*wybaczcie, nie czytałam całego tematu, korci mnie, zeby wiersz skomentować*
Po tym wierszu doszłam do wniosku, że Twoja ideologia jest jeszcze bardziej poryta niż myślałam i że RM jeszcze bardziej pierze mózgi niż mi się wydawało.
oczywiście, krzywdzić drugiego człowieka, który tak samo jak zdecydowana większość populacji pragnie tylko spokojnie żyć, z powodu jakieś chorej idei nienawiści. Bo jest inny?
aseksualizm - twór fanatyków
wciąż zabrania robić, czego naprawdę chcesz
"Wolność, Niewinność, Czystość" -
- oto puste słowa! < to jest podobnie bezsensowne jak powyżej przytoczony fragment
A w ogóle to wiersz jako wiersz jest wg mnie niezły, ale jego przesłanie - nie za bardzo, mówiac eufemistycznie.
Po tym wierszu doszłam do wniosku, że Twoja ideologia jest jeszcze bardziej poryta niż myślałam i że RM jeszcze bardziej pierze mózgi niż mi się wydawało.
oczywiście, krzywdzić drugiego człowieka, który tak samo jak zdecydowana większość populacji pragnie tylko spokojnie żyć, z powodu jakieś chorej idei nienawiści. Bo jest inny?
Cytat:tolerancja - twór medialny
wciąż zabrania mówić co naprawdę myślisz
"Wolność, Równość, Braterstwo" -
- oto puste słowa!
aseksualizm - twór fanatyków
wciąż zabrania robić, czego naprawdę chcesz
"Wolność, Niewinność, Czystość" -
- oto puste słowa! < to jest podobnie bezsensowne jak powyżej przytoczony fragment

A w ogóle to wiersz jako wiersz jest wg mnie niezły, ale jego przesłanie - nie za bardzo, mówiac eufemistycznie.
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2: