Wookie napisał(a):Wolne jest, w roku szkolnym to dużo czasu wypełnia szkoła, potem jeszcze lekcje a teraz - luz, bluesCytat:Więcej powodów, żeby zostac w domu - teraz są komputery, internet - nie ma dzieciak potrzeby aby latać po zdemolowanym placu zabaw, o wiele lepiej jest pograć na kompie, czy pogadać przez gg. Kiedyś w dmou były nudy, 2 programy w TV to sie na dwór leciało. A w wakacje tyle ich jest na dworze, bo pewnie i komputer się w końcu znudzi.
Ale dlaczego nudzi się akurat w wakacje. To troche nienaturalne, że akurat wszystkim nudzi się w jednym czasie

Cytat:W gruncie rzeczy zobacz: ja idealizuje dzisiejsze czasy, Ty zaś Twoje młodzieńcze. A prawda chyba leży po środku. Faktycznie, zauważa się wulgaryzację. Np. ja mówię "kurwa" tylko wtedy kiedy mnie naprawdę coś porządnie wkurzy i tak żeby nikt nie usłyszał - nie ze względu na jakiś strach. Poprostu mam coś takiego. Natomiast mój kuzyn (nomen omen młodszy o 3 lata) rżnie "kurwami" i "chujami" jak najęty - żeby się tylko przede mną popisać. Budzi tym tylko mój śmiechPewnie że nieprawda. Nie wszyscy. Ale o wiele większy procent niż 15 lat temu (chodzi mi o działania "nałogowe" bo próbuje pewnie mnóstwo ludzi).
Natomiast nie zgadzam się że wszyscy ćpają, chleją, palą nałogowo itp. Bo to przecież nieprawda
Cytat:Ale widze teraz w Twoich zdaniach rozwagę, natomiast do dyskusji skłoniła mnie istna nienawiść którą wyczułem w zdaniu:Emocje mnie poniosły jak zobaczyłem relacje z tych demonstracji, a głównie chodzi mi o uczestników tych spędów a głównie ich "klasę".
Cytat:Wielki problem jest bo UCZYĆ się trzeba. A jak gnojom się nie chce przy książkach siedzieć to wymyślają, że "stres", że "nauczyciel niesprawiedliwy" itp
Nie zrozumcie mnie źle - ja nie popieram wszystkich działań Giertycha, przeciwnie - większość jego projektów budzi pusty śmiech. Ale chciałbym, żeby naprawił choć trochę polska szkołę - jak jednak widze po tych kilku tygodniach - zrobił wielkie gówno i tyle.