Cytat:Jakie tam ZA DUŻE wymagania....? Wg tego co widziałem u moich uczniów to są mniej więcej takie same jak za moich czasów.
Jesteś nauczycielem (pogrubione)?

Jak wyjaśnisz to, że w lato tylu jest dzieci na podwórkach a w roku szkolnym nie? A przypominam że kilkanaście lat temu tak nie było...
Cytat:Zapomniałem powiedzieć o ważnej rzeczy - jest coraz więcej nauczycieli na niskim poziomie, nie umiejących uczyć
Hmmmm... Kiedyś było się nauczycielem nawet ze średnim wykształceniem, a teraz musisz być magistrem... No ale może masz rację

Cytat:Bo jak facetka zrobi na tablicy jedno prościutkie zadanko z nowego tematu a do domu zada 5 trudnych to nie jest to w porządku.
100% racji.
Cytat:Nie jest też w porządku jak dzieciak przynajmniej nie spróbuje zrobic tych zadań tylko rzuci książki i pójdzie na piwo.
Zrobi tak może 1 na 1000 dzieci.
Co innego jeśli stara się, ale nie umie tego zrobić, bo nie jest dostatecznie nauczony!
Cytat:Sugerujesz, że szkoła zabiera młodzym ich dzieciństwo
A napewno jakąś dużą jego część
Cytat:przemoc, alkohol, narkotyki, seks wśród coraz młodszych ludzi...
Przemoc tworzy margines - tyle że odbija się to na innych. Taki kutas jeden z drugim uweźmie się na innego i tworzą terror psychiczny - z tym trzeba walczyć.
Alkohol i papierosy były i są - mama (jak widzisz info z pierwszej ręki
) sama mi mówiła jak kilka razy poszła sobie spróbować jak smakuje papieros czy alkohol - tego by Helmutt nie było, gdyby nie ta "zasłona tajemniczości" i wrażenie, że jestem dorosły jak piję. Przykład idzie z góry... 
Z seksem jest podobnie, wyścig "kto pierwszy raz już ma za sobą".
Cytat:Ogólnie wszystko schodzi na psy - szkoła nie potrafi nauczyć, dzieciaki jej w tym nie pomagają...
Powiedziałbym Ci że mówisz jak moherowa babcia, gdyby nie świadomość że pewno też tak będę nawijał swoim wnukom