Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561 Płeć: nie wybrano
lumberjack napisał(a): Mój ojciec też gada, że pewnie oni wiedzą o czymś o czym my nie wiemy.
Też tak powiedziałam przed chwilą. Pewnie chodzi o coś, czego nie wiemy.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Tylko, że problem byłby gdyby Netanjahu chciał do nas przyjechać. W momencie w którym nie chciał, cała ta akcja wygląda na robioną na wszelki wypadek, aby Trumpa nie wkurzać.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
To jest jakaś farsa. W świetle relacji niemiecko rosyjskich czy amerykańsko izraelskich można śmiało stwierdzić, że Zachód bezpodstawnie tkwi w samouwielbieniu; w iluzorycznym przekonaniu o własnej moralnej wyższości; że pierdolenie o prawach człowieka, demokracji, praworządności czy wolności jest zwykłym chuja wartym pierdoleniem. Gardzi Zachód rosją i ją wyśmiewa a koniec końców jest niewiele lepszy od niej.
W Australii pielęgniarki wyznania islamskiego zabiły w szpitalu pacjentów pochodzenia żydowskiego, którzy znajdowali się pod ich opieką.
2 organizacje zrzeszające australijskich muzułmanów, które oficjalnie potępiły politykę i pomysły Trumpa odnośnie Gazy jeszcze nie potępiły oficjalnie tego co zrobiły te pielęgniarki. https://www.pedestrian.tv/news/sydney-nu...ael-video/
Tu jest więcej info. Na filmiku chwalą się, że w ich szpitalu jest wielu żydowskich pacjentów, a one wielu już wysłały do piekła. Przez nienależytą opiekę lub jej brak. Obecnie to chyba największa afera.
Teraz obie pielęgniarki deklarują, że to były tylko takie tam żarty.
DziadBorowy napisał(a): Tam jest że groziły zamordowaniem a nie zamordowały.
No nie, obejrzyj filmik. Jest pielęgniarka i pielęgniarz. Pielęgniarz chwali się, że mordował.
Jak jest po angielsku pielęgniarz? Bo jak tam było napisane że nurses, to myślałem, że chodzi o dwie pielęgniarki
Liczba postów: 2,922
Liczba wątków: 13
Reputacja:
254
lumberjack napisał(a): W Australii pielęgniarki wyznania islamskiego zabiły w szpitalu pacjentów pochodzenia żydowskiego
Tak bardzo chciałeś żeby znowu jakiś muzułmanin (skąd to wiadomo w ogóle jakiego byli wyznania) kogoś zabił, że sam sobie to wymyśliłeś. Takie rzeczy to już trzeba leczyć.
Ale co innego jest interesujące: Trump od kilku dni pierdoli o rozparcelowaniu Palestyny i wyjebaniu jej mieszkańców (muzułmanów) nie wiadomo gdzie, przy uśmiechniętej aprobacie stojącego obok zbrodniarza wojennego, i to nie jest warte wspomnienia. Czyżby jakiś antysemicki filmik nagrany przez dwóch idiotów był bardziej problematyczny od działań i słów wypowiedzianych przez Donalda i Bibiego?
lumberjack napisał(a): No nie, obejrzyj filmik. Jest pielęgniarka i pielęgniarz. Pielęgniarz chwali się, że mordował.
Jeśli moderatorowi forum trzeba wyjaśniać jaka jest różnica między deklaracją wykonania działania a rzeczywistym jej wykonaniem, to nie wiem czy ten moderator nadaje się do sprawowania tej funkcji.
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 97
Reputacja:
916 Płeć: nie wybrano
Osiris napisał(a): Ale co innego jest interesujące: Trump od kilku dni pierdoli o rozparcelowaniu Palestyny i wyjebaniu jej mieszkańców (muzułmanów) nie wiadomo gdzie, przy uśmiechniętej aprobacie stojącego obok zbrodniarza wojennego, i to nie jest warte wspomnienia. Czyżby jakiś antysemicki filmik nagrany przez dwóch idiotów
Ten antysemicki filmik jest na tle antysemickich wydarzeń w Australii, w tym odnalezienie przyczepy kempingowej wypełnionej materiałami wybuchowymi i listami celów.
