kkap napisał(a):a może jeszcze wicepremierem :/
Po tym, jak został nim ,,Sz. Pan" Andrzej Lepper ani trochę by mnie to nie zdziwiło :]
kkap napisał(a):Ludzie co się dzieje w tym kraju?
To proste. Prawo i Sprawiedliwość wygrało wybory. Nasz Wielki Wódz Kaczyński, razem ze swymi wiernymi sojusznikami - wicepremierem A. Lepperem i Ministrem R. Giertychem będą nam kraj tak cudownie reformować, że prędko dogonimy w rozwoju takie tygrysy gospodarcze jak Korea Północna czy Demokratyczna Republika Konga
Cudownie prawda ? Nadto zgniotą zgniły liberalizm i wprowadzą IV Rzesz... Znaczy IV Rzeczypospolitą w nową erę - powszechnego socjalistycznego... Sorry - Chrześcijańskiego :] Szczęścia i dobrobytu. kkap napisał(a):Jak stąd nie wyjeżdżać. Teraz to na bank religia będzie się liczyła do średniej końcowej.
Nie przesadzajmy. Mój drugi akapit napisałem bardzo sarkastycznie ;P Nie sądzę, aby demokracja w Polsce była do tego stopnia zagrożona, by zrezygnowano z rozdziału kościoła od państwa. Jak udowodniły ostatnie miesiące, nie jest tak tragicznie.
Z drugiej strony, dobrze też nie jest :/ I przy tych rządach długo nie będzie. Niemniej nie sądzę, by obywatele pozwolili na jakieś dyrastyczne naruszenie ich wolności, a jeśli nawet - takie ,,reformy" wylecą, jak tylko zmieni się rząd; co po następnych wyborach niechybnie nastąpi.
Froshhammer napisał(a):– Jeszcze przed wakacjami wprowadzimy zmiany w kodeksie karnym (k.k.), zgodnie z którymi nauczycielom będzie przysługiwać taka sama ochrona jak innym funkcjonariuszom publicznym – mówił Roman Giertych. Chodzi o wpisanie tego zawodu do listy funkcji publicznych (zawartej w art. 115 par. 13 k.k.), których wykonywanie chronione jest prawem karnym.
To akurat dobry pomysł... Jako jeden z nielicznych naszego rządu.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.