hehe napisał(a):dlaczego oni tak cierpią teraz.
Nie wiem, nad czym się zastanawiać, kiedy odpowiedź jest oczywista.
Przez panów typu Roberta Mugabe i partie typu Afrykańskiego Ludowego Związku Zimbabwe. I przez decyzje z tego gatunku:
http://www.psz.pl/tekst-5230/Zimbabwe-Pu...i-sklepowe
Chłopi z Zimbabwe chcieli upolować żyrafę:
http://www.eduskrypt.pl/chlopi_z_zimbabw...-9382.html
Policja w Zimbabwe powstrzymała chłopów z przedmieść Harare przed upolowaniem i zjedzeniem zbłąkanej żyrafy - poinformowały oficjalne media w tym cierpiącym na poważne niedobory żywności afrykańskim kraju.
Pracownicy służb ochrony przyrody zabrali zwierzę po tym, jak policjanci opanowali tłum, pragnący zabić żyrafę "dla mięsa" - napisał rządowy dziennik "Herald".
Zimbabwe znajduje się w głębokim kryzysie gospodarczym odkąd prezydent Robert Mugabe odebrał białym rolnikom urodzajne farmy i oddał ich ziemię miejscowym bezrolnym chłopom. Obecnie bezrobocie w kraju osiągnęło 80 proc., a tegoroczna inflacja kształtuje się tam na poziomie ok. 7.000 procent. Według ocen niezależnych ekspertów inflacja w rzeczywistości zbliżyła się już do 25 000. proc., a Międzynarodowy Fundusz Walutowy prognozuje, że pod koniec roku może wynieść nawet 100 000 procent.
Czerwcowe rozporządzenie rządu, aby obniżyć ceny wszystkich produktów i usług o połowę, doprowadziło do panicznego wykupywania i gromadzenia towarów, a to z kolei do braków w zaopatrzeniu. W sklepach nie ma mąki, chleba, mięsa, brakuje też benzyny i wielu innych podstawowych produktów.
Na początku września miejscowe towarzystwo ochrony zwierząt wszczęło kampanię informującą o coraz częstszych przypadkach uboju psów i kotów. Organizacja tłumaczyła, że choć nie jest to nielegalne, zwraca uwagę na moralne i etyczne konsekwencje takich czynów.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.