Cytat:No tak Confused a w innych krajach to niby wszyscy chodzą uradowani i robią kupy ze szczęścia Confused
Z pewnością nie wszyscy, jednak Polacy są tacy w ogromnej większości.
Cytat:Czy to jest cecha wyłącznie Polaków? Bo mi się wydaje, że takie problemy mają ludzie na całym świecie.
Jacku, w Polsce bezrobocie jest ogromne - dla zdobycia pracy ludzie gotowi są zrobić dosłownie wszystko, zapominając o "tradycyjnych" wartościach jak prawdomówność, honor itp...
Cytat:O rany czy to jest takie straszne?
Dla mnie niezwykle. Polacy nie są szczerzy - nie wiedzą w co wierzą i dają mamić się Watykanowi. Przez brak elementarnej wiedzy o własnej religii ta religia będzie panoszyć się tutaj jeszcze drugie 2000 lat...
Cytat:Czy to jest taki ważny powód, żeby żywić do kogoś urazę?
Zdecydowanie. Szczerość jest dla mnie jedną z ważniejszych wartości, po której oceniam ludzi.
Cytat:Ty, jako ateista powinieneś się chyba z takiego stanu rzeczy cieszyć.
Jacku, z czego ja się mam cieszyć? Cieszyłbym się gdyby z tymi ludźmi można było normalnie porozmawiać i wymienić poglądy, a większość Polaków zaszywa się w swoim dogmatyźmie i NIE POZWALA się z niego wyprowadzić.
Cytat:A wiesz, że Redwatch to akcja, która ma swoje odpowiedniki w innych krajach? Czy to znaczy, ze i one są okropne?
Jeśli z tym nie walczą i wydają zdrowie swoich obywateli na pastwę losu to owszem.
Cytat:A kto ci każe kochać całą Polskę?
Patriotyzm to miłość do kraju a nie do klubu piłkarskiego czy miasta nie?

Sorki że tak późno odpowiadam ale miałem kompa w naprawie i bywałem na forum na krótki okres czasu - teraz będę odpowiadał szybciej