Cytat:był bardziej problematyczny od działań i słów wypowiedzianych przez Donalda i Bibiego?
Oczywiście że nie. I owszem, w tej sprawie było "głośne milczenie" na forum, chociaż wszystkie inne pierdy intelektualne Donalda były komentowane. Sam jedynie wspomniałem ogólnikowo o kwestii w kontekście tych wyborców amerykańskich, którzy nawoływali do bojkotu genocide Joe, ale bez odniesienia do tej ostatniej akcji.
I kiedy Putin kryje swoje zbrodnicze zamiary w Ukrainie pod dumnymi hasełkami o walce z nazizmem kijowskim i powrotem ruskich ziem do macierzy, tutaj "przywódca wolnego świata" otwartym tekstem trąbi, że przeprowadzi czystkę etniczną tego regionu. Nawet u Netanjahu nie pamiętam, żeby tak otwarcie mówił o tego typu zamiarach. A świat głośno milczy.
Cytat:Jeśli moderatorowi forum trzeba wyjaśniać jaka jest różnica między deklaracją wykonania działania a rzeczywistym jej wykonaniem, to nie wiem czy ten moderator nadaje się do sprawowania tej funkcji.
Widzę, że wziąłeś sobie do serca moje teksty o wpływie userów na skład moderacji. Tyle że od dupy strony, naśladując akcje już uskutecznione. Cytując nieobecnego już, od uwag do moderacji jest osobny wątek.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania,
czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania,
czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsania,
czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot i czas wstrzymania,
czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania,
czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia,
czas miłości i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju.
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122 Płeć: nie wybrano
lumberjack napisał(a): No nie, obejrzyj filmik. Jest pielęgniarka i pielęgniarz. Pielęgniarz chwali się, że mordował.
Jak jest po angielsku pielęgniarz? Bo jak tam było napisane że nurses, to myślałem, że chodzi o dwie pielęgniarki
Nigdzie nie ma żadnych informacji o tym, że oni kogoś faktycznie zamordowali. Nawet oficjalne śledztwo wszczęto w sprawie grożenia śmiercią. W pierwszym linku, który wstawiłeś też jest mowa o groźbach.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 97
Reputacja:
916 Płeć: nie wybrano
DziadBorowy napisał(a): Nigdzie nie ma żadnych informacji o tym, że oni kogoś faktycznie zamordowali. Nawet oficjalne śledztwo wszczęto w sprawie grożenia śmiercią. W pierwszym linku, który wstawiłeś też jest mowa o groźbach.
Informacja podawana przez samego "lekarza" czy "pielęgniarza" była taka, że wysłał już Izraelczyków do "Jahannam". Co do śledztwa zaś:
NSW health chief Mr Park said there was no indication Jewish patients had been hurt or killed by the concerned individual but that the authorities would now look back over the pair’s interactions with Jewish members of the public.
Szef zdrowia Nowej Południowej Walii, Park, powiedział, że nic nie wskazuje na to, by żydowscy pacjenci zostali zranieni lub zabici przez zainteresowaną osobę, ale władze przyjrzą się teraz kontaktom tej pary z żydowskimi członkami społeczeństwa.
Jeżeli "szef zdrowia" tak deklaruje, oznacza to, że śledztwo obejmowało TAKZE badanie ewentualnych możliwości takich czynów. To, że jak na dzień dzisiejszy takich czynów nie stwierdzono, to inna para sandałów.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania,
czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania,
czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsania,
czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot i czas wstrzymania,
czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania,
czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia,
czas miłości i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju.
Reputacja:
254
bert04 napisał(a): Ten antysemicki filmik jest na tle antysemickich wydarzeń w Australii, w tym odnalezienie przyczepy kempingowej wypełnionej materiałami wybuchowymi i listami celów.
A to wszystko dzieje się na tle wydarzeń w Palestynie która wygląda jak Warszawa po powstaniu warszawskim. Oczywiście nie usprawiedliwia to żadnych antysemickich działań.
