Cytat:Nie wiem jak Ty, ale mnie te minki niektórych Polaków doprowadzają do szału. Srające koty na puszczy Bittersweet
No tak :? a w innych krajach to niby wszyscy chodzą uradowani i robią kupy ze szczęścia :?
Cytat:Powinno być raczej "robiący na złość". Czasem np. w pędzie za pracą zapominają o elementarnych wartościach...
Czy to jest cecha wyłącznie Polaków? Bo mi się wydaje, że takie problemy mają ludzie na całym świecie.
Cytat:90% Polaków mieni się "katolikami", 25% chodzi regularnie na msze niedzielną a ilu z nich przeczytało jakąś encyklikę? Ilu potrafi obronić dogmaty swojej wiary nie przyjmując w dyskusji następnych dogmatów? Ilu wie cokolwiek o swojej wierze i potrafi powiedzieć np. jaki papież był przed Janem XXIII? Otóż potrafi to zrobić może milion, bo nie więcej. Spotkałem naprawdę dużo osób, a ja 15-latek jestem o lata świetlne od nich z wiedzy o ICH religii.
O rany czy to jest takie straszne? Czy to jest taki ważny powód, żeby żywić do kogoś urazę?
Cytat:Polska jest naprawdę obłudna - katolicy na pokaz, katolicy do flag i śpiewów ale do modlitwy czy czytania Biblii nie ma komu iść...
To naprawde straszne, że Polacy interesują się wszystkim innym tylko nie swoją religią
Ty, jako ateista powinieneś się chyba z takiego stanu rzeczy cieszyć.Cytat:Poprostu nie mam ochoty znajdować swojego zdjęcia na różnych stronach...
A, o to ci chodzi... A wiesz, że Redwatch to akcja, która ma swoje odpowiedniki w innych krajach? Czy to znaczy, ze i one są okropne?
Cytat:Bardzo lubię Gdynie, jestem związany z Arką - ale dlaczego mam kochać CAŁĄ Polskę?
A kto ci każe kochać całą Polskę? Ja nie kocham całej Polski, a jej część (chodzi mi tu o pedofili, morderców, bandytów) to wręcz nienawidzę. Nienawidzę też Giertycha, bo przez niego ludzie sobie wyrobili negatywne skojarzenia co do patriotyzmu.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać