dawid1555 napisał(a):Jeżeli Bóg dał przepowiednie i one się spełniły (co prawda jeszcze nie wszystkie, ale wszystkie się spełnią) to znaczy, że On zna przyszłość. Bóg wiedział naprzód co się stanie z człowiekiem. Dlatego opracował plan, jak człowieka z powrotem sprowadzić do siebie. Zapewne pomyślisz, że to jest bezsensowne.Tak właśnie pomyślałem.
dawid1555 napisał(a):Wiedz jednak, że Bóg jest mądrzejszy od ciebie i On wie co robi.No, to jest poważny argument.
dawid1555 napisał(a):Wiedz też, że Bóg karzęNie wiedziałem, że koresponduję z Bogiem... 8O sorry Boże... Kurwa, już się boję :roll:
No, to wprawdzie nie "Trójca", ale "dwójca" - On - Bóg i Ja (karzę)
Studiowanie Biblii nie zostawiło czasu na poznawanie zasad ortografii?dawid1555 napisał(a):W Księdze Rodzaju jest prawda. W niej także są ważne informacje.
Cytat:3 Wtedy Bóg rzekł: «Niechaj się stanie światłość!» I stała się światłość. 4 Bóg widząc, że światłość jest dobra, oddzielił ją od ciemności. 5 I nazwał Bóg światłość dniem, a ciemność nazwał nocą.
I tak upłynął wieczór i poranek - dzień pierwszy.
Cytat:14 A potem Bóg rzekł: «Niechaj powstaną ciała niebieskie, świecące na sklepieniu nieba, aby oddzielały dzień od nocy, aby wyznaczały pory roku, dni i lata; 15 aby były ciałami jaśniejącymi na sklepieniu nieba i aby świeciły nad ziemią». I stało się tak. 16 Bóg uczynił dwa duże ciała jaśniejące: większe, aby rządziło dniem, i mniejsze, aby rządziło nocą, oraz gwiazdy. 17 I umieścił je Bóg na sklepieniu nieba, aby świeciły nad ziemią; 18 aby rządziły dniem i nocą i oddzielały światłość od ciemności. A widział Bóg, że były dobre.Nie widzisz tu sprzeczności czasowej? Chyba, że w/g Boga dzień czwarty jest przed pierwszym.
19 I tak upłynął wieczór i poranek - dzień czwarty.
A może by tak w uzasadnianiu "prawd" Biblii odejść od posługiwania się językiem, które wymaga dostosowania się do elementarnych praw logiki, a zamiast tego używać argumentacji typu:
"bleeeaaauu dyyytraaadyttte, buuuu, muuuu beeeee, kuuuuu, paaaaa duuu"
Byłaby bardziej "kompatybilna".
O istnieniu Boga dowiedziałem się z ostatnich "Faktów TVN"