Cytat:Oczywiście że nie. I owszem, w tej sprawie było "głośne milczenie" na forum, chociaż wszystkie inne pierdy intelektualne Donalda były komentowane. Sam jedynie wspomniałem ogólnikowo o kwestii w kontekście tych wyborców amerykańskich, którzy nawoływali do bojkotu genocide Joe, ale bez odniesienia do tej ostatniej akcji.
W tej kwestii forum odzwierciedla polskie i zachodnio-europejskie media a te mają Palestynę wiadomo gdzie.
Cytat:I kiedy Putin kryje swoje zbrodnicze zamiary w Ukrainie pod dumnymi hasełkami o walce z nazizmem kijowskim i powrotem ruskich ziem do macierzy, tutaj "przywódca wolnego świata" otwartym tekstem trąbi, że przeprowadzi czystkę etniczną tego regionu. Nawet u Netanjahu nie pamiętam, żeby tak otwarcie mówił o tego typu zamiarach. A świat głośno milczy.
Dla mnie jest niewielka różnica między tym, co robi Putin a działaniami Netanjahu z moralnego punktu widzenia. Zamiast nazistów mamy Hamas i narrację Bibiego według któej może on zostać zniszczony chyba tylko w momencie śmierci ostatniego palestyńskiego dziecka. Gdyż każdy Palestyńczyk potencjalnie należy do Hamasu.
Cytat:Widzę, że wziąłeś sobie do serca moje teksty o wpływie userów na skład moderacji. Tyle że od dupy strony, naśladując akcje już uskutecznione. Cytując nieobecnego już, od uwag do moderacji jest osobny wątek.
Lumber jest moderatorem od lat więc nie chodzi o wpływ userów. Mam wrażenie, że kiedyś pisał bardziej sensownie. Może mu znowu cegła spadła na głowę.
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Osiris napisał(a): Tak bardzo chciałeś żeby znowu jakiś muzułmanin (skąd to wiadomo w ogóle jakiego byli wyznania) kogoś zabił, że sam sobie to wymyśliłeś. Takie rzeczy to już trzeba leczyć.
Łoj nie - źle przeczytałem i źle przetłumaczyłem - mój błąd. To nie jedyny mój błąd. Napisałem też o pielęgniarkach, a była jedna. Drugi to pielęgniarz.
Przepraszam za dezinformacje.
Osiris napisał(a): Ale co innego jest interesujące: Trump od kilku dni pierdoli o rozparcelowaniu Palestyny i wyjebaniu jej mieszkańców (muzułmanów) nie wiadomo gdzie, przy uśmiechniętej aprobacie stojącego obok zbrodniarza wojennego, i to nie jest warte wspomnienia. Czyżby jakiś antysemicki filmik nagrany przez dwóch idiotów był bardziej problematyczny od działań i słów wypowiedzianych przez Donalda i Bibiego?
No nie. Po prostu to co putler wyrabia na Ukrainie czy to co żydy robią w Palestynie to jest już chleb powszedni.
Pielęgniarki zabijające pacjentów to raczej coś niesłychanego. U nas ostatnim razem takie coś działo się w Łodzi. "Łowcy skór" - personel karetek byli dogadani z firmami pogrzebowymi i podawali starym, chorym ludziom pavulon.
Osiris napisał(a): Jeśli moderatorowi forum trzeba wyjaśniać jaka jest różnica między deklaracją wykonania działania a rzeczywistym jej wykonaniem, to nie wiem czy ten moderator nadaje się do sprawowania tej funkcji.
Wiem, jestem chujowy. To już ustaliliśmy z Zefciem.
DziadBorowy napisał(a): Nigdzie nie ma żadnych informacji o tym, że oni kogoś faktycznie zamordowali.
W filmiku ten facet chwali się i cieszy, że już wielu żydowskich pacjentów posłał do piekła.
Osiris napisał(a): W tej kwestii forum odzwierciedla polskie i zachodnio-europejskie media a te mają Palestynę wiadomo gdzie.
A o Ukrainie to nie ucichło? Wszystko to ludziom już spowszedniało.
