Kkap, przez sympatie dla Ciebie nie będę kontynuował wątku o Twoim poczuciu dumy z zaspokajania apetytu na mięso.
Zadziwiające, ze nigdzie w sieci nie moge odnaleźć wartości współczynnika encefalziacji dla świnii a nawet dla psa. Według moich danych, nie potwierdzonych jednoznacznie, EQ świnii wynosi 1,22. O psie nie mam danych. Dla porównania, EQ slonia = 1,03, szympansa = 2,4, delfina butlonosa = 3,78. Większość ssaków ma EQ poniżej 1.
Zadziwiające, ze nigdzie w sieci nie moge odnaleźć wartości współczynnika encefalziacji dla świnii a nawet dla psa. Według moich danych, nie potwierdzonych jednoznacznie, EQ świnii wynosi 1,22. O psie nie mam danych. Dla porównania, EQ slonia = 1,03, szympansa = 2,4, delfina butlonosa = 3,78. Większość ssaków ma EQ poniżej 1.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
R.Wright [i]Moralne zwierzę