Witam serdecznie.
Pozdrawiam.
taka napisał(a):...Chyba ślepej wiary. "Wielki" naiwniak, który mamił innych obietnicami bez pokrycia.
- człowiek głebokiej wiary, świadek nadziei
Cytat:Jego "skromność" porażała, złotem, i przepychem. Marmurami, prywatnymi klinikami, służbą itd... W porównaniu do majątku kościoła jego działalność charytatywna była śmiesznie mała. Zwykła obłuda.
- człowiek skromny, który nic nie posiadał, mimo że był biskupem Rzymu, a więc i głową Państwa Watykańskiego (działał zresztą charytatywnie, o czym jakoś specjalnie głośno nie było)
Cytat:- człowiek wielkiej życiowej mądrości, którego słowa zostawiały niezapomniany ślad w sercu, potrafiły dodać odwagi by zyć dalej - doświadczyłam osobiście - Poznań 1997Może innym naiwniakom piękne frazesy pomagały? Na pewno nie każdemu a tylko temu kto chciał sam sobie pomóc słuchając tych "obiecanek".
Cytat:- człowiek o takich oczach, że jak się w nie spojrzało, widać było tylko miłość Ojca - tego doświadczenia nie sposób zapomnieć, jest mistyczneJak kot ze Shreka?!?
Cytat:- człowiek z pokorą niosący swój krzyż, ktoremu Bóg odebrał wszystko - dosłownie, a który nigdy nie zwątpił i się nie skarżył - ufał - dla mnie wzórMówiąc prościej naiwniak? W dodatku bez odwagi.
Cytat:- człowiek wielkiej odwagi - mimo sprzeciwu wielu, mimo że opluwany niejednokrotnie, oskarżany o całe zło ludzkiej natury Kościoła, wierny nauce ChrystusaPunkt wyżej zaprzeczasz temu.
Cytat:- człowiek otawarty - nauczył mnie tego.Jak większość ludzi.
Cytat:Które słowa najbardziej zapdły mi w serce:Tego nie trzeba od nikogo usłyszeć. Każdy sam może dojść do takich wniosków. Ja nigdy o tym nie słyszałem a przestrzegam takiej własnej zasady.
,,Wymagajcie od siebie, chocby inni od was nie wymagali."
Cytat:,,Nie lękaj się, wypłyń na głębię, jest przy Tobie Chrystus."To do samobójców?
Pozdrawiam.
egoista