Osiris napisał(a): Dla mnie jest niewielka różnica między tym, co robi Putin a działaniami Netanjahu z moralnego punktu widzenia. Zamiast nazistów mamy Hamas i narrację Bibiego według któej może on zostać zniszczony chyba tylko w momencie śmierci ostatniego palestyńskiego dziecka. Gdyż każdy Palestyńczyk potencjalnie należy do Hamasu.
I masz tu pełną rację. Dlatego obrzydliwe są dla mnie USA, które zamartwiają się stanem demokracji w tym czy innym kraju albo które się martwią o czyjąś praworządność. Tak naprawdę to już od 11/09 powinienem postrzegać USA jako co najmniej podejrzany kraj kiedy w zemście za samobójczy atak samolotowy Afgańczyków zaatakowano Irak, w którym ponoć Saddam miał broń chemiczną, której nigdy nie odnaleziono.
Osiris napisał(a): Lumber jest moderatorem od lat więc nie chodzi o wpływ userów. Mam wrażenie, że kiedyś pisał bardziej sensownie. Może mu znowu cegła spadła na głowę.
Eee... chyba od zawsze byłem taki cegłospadnięty. Może nawet bardziej niż teraz.
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388 Płeć: nie wybrano
Osiris napisał(a): W tej kwestii forum odzwierciedla polskie i zachodnio-europejskie media a te mają Palestynę wiadomo gdzie.
Tak samo jak wiadomo gdzie świat islamski ma Ukrainę. Jeszcze kilka miesięcy temu cała al jazeera to był jeden wielki monotematyczny blok palestyńsko-izraelski. Przy tym europejskie media mogły się jawić jako wyjątkowo zdywersyfikowane tematycznie.
Globalizowanie wszystkich problemów tego świata to zbyt dużo jak na zdrowie psychiczne przeciętnego odbiorcy, który od rana do wieczora bombardowany jest nieszczęściami z każdego zakątka ziemi. Zrozumiałym remedium jest odcięcie się od części z nich.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dlaniej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
254
Baptiste napisał(a):
Tak samo jak wiadomo gdzie świat islamski ma Ukrainę. Jeszcze kilka miesięcy temu cała al jazeera to był jeden wielki monotematyczny blok palestyńsko-izraelski. Przy tym europejskie media mogły się jawić jako wyjątkowo zdywersyfikowane tematycznie.
Globalizowanie wszystkich problemów tego świata to zbyt dużo jak na zdrowie psychiczne przeciętnego odbiorcy, który od rana do wieczora bombardowany jest nieszczęściami z każdego zakątka ziemi. Zrozumiałym remedium jest odcięcie się od części z nich.
Zgadzam się po części, dzisiaj prawie każde pierdnięcie putina czy Trumpa jest nawet w poważnych mediach przedstawiane jako "breaking news" i przesyt tych informacji nieuchronnie prowadzi do zniechęcenia odbiorców. Z drugiej strony w dzisiejszych Faktach czy Wiadomościach przedstawia się kilka czołowych newsów podczas gdy stary, komunistyczny Dziennik TVP w ciągu półgodzinnej narracji przelatywał nad bardzo rozpiętą ilością tematów w sposób skondensowany i nawet bardziej wyważony. Różnica też jest taka, że dzisiejszy język medialny jest bardzo emocjonalny, co udziela się też odbiorcom i pewnie męczy szybciej.
Natomiast sympatia sporej części krajów Bliskiego Wschodu do ruskiego reżimu pewnie ma w jakimś stopniu związek z wsparciem ZSRR udzielanym różnym dyktaturom arabskim w czasach Zimnej Wojny i nostalgią z tym związaną. No i niechęcią czy nienawiścią do Zachodu z oczywistych powodów. Wróg mojego wroga jest poim przyjacielem. Zachód tradycyjnie wspierał Izrael i stąd problem z pomijaną niewygodną kwestią palestyńską. Trudno krytykować syjonistów ponieważ zaraz za rogiem czai się oskarżenie o antysemityzm.
Ale się Trump wkurzył. Godzinę po tym jak obwieścił, że Izrael i Iran zgodziły się na całkowite zawieszenie broni, Izrael walnął w Iran potężnym pakietem bomb.
Kurna - coś w ogóle mu nie idą jakiekolwiek negocjacje między jakimikolwiek państwami.