powinni uprawiać seksu” nie da się zrealizować z racji istnienia różnych orientacji seksualnych.

Oczywiście. W więzieniach ludzie się cwelą i też można traktować to jako dodatkową formę kary. Ergo najlepiej żyć tak aby do więzienia nie trafić.

zefciu napisał(a): Proponuję najpierw wskazać te założenia, a potem dyskutować, kto się z nimi zgadza, a kto nie.

Nie rozumiem tego udawania, że nie wie się o co chodzi.

zefciu napisał(a): jak ten problem rozwiążesz w odniesieniu do bi- i homoseksualistów?

Homo zamykałbym z pedo, żeby pedo byli grzmoceni przez cały okres pobytu w pierdlu.

Bi są w sytuacji win-win i tu się nic nie da poradzić Uśmiech Najważniejsze aby nie dopuszczać do takich porąbanych sytuacjiże se ludzie w celach w ciąże zachodzą.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): A ja myślałem, że wymiar sprawiedliwości polega na wymierzeniu sprawiedliwości. A resocjalizacja to tak przy okazji.
Wierzysz w sprawiedliwość? Bo resocjalizacja przynajmniej czasem się udaje.
Cytat:Oczywiście. W więzieniach ludzie się cwelą i też można traktować to jako dodatkową formę kary.
Aha. Czyli Twoją wizją „sprawiedliwości” jest to, że słabszy fizycznie przestępca jest karany bardziej niż silny fizycznie. Jakoś z moją definicją „sprawiedliwości” się nie pokrywa.
Cytat:Nie rozumiem tego udawania, że nie wie się o co chodzi.
Spróbuj po prostu odpowiedzieć na moje pytanie.
Cytat:Bi są w sytuacji win-win i tu się nic nie da poradzić Uśmiech Najważniejsze aby nie dopuszczać do takich porąbanych sytuacjiże se ludzie w celach w ciąże zachodzą.
Aha. Czyli czasem seksu w więzieniu nie da się uniknąć, ale czasami (dziwnie akurat wtedy, gdy można przy okazji dowalić osobom trans) należy zrobić wszystko, aby do niego nie dopuszczać.
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Wierzysz w sprawiedliwość?

Wierzę.

zefciu napisał(a): Bo resocjalizacja przynajmniej czasem się udaje.

No to niech sobie będzie.

zefciu napisał(a): Aha. Czyli Twoją wizją „sprawiedliwości” jest to, że słabszy fizycznie przestępca jest karany bardziej niż silny fizycznie.

Moją wizją jest to, że więzienie ma być tak chujowe, żeby nikomu nie chciało się do niego trafić.

zefciu napisał(a): Spróbuj po prostu odpowiedzieć na moje pytanie.

Założenie ideologii LGBT - jeśli facet uważa się za kobietę, to jest kobietą i należy go traktować jak kobietę aby nie doszło do jego dyskryminacji.

zefciu napisał(a): Aha. Czyli czasem seksu w więzieniu nie da się uniknąć, ale czasami (dziwnie akurat wtedy, gdy można przy okazji dowalić osobom trans) należy zrobić wszystko, aby do niego nie dopuszczać.

Kuźwa, Zefciu. Po co jest na całym świecie podział na więzienia damskie i męskie? Czemu nie ma więzień koedukacyjnych? Może m.in. chodzi o to aby nie było ciąż?
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Wierzę.
Ale że wsadzanie ludzi do więzienia, które jest dla jednych większym a dla drugich mniejszym problemem ma nas do tego doprowadzić?
Cytat:No to niech sobie będzie.
No dobra. A co jeśli priorytet resocjalizacji jest akurat sprzeczny z Twoim osobistym poczuciem sprawiedliwości?
Cytat:Moją wizją jest to, że więzienie ma być tak chujowe, żeby nikomu nie chciało się do niego trafić.
Wyobraź sobie, że już nikomu się nie chce.
Cytat:Założenie ideologii LGBT - jeśli facet uważa się za kobietę, to jest kobietą i należy go traktować jak kobietę aby nie doszło do jego dyskryminacji.
A masz jakieś sensowne alternatywy?
Cytat:Kuźwa, Zefciu. Po co jest na całym świecie podział na więzienia damskie i męskie? Czemu nie ma więzień koedukacyjnych? Może m.in. chodzi o to aby nie było ciąż?
Ciążom można naprawdę zapobiegać mądrzejszymi i skuteczniejszymi sposobami, niż izolacja.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Moją wizją jest to, że więzienie ma być tak chujowe, żeby nikomu nie chciało się do niego trafić.

