- ||| - napisał(a):Biurokracja rozrastałaby się jak nowotwór.
Demokracji tyczy się to jeszcze bardziej, jest tylko 5 lat, trzeba jak najszybciej potworzyć urzędów i wepchnąć tam kogo trzeba na jak najdłużej.
- ||| - napisał(a):Liberalizm rządzącym przynosi tylko "satysfakcję".
Nie, państwo jest bogatsze i potężniejsze. USA roku 1980 było stabilniejsze od ZSRR. Nie ze względu na demokrację, tylko bogactwo, gdyby rządził król albo była jakaś inna forma kapitalistycznej władzy, zasada byłaby ta sama. Takim krajem łatwiej utrzymać władzę. Łatwiej prowadzić wojnę obronną.
- ||| - napisał(a):rozkoszowanie się władzą
Możesz mnie uświadomić, jak władzę powiększa obowiązkowość ubezpieczeń, obowiązek zapinania pasów w samochodach, prohibicja narkotykowa (to wręcz mi obniża wpływy podatkowe) i tym podobne absurdy ? To już - z czysto egoistycznego punktu widzenia - bardziej opłacałoby mi się wprowadzić 10 procentowy VAT i przelewać sobie całe dochody z niego na nowe pałace. Zyski dla mnie wyższe niż przy tworzeniu zbędnej biurokracji i ochron socjalnych, gospodarka się nadal rozwija (bo i tak mimo mojego złodziejstwa podatki są mniejsze niż w państwie socjalnym), zaś wraz z jej rozwojem wpływy do mojego skarbca rosną. No same plusy.
(żeby nie było --> jestem przeciwnikiem VAT-u. Po prostu staram się wczuć w czysto egoistyczny, bezideowy sposób myślenia)
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.