Słowem Grzechu jest Ograniczenie. O mężczyzno! Nie odmawiaj twej żonie jeśli ona pragnie! O kochający, jeśli taka twa wola, odejdź! Nie masz węzła który może połączyć rozdzielonych prócz miłości: wszystko inne jest przekleństwem.
Nuit
By czcić mnie pijcie wino, bierzcie dziwne narkotyki o których opowiem memu Prorokowi, i oddajcie się im. Nie skrzywdzą one bowiem was wcale. To jest kłamstwem, tym draństwem wymierzonym przeciwko wam. (...) Bądź silny, o człowieku! Żądaj, ciesz się wszystkimi przymiotami zmysłów i zachwytu: nie lękaj się iż jakikolwiek Bóg miałby cię za to wymówić.
Ja jestem sam: gdzie ja jestem nie ma żadnego Boga.
Hadit
Nuit
By czcić mnie pijcie wino, bierzcie dziwne narkotyki o których opowiem memu Prorokowi, i oddajcie się im. Nie skrzywdzą one bowiem was wcale. To jest kłamstwem, tym draństwem wymierzonym przeciwko wam. (...) Bądź silny, o człowieku! Żądaj, ciesz się wszystkimi przymiotami zmysłów i zachwytu: nie lękaj się iż jakikolwiek Bóg miałby cię za to wymówić.
Ja jestem sam: gdzie ja jestem nie ma żadnego Boga.
Hadit
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)