Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: ate 7 stopnia
Scenariusz zawsze jest ten sam. media rzucają się na strzępy informacji, puste miejsca wypełniając domysłami i emocjami.
A potem okazuje się, że to było Radio Erewań.
W tym wypadku dziewczyna miała masywny krwotok do mózgu, a wychłodzenie było wtórne.
Liczba postów: 868
Liczba wątków: 9
Reputacja:
201 Płeć: nie wybrano
Wyznanie: napisałbym "ateista", ale przecież to nie wyznanie
Wczoraj zmarł Daniel Dennett.
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
(Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark
Liczba postów: 1,959
Liczba wątków: 12
Zmarł Marcello Gandini, jeden z wielkich włoskich stylistów. Związany z Bertone, później prowadził własne biuro. Autor między innymi takich słynnych projektów jak: Citroen bx, Lamborgini Miura i Countach, Bugatti EB110, De Tomaso Pantery, czy jednej z najlepszych rajdówek jakie kiedykolwiek powstały - Lancii Stratos.
Przypomnę tylko reklamówkę z udziałem Gandiniego, kiedy to wychodząc z domu do pracy mija Lamborgini Countach i wsiada do Citroen bx.
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: ate 7 stopnia
6 maja zmarł Jacek Zieliński ze Skaldów, a 7 Jan Ptaszyn Wróblewski - saksofonista jazzowy i promotor jazzu.
Wychowałem się na jego „Trzech kwadransach jazzu”, które prowadził z erudycją i swadą, jakiej ze świecą obecnie szukać.
Smutny ten maj.
Owszem, w ostatnich latach miał nieco złej prasy przez bufonowe zachowanie za kółkiem. Ale mówimy o legendzie polskiego kina, nie tylko rozrywkowego, choć z tego będzie zapamiętany najmocniej. Ale był też aktorem dramatycznym i reżyserem. Raz miałem przyjemność uczestniczyć w rozmowie z publicznością podczas pokazu filmu "Pogoda na jutro" w moim mieście, nawet jedno pytanie zadałem (chociaż nie do końca mi wyszło, ale odpowiedź była ciekawa). Cóż, pozostawia lukę, którą chyba nawet nikt nie ma zamiaru wypełniać.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania,
czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania,
czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsania,
czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot i czas wstrzymania,
czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania,
czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia,
czas miłości i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju.
Liczba postów: 681
Liczba wątków: 6
Reputacja:
189 Płeć: mężczyzna
Ozzy Osbourne... Dopiero co zagrał swój ostatni, pożegnalny show i tenże okazał się rzeczywiście jego ostatnim. Wielka strata nie tylko dla metalowych świrów, ale i całego świata muzyki. Był kontrowersyjny zanim to stało się modne, wycisnął z życia ile tylko się dało, przyjął w komórki tyle substancji, że głowa mała. A jednocześnie zaczarował swoim charakterystycznym, nietuzinkowym wokalem i wspaniałymi kompozycjami - zarówno z Sabbathami, jak i solo.
Dzięki za wszystko, Mistrzu \m/
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.