X-X-X-X-X-X2 napisał(a):I tak, moje zachowanie byłoby pewnie równie naiwne, co zachowanie Indian, zaparzona zostałaby herbatka i pościelone łóżko.
I świetnie na tym wyszli. Najpierw byli mordowania, a niedobitki wylądowały w rezerwatach. Z litości.
Cytat:Mimo wszystko wydaje mi się, że sprowadzanie ewentualnych innych inteligentnych form życia do wspólnego mianownika z ludzkimi wypierdkami jest niczym więcej jak antropocentryczną arogancją.
Jest antropocentryczne i zawsze będzie!! A jakie ma być?? Ludzkość ponad wszystko co istnieje!! Czy istnieje dla nas we wszechświecie ważniejszy gatunek niż Homo Sapiens. Widzę że dla ciebie nie ma to różnicy.
Cytat:Niech zgadnę, ty próbowałbyś zabić albo obezwładnić takiego wroga, by przekazać go władzom do przebadania?
A co mam innego zrobić?? Ryzykować swoje życie?? Jeżeli go zabiję to mam gwarancje że przeżyję. Jak by ci niedźwiedź grizzly wpadł na chatę to byś go pogłaskał i dał mu wodę??
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH