Tunga napisał(a):Wierzę, że ziemia jest kulą, lecz dopuszczam myśl, że może nie być to prawdą. I tak jest z niemal wszystkim.
1. Co daje Ci taka postawa?
2. Jakie praktycznie konsekwencje ma taka postawa? (w przypadku kulistości Ziemi).
Cytat:Ja biorę a Wy nie. Bo wy wiecie już świetnie.Prawdopodobnie większość osób, przyjmuje to za fakt taki jak to, że Ziemia jest kulista.
Cytat: By dojść prawdy wchodzę na forum to obecne i obserwuję dyskusję a moimi refleksjami się podzieliłem i je znacie. Jestem otwarty na różne koncepcje . To czyni mnie bardziej kreatywnym od Was, ale być może jest to mnie jpraktyczna postawa.Czy coś z tej kreatywności wynika?
Cytat:Bo czy liczy się prawda czy dobre samopoczucie? Pytam w obliczu tego, że wkrótce umrzecie ze starości.W obliczu starości, chyba bardziej liczy się dobre samopoczucie

Cytat:Jeżeli jest rzetelny dowód to ja w niego wierzę (wierzę, że ewolucja jest faktem - ani razu temu nie zaprzeczyłem a ciągle mi się to imputuje)Stwierdziłeś, że w teorii ewolucji jest "tryliard dziur" i pomimo tego uważasz, że jest to "rzetelny dowód"?
I live to the day I die
I live to the day I cry
I'm dead the day I lie
I live to the day I cry
I'm dead the day I lie