-III-:
AVX:
Cytat:A jakie stonowisko otrzymał Giertych albo Lepper?To tylko dwa przypadki wyrwane z kontekstu 17 lat ! Zresztą jak oglądałeś wiadomości to Giertych umie o siebie zadbać.
Cytat:Z ostatniej walki dwóch najsłabszych zawodników odpadło.Bo nie mieli już możliwości by zmienić nazwę partii(przykłady Unii Wolności, Porozumienia Centrum czy SdRP) i działać dalej. Więc kolejny przykład z Twojej strony chybiony.
Cytat:Demokracja jak najbardziej. Pytałem się jednak jak ta umowa ma wyglądać w państwach niedemokratycznych.Jak dla mnie może zawierać idee socjalistyczne lub socjaldemokratyczne z szeroko rozumianą opieką państwa nad obywatelem.
AVX:
Cytat:Ale... Ja tych usług nie chcę dostawać, ani za nie płacić Dlatego nazywam to niewolnictwem. Usługi są marne (bardzo delikatnie mówiąc) w porównaniu z tymi, jakie za ok. 180 złotych miesięcznie mógłbym sobie załatwić w prywatnym ubezpieczeniu (tyle mniej-więcej wynosi obowiązkowa składka od przeciętnego wynagrodzenia).Widzisz, sęk w tym że marność usług w naszej Służbie Zdrowia związana jest z rzadami Demokracji oraz myślę że te 180 złotych starczyło by Ci na niewiele gdyby przejęło je prywatne ubezpieczenie zdrowotne.
Cytat: Napisał Zencognito Zobacz postAle argument zostaje argumentem i jest prawdziwy.
Natomiast wielki kapitał zawsze rozdaje karty w Demokracji i dąży do zawiązywania niejawnych monopoli i trustów na dany produkt (vide USA).
AVX:
Nie jestem demokratą, jestem niedemokratycznym libertarianinem. Argument nie do mnie.
Cytat:Ktoś im broni wrócić na Kubę ? Jeśli nie, to ilu wróciło, hmm ? Ponadto ponawiam pytanie. Dlaczego nie ma ucieczek w odwrotną stronę, tj. na Kubę.Bronić im może ściślejsza kontrola granic USA niż to ma miejsce na Kubie. A skąd wiesz że nie wracają ? Chyba że wierzysz "bardzo wiarygodnym" od czasów prezydenta Busha mediom amerykańskim. Kubańczycy nie uciekają dlatego z Kuby że są bogaci (to do OFCA) lecz dlatego że Castro zostawia im większą możliwość wyboru. Amerykanie uciekają za to do Kanady która mimo że 20-krotnie mniejsza od USA ma lepsze warunki życia dla obywateli.
Prawda pozostaje ukryta przed tym, kogo wypełniają pożądania i nienawiść.