- ||| - napisał(a):A nawet jak kiedyś powstanie, tez może się zdegenerować.
Demokracja degeneruje się łatwiej do żałosnej socjaldemokracji.
- ||| - napisał(a):W demokracja pomysły najbardziej szkodzące ogółowi nie przejdą, co zapewnia jako takie bezpieczeństwo przed rządzącymi.
Jakoś czułbym się wiele razy bezpieczniejszy mając pewność, że rządzą tylko (lub w większości) libertarianie...
- ||| - napisał(a):Zresztą, spójrz na jedną rzecz - jakie kraje mają najbardziej liberalną gospodarkę? Demokratyczne właśnie.
To wygląda na przypadek. Po prostu antydemokratyczny odłam libertarianizmu (co ja mówię, w ogóle żaden libertarianizm) nigdy nie stał się popularny na tyle, jak socjalizm czy nawet komunizm, nie miał kto go wprowadzać. Nigdy nawet nie próbowano stworzyć państwa niedemokratycznego pod sztandarami ochrony libertarianizmu.
- ||| - napisał(a):Nikt nie zagłosuje drugi raz na rząd, który zmniejszył płace i podwyższył ceny.
Ha. To partii socjalistycznych dawno już nie powinno być.
Człowieku, ludzie to banda idiotów. Nie zwracają uwagi na subtelności związane z rządzeniem; planowanie długofalowe, nie zadłużanie się i tak dalej. Są na każdym kroku manipulowani przez media, różnorakie lobby...
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.