Maat napisał(a):No i teraz pytanie - czy po utracie 450 ml twój organizm przestawia się na NADMIERNĄ produkcję krwi? Proszę o dane naukowe - tzn. porównanie "normalnej" produkcji krwi do nadprodukcji. Tylko wtedy będziemy mogli stwierdzić jakąś anomalię, ewentualnie ocenić potencjalne niebezpieczeństwo.
W tym przypadku nie potrzeba żadnych danych.
Człowiek oddaje krew, za kilka miesięcy oddaje ją znowu, i tak w kółko.
Krew cały czas jest.
To chyba dowód na to, że organizm jej doprodukował. Wiadomo, że robi to stopniowo.
Cytat:Aha czyli krwi oddawać nie należy tak? Fajnie, jak ci urwie noge i wylądujesz w szpitalu to kup sobie soczek pomidorowy, kolor podobny.Jak będzie kasa to krew zawsze się znajdzie.
Pisałem o tym wcześniej.
Gdyby z wypadku przywieźli 10 krwiodawców, i jednego polityka, radnego, burmistrza, który krwiodawcą nie jest. To i tak krew dostanie on. :-)
Pisałem już wcześniej. Krew jak najbardziej oddawać, tylko za pieniądze.
Jeżeli faktycznie będzie im brakowało krwi, to zaczną za nią płacić !
A teraz słuchamy bzdur, że krwi brakuje ?
Ale jakoś nie usłyszałem, żeby ktoś chciał za nią choć trochę płacić.
Wiadomo, że lepiej pokazac w telewizorze takiego mądrego, który raz odda, i już wszyscy hurra.
To czy chcesz oddawać krew jest Twoją osobistą decyzją.
Ale wg mnie oddawanie krwi jest niekorzystne dla naszego zdrowia, w trakcie produkcji i w momencie uzupełnienia do właściwego stanu.
Chyba wszystko co mam do powiedzenia już wcześniej powiedziałem i podałem przykłady.