Generalnie chyba nikt tam nie chce trafić. Natomiast uznanie, że wycwelenie jednego więźnia przez drugiego jest formą kary to tak jak potraktowanie sprawcy jako narzędzia egzekwującego karę czyli egzekutora sprawiedliwości. Naprawdę chciałbyś by złodziejowi, który Cię okradł "sprawiedliwość" wymierzył oprócz sądu jakiś bandzior recydywista? Bo to wygląda tak jakby oprawca został przykładnie ukarany przez sąd, a później został poklepany po plecach gdy wyżywając się na współwięźniach stał się narzędziem sprawiedliwości. Czyli cwelenie czy katowanie innych w więzieniu jak rozumiem jest czynnością w jakimś zakresie nobilitującą?

lumberjack napisał(a): Założenie ideologii LGBT - jeśli facet uważa się za kobietę, to jest kobietą i należy go traktować jak kobietę aby nie doszło do jego dyskryminacji.

Nie może to być założeniem ideologii LGBT gdyż takowa nie istnieje. A co prawactwo rozumie pod tym wymyślonym przez nich terminem jest to rzecz nieistotna. Problem jest w tym, że pod terminem transgenderyzm istnieją cztery grupy ludzi, których wszystkich wywala się do jednego worka.

-Pierwszą z nich to transseksualiści żyjący w systemie binarnym kobieta-mężczyzna, a którzy przeszli pełną transformację płci łącznie z operacjami chirurgicznymi i terapią hormonalną. Tutaj nie widzę żadnego problemu. Po to była hospitalizacja żeby taka osoba mogła się odnaleźć w środowisku hetero czy homonormatywnym jako taka kim się czuje. Nawet w więzieniu. Poza sportem. Bo tu przychylam się do środowisk LGBT popierających stanowisko Martiny Navratilovej, która też należy do LGBT.

-Druga to grupa transseksualistów, którzy jeszcze nie dokończyli pełnej terapii lub ją dopiero zaczynają. Tutaj sam nie wiem co zrobić? Może traktować je w więzieniach jako osoby niebinarne z osobnymi celami? Natomiast w życiu prywatnym to jak sobie chcą.

-Osoby transpłciowe. Skoro mimo identyfikacji do płci przeciwnej biologicznej nie dały sobie "uciąć" bądź "przyszyć" nawet w przypadku np. terapii hormonalnej to wg mnie należy je traktować jako osoby niebinarne z osobnymi więzieniami czy toaletami dla nich przeznaczonymi. Natomiast prywatnie jak sobie życzą.

-Transwestyci. Tych to należy traktować w więzieniach wg płci biologicznej proponując opiekę psychologiczną jeśli chcą. Problem jest z tym, że mogą się kryć ze swoją seksualnością podając się za np. osoby transpłciowe czy queer. Wtedy dajemy im wybór. Albo siedzicie w celach wg płci biologicznej, albo z osobami niebinarnymi.

Przy czym u osób niebinarnych w więzieniach należy odgrodzić cele z osobami wg płci biologicznej męskiej i żeńskiej.

Generalnie mój stosunek w życiu codziennym jest tak jak napisałeś. Jest mi obojętne jak kto chce się nazywać. Czy kobietą czy mężczyzną. I dlatego tęczowy cyrograf poza paroma uwagami (ale nie krytyką) jest dla mnie do zaakceptowania.

Martwi mnie co innego. Tak jak u konserwatystów, liberałów ekologistów, socjalistów czy feministek istnieją grupy skrajne, które chcą zdominować i czasem im się to udaje swoje środowiska tak jak u LGBT+ środowiska identyfikujące się z jakąś formą postgenderyzmu chcą sprzedać skrajne postulaty rodem z teorii queer. I czasem im to wychodzi.

Ale ślepe poparcie LGBT dla transgenderystów różnej maści to nie jest reguła np.:
https://wpolityce.pl/swiat/571061-koniec...na-swiecie
https://radiopoznan.fm/informacje/pozost...-homofobie

lumberjack napisał(a): Kuźwa, Zefciu. Po co jest na całym świecie podział na więzienia damskie i męskie? Czemu nie ma więzień koedukacyjnych? Może m.in. chodzi o to aby nie było ciąż?

