GaGa napisał(a):A jakich wirusów jeśli można zapytać i jakimi dokładnie metodami?(to tak z ciekawości) Co do HIV, zawsze można trafić na okienko serologiczne. Ja mam wiadomości od dziewczyny, która też robiła praktyki w stacji krwiodawstwa.Koleżanka nie robi tam praktyk tylko pracuje w pracowni gdzie przeprowadzają badania używając technik biologii molekularnej i technik immunologicznych. Wykonują badania z użyciem techniki PCR i pokrewnych, robią testy serologiczne, wykrywają przeciwciała. Wiem, że na pewno robią testy na obecność HIV i HBV, zapewne i inne wirusy hepatitis, ale więcej szczegółów nie znam. Laboratorium jest wg koleżanki ogromne, każdy dział zajmuje się czymś innym.
GaGa napisał(a):Jeżeli to była uwaga odnośnie toksoplazmozy, to Toksoplasma nie jest wirusem.Wiem. Toxoplasma gondii nie jest mi obca. Ładnie wygląda obserwowana pod mikroskopem ;-)
[SIZE="1"]PRZYSIĘGAM NA SWOJE ŻYCIE I SWOJĄ MIŁOŚĆ DO NIEGO, ŻE NIGDY NIE BĘDĘ ŻYŁA DLA INNEGO CZŁOWIEKA ANI PROSIŁA GO, BY ŻYŁ DLA MNIE[/SIZE]