X-X-X-X-X-X2 napisał(a):Oczywiście, że jest to normalny element rozpoczynający życie ludzkie, nie zmienia to jednak tego, iż jest on pasożytem i nie chodzi tutaj o to, co kto uważa.
W pewnym sensie masz rację, ale tylko z czysto biologicznego punktu widzenia. Kwestia etyki jest już bardzo różna, ja pod tym względem (jak na to forum) jestem dość konserwatywny, chociaż i tak w porównaniu do dzisiejszej sytuacji w PL jestem ultraliberałem.
X-X-X-X-X-X2 napisał(a):Przeczytaj siebie. Jesteś rozumną istotą i nie musisz zabijać aby przetrwać, a oczekujesz od kogoś, że uszanuje to, iż zabijasz dla przyjemności.
Trochę mnie wyciąłeś z kontekstu, nie uważasz ;> ? Powtórzę jeszcze raz - zabicie zwierzęcia w celu konsumpcyjnym nie jest dla mnie niczym złym.
X-X-X-X-X-X2 napisał(a):Zawsze coś.
Nie jestem przecież jakimś tyranem.
X-X-X-X-X-X2 napisał(a):Równie naturalnego co pożywienie roślinne.
No właśnie. Czyli naturalnym jest to, że spożywam i jedno i drugie. Przecież nigdzie nie napisałem że jem samo mięso

X-X-X-X-X-X2 napisał(a):Wilk jest mięsożercą, kkap wszystkożercą.
Wilk nie ma wyboru, kkap ma.
No właśnie. Wilk nie ma wyboru więc je tylko mięso. Kkap ma wybór więc je i mięso i produkty roślinne tudzież pochodzenia zwierzęcego
X-X-X-X-X-X2 napisał(a):Nie mówię, że jesteś be i okrutny, po prostu nie rozumiem.
Rozumiem, że nie rozumiesz
Powtórzę. Nie uważam zabicia zwierzęcia dla pozyskania mięsa za coś niemoralnego. Moralność każdy ma własną - nasze się różnią.X-X-X-X-X-X2 napisał(a):Mogę odpowiadać jedynie za siebie. Nie jest. Tak, choć nie byłby to posiłek przyjemny.
Tzn. praktykujesz typowy wegetarianizm ideowy zapewne. OK, nie mam nic przeciwko. Ja nie mam wewnętrznej potrzeby na tyle się poświęcać - tyle.