avidal napisał(a): Zarzut błędny logicznie i merytorycznie. Nie ma żadnychdanych świadczących o tym, że rośliny moga odczuwać przyjemność albo ból. Gdyby jednak nawet tak było, to co co z tego? Jest to zarzut niekonsekwencji, który nic nie daje obrońcom zjadania zwierząt. Dlaczego? Łamanie ludziom nóg jest okrucieństwem. Czy pozostanie nim także i wtedy, gdy stwierdza to ktoś, kto zwykł łamać ludziom ręce?Gdyby tak było należałoby przestać jeść w ogóle i umrzeć.Czy tak?
Oczywiście jedzenie zwierząt jest okrucieństwem,ale jedzenie roślin też jest ich zabijaniem.Wartościujesz tą sprawę kryterium odczuwania i dobrze bo jakieś kryteria przyjąć trzeba.
Dla mnie zabijanie zwierząt jest wielce naganne,a roślin naganne.Gdybym był konsekwentny i logiczny, zawsze i wszędzie, to już bym nie żył-mozliwe że Ty także.
avidal napisał(a):To przejrzyj dokładnie forum.Fakt,nie zaznaczyłem że osobiście, a w tym kontekście przeglądanie forum nic mi nie da.
[SIZE="2"]0 wyruchanych kóz + 153 wyruchane kozy = 134 obsrane jelenie i kupa spamujących kamieni. No i Goebbels oczywiście.[/SIZE]