Nie było ciąż i z tego powodu, że kobiety słabsze fizycznie padały by częściej ofiarami przemocy.
Odpowiedz
Ciekawostka:
"Odmiany postpłciowe w „Perfekcyjnej niedoskonałości”
Spostrzegłem, że coraz więcej osób przywołuje rozwiązania gramatyczne zaprojektowane przeze mnie do „Perfekcyjnej niedoskonałości” jako praktyczny wzorzec dla form pozwalających w języku polskim wykroczyć poza rodzaj męski, żeński i nijaki. Nie zawsze te odtwarzane na własną rękę z tekstu powieści odmiany są prawidłowe, toteż dla ułatwienia adopcji i uniknięcia nieporozumień zdecydowałem się upublicznić oryginalne tabele gramatyczne do „Perfekcyjnej”, a także odmianę rosyjską, powstałą na potrzeby przekładu powieści na rosyjski, dokonanego przez Siergieja Legiezę.

Każdu oczywiście może je używać, jak chce – niemniej oryginalna wersja jest właśnie taka.

Jacek Dukaj"

Wiemcej tu: https://dukaj.wydawnictwoliterackie.pl/o...konalosci/
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
(Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark

Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
Odpowiedz
[ciach — obrażanie narodu Polskiego, hasełka propagandowe bez pokrycia (np. łysenkizm), uświadomione przyznanie się do offtopu.
Odpowiedz
https://x.com/nexta_tv/status/1871503446...pCLag&s=19

Po imprezach u Diddego jest kolejna wielka afera w USA. Tym razem czołowi aktywiści ruchu LGBT, geje okazali się też pedofilami:

Cytat:In the United States, prominent LGBT activists Will and Zach Zulock were sentenced to 100 years without possibility of parole for repeated molestation, sexual exploitation, and rapes of their adopted sons

They also allowed other homosexual men to molest the boys and kept photos and videos of the rapes.

One of the convicts had a previous conviction for molesting a 14-year-old child in 2011, but they were still allowed to adopt the children.

A mnie się przypomniało jak w Polsce jakiś facet niby hetero też się okazał pedofilem i nie dość że gwałcił własnego syna to jeszcze udostępniał go swoim kolegom: https://poznan.tvp.pl/77934246/6-latek-g...syn-ojciec

I jak nikt się z tego powodu nie domagał odebrania ludziom hetero praw do wychowywania swoich lub adoptowanych dzieci tak jestem pewien, że teraz w USA będzie wszędzie pełno dyskusji na temat tego czy pary homo powinny mieć możliwość adopcji dzieci.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): że teraz w USA będzie wszędzie pełno dyskusji na temat tego czy pary homo powinny mieć możliwość adopcji dzieci.
To już przegrali. Odbieranie dzieci rodzicom, nawet adopcyjnym, nie wygląda dobrze w mediach. Pamiętasz, jak 5 lat temu, Adrian Dupa obiecywał, że odbierze gejom możliwość opieki nad dziećmi? I co z tego wyszło? Gówno z tego wyszło, bo nawet w Polsce, gdzie nie można adoptować dzieci jako małżeństwo homo geje przecież dzieci wychowują. I zabranie im tego miałoby bardzo poważne konsekwencje. Tym bardziej zatem w USA, gdzie w lepszych czasach SCOTUS przyznał ludziom to prawo.
Odpowiedz
No i dobrze. Ciekawe czy kiedyś w Polsce doczekamy się zmian w kwestii związków homo, aborcji, eutanazji, kary śmierci czy miękkich narkotyków. Chciałbym bardzo.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Ciekawe czy kiedyś w Polsce doczekamy się zmian w kwestii związków homo, aborcji, eutanazji, kary śmierci czy miękkich narkotyków.
Dziwnie kara śmierci na tle pozostałych wygląda. Jako jedyna oznacza ona zwiększenie praw reżimu względem obywatela.
Odpowiedz
Dziwnie to wygląda popieranie aborcji czy eutanazji przy jednoczesnym niepopieraniu KŚ. Teksas czy Floryda nie są reżimami, a pedofilów zabijają. I komu to przeszkadza? Jak zabijać to na całego, a nie tylko siebie lub dzieci.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Dziwnie to wygląda popieranie aborcji czy eutanazji przy jednoczesnym niepopieraniu KŚ.
Gdyż?

