Cytat:Myślałem, że tacy ludzie to rzadkość - byłbyś idealnym niewolnikiem. Nie masz żadnych potrzeb, tylko wziąć utrzymać przy życiu.Raczej ty jesteś niewolnikiem. Własnych potrzeb.
Cytat:Nie mając żadnych potrzeb - nie potrzebujesz żadnych wolności ani praw.Brakuje ci informacji o autarkii, stoikach i Epikurze

Cytat:Czy aż tak ciężko wypisać swoje potrzeby, to co utrzymuje Cię przy życiu, co jest celem, co jest szczęściem?Chce mi się siku. Wedle twego rozumowania, gdy się wysikam to będę szczęśliwy, tak? Tu tkwi błąd twojego rozumowania. Otóż z zaspokajania potrzeb czuje się co najwyżej przyjemność(w przypadku wysikania się jest to przyjemność wynikająca z ulżenia sobie). Nie szczęście. Chyba, że pod pojęciem szczęścia rozumiesz odpowiedni poziom serotoniny.
Cytat:Twoje podejście bazuje sztucznych definicjach, na sztucznym podziale.Ale podejście odnośnie czego? Chyba się zamotałem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać