Oczywiście w każdej sprawie kontrowersyjnej ostatnie zdanie należy do lekarza, któremu należy powiedzieć wszystko, jak na przysłowiowej spowiedzi. Ale w mojej opinii piwo na 24H przed nie zrobi nic złego, bo już na 99,9% nie ma po nim śladu. Większą uwagę należy poświęcić lekom przyjmowanym, szczególnie antybiotykom i aspirynom. O każdym leku należy powiedzieć lekarzowi, ale nie każdy jest przeciwskazaniem. Informacja dla kobiet - środki antykoncepcyjne nie są przeciwskazaniem, więc można spokojnie iść oddać krew.
Co do siłowni, w normalnej sytuacji nie jest to problem, wręcz przeciwnie, wysiłek powinien pomóc ci w oddaniu krwi (ładne żyłki, dobra praca uk. krwionośnego) oraz w nadrobieniu późniejszych braków.
Moja grupa jest najbardziej potrzebna, jak każda Rh- jestem tzw. idealnym dawcą.
A co do mojej donacji, muszę zapytać, czy pobyt w Shenzhen nie stanowi problemu, poprzednim razem nie odrzucili mnie, więc może i tym razem. No - i wcześniej pewien test muszę zrobić
Co do siłowni, w normalnej sytuacji nie jest to problem, wręcz przeciwnie, wysiłek powinien pomóc ci w oddaniu krwi (ładne żyłki, dobra praca uk. krwionośnego) oraz w nadrobieniu późniejszych braków.
Moja grupa jest najbardziej potrzebna, jak każda Rh- jestem tzw. idealnym dawcą.
A co do mojej donacji, muszę zapytać, czy pobyt w Shenzhen nie stanowi problemu, poprzednim razem nie odrzucili mnie, więc może i tym razem. No - i wcześniej pewien test muszę zrobić