Cytat:Teksas czy Floryda nie są reżimami
Nie są? Teksas i Floryda są dobrowolnymi stowarzyszeniami, które nie sprawiają reżimu na swoim terenie? Można sobie tam żyć, ale nie pisać się na podleganie ich reżimowi? To ciekawe.

Cytat:a pedofilów zabijają.
Zabijają ludzi za to, że są pedofilami?

Cytat:I komu to przeszkadza?
Zdajesz sobie sprawę, że wielu osobom przeszkadza kara śmierci? Na tyle dużo jest tych ludzi, że niektórym stanom trudno jest nawet kupić środki do jej wykonywania.

Cytat:Jak zabijać to na całego
Odpalenie bomby atomowej w ogródku jest raczej lepszą realizacją tego postulatu, niż męczenie się z upierdliwymi procedurami KŚ.
Odpowiedz
Lumber napisał

Cytat:I jak nikt się z tego powodu nie domagał odebrania ludziom hetero praw do wychowywania swoich lub adoptowanych dzieci tak jestem pewien, że teraz w USA będzie wszędzie pełno dyskusji na temat tego czy pary homo powinny mieć możliwość adopcji dzieci.

Przykładasz polskie standardy na amerykańskie warunki. W Polsce jeden, czy dwa przypadki zdarzeń podkręcone emocjami społecznymi powodują wystąpienie jakiegoś rządowego notabla, który ze srogą miną ku uciesze ludu zapowiada zaostrzenie kar, po czym wszystko ucicha.
Społeczeństwo amerykańskie jest bardziej pragmatyczne. Nawet jeśli części się to nie podoba, skoro jednak zezwolono, to nie bardzo są możliwości zmienić. Skoro uczone gremia uznały, że homoseksualizm to nie choroba trudno znaleźć prawne przeciwwskazania. Po za tym sprawa ciągnie się już dość długo, a teraz to tylko był finał.

Druga przyczyna tkwi w podanym przez Ciebie linku. Jeden z nich miał sprawę o gwałt w 2011 roku. Sprawa się rozmyła i nic ze śledztwa nie wynikło. Przy okazji tej sprawy wznowiono je w 2022 roku. Okazało się, że było w nim wiele niedociągnięć, a... Wszyscy prowadzący byli już na emeryturze. Wygląda na to, że śledztwo powierzono pracownikom przed emeryturą, którzy nie mieli ochoty ryzykować starcia z homolobby mając tak miłą krótką perspektywę. Pozycja ich jest na tyle mocna, że Zachary czuł się pewnie i nie bał się przesyłać na Snapchacie wiadomości - „Zamierzam dziś wieczorem pieprzyć mojego syna”. To świadczy o sile pozycji i wpływu homolobby na społeczeństwo.
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Gdyż?

No dziwnie wygląda popieranie uśmiercania nienarodzonych dzieci, które niczego w życiu nie przeskrobały przy jednoczesnym niepopieraniu uśmiercania ludzi którzy gwałcili i zabijali dzieci. No przynajmniej według mnie nawet zlepek komórek bez rozwiniętego układu nerwowego zasługuje na życie sto razy bardziej niż Trynkiewicz.

zefciu napisał(a): Zabijają ludzi za to, że są pedofilami?

No w Texasie za samą pedofilię zabijają. U nas czynnego pedofila przenosi się tylko do innej parafii. Gdyby w Polsce było jak w Texasie, to księży i wpływów KRK byłoby mniej w naszym kraju. To taki dodatkowy argument skierowany do ludzi, których irytuje rozpasanie KRK w Polsce.

zefciu napisał(a): Zdajesz sobie sprawę, że wielu osobom przeszkadza kara śmierci?

A czy ty zdajesz sobie sprawę, że równie wielu osobom kara śmierci nie przeszkadza? Nawet w łoświeconej Europie w każdym kraju głosy rozkładają się 50:50.

zefciu napisał(a): Na tyle dużo jest tych ludzi, że niektórym stanom trudno jest nawet kupić środki do jej wykonywania.

A ja na tyle popieram, że nawet sam mógłbym pracować jako utylizator złych ludzi.

zefciu napisał(a): Odpalenie bomby atomowej w ogródku jest raczej lepszą realizacją tego postulatu, niż męczenie się z upierdliwymi procedurami KŚ.

Ale taka bomba usunełaby przede wszystkim nie tych co trzeba.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości