Zencognito napisał(a):Jesteś Polakiem więc niestety "ta niewolnicza" państwowa Służba Zdrowia nieraz Ci pomagała. Ot, niewdzięczność.
Ale... Ja tych usług nie chcę dostawać, ani za nie płacić :???: Dlatego nazywam to niewolnictwem. Usługi są marne (bardzo delikatnie mówiąc) w porównaniu z tymi, jakie za ok. 180 złotych miesięcznie mógłbym sobie załatwić w prywatnym ubezpieczeniu (tyle mniej-więcej wynosi obowiązkowa składka od przeciętnego wynagrodzenia).
Zencognito napisał(a):Natomiast wielki kapitał zawsze rozdaje karty w Demokracji i dąży do zawiązywania niejawnych monopoli i trustów na dany produkt (vide USA).
Nie jestem demokratą, jestem niedemokratycznym libertarianinem. Argument nie do mnie.
Zencognito napisał(a):Bo żyją podobnie jak wiele innych przybywających do USA narodowości że Demokracja gwarantuje dobrobyt. Niestety nikt nie pokazuje dalszych ich losów.
Ktoś im broni wrócić na Kubę ? Jeśli nie, to ilu wróciło, hmm ? Ponadto ponawiam pytanie. Dlaczego nie ma ucieczek w odwrotną stronę, tj. na Kubę.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.