agnostos napisał(a):Niech tylko drwal przyjdzie to ci narąbie
Eee... nie chce mi się już. Doszedłem do wniosku, że z betonami nie ma co gadać - i tak ich nie przekonam.
Niech sobie żyją w błogiej niewiedzy, naiwnym samozadowoleniu i przekonaniu, że ich moralność jest racjonalniejsza, a wszystkie inne som gópie

Ja bym tylko dodał na marginesie dyskusji, że patriotyzm nie polega wg mnie na bieganiu po mieście z flagą Polski, czy na ciągłym szermowaniu hasłami patriotycznymi/nacjonalistycznymi. Same deklaracje są o kant dupy potłuc jeśli się ich nie realizuje. Wzajemna pomoc, oddawanie krwi, wolontariat, a jeśli jest w czyjejś mocy - finansowanie organizacji pomagających potrzebującym albo wspierających tych najbardziej kumatych Polaków, którzy w przyszłości będą stanowić elitę narodu. Można podać jeszcze wiele innych elementów, które zaliczyłbym do patriotycznego zachowania...
...tropienie masonów, bicie murzynów, nękanie żydów, walczenie z homoseksualistami i wyznawanie katolicyzmu
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać