Krzysztof9 napisał(a):Ja nie jestem patriotą.Z jakiej racji mam kochać ten kraj?Co takiego dla mnie zrobił?Nic.Nie pytaj co kraj może zrobić dla Ciebie, lecz co Ty możesz zrobić dla kraju.
Jak Ci Niemcy zaczną kazać ubierać się, mówić i bawić się jak oni, albo zagarną Ci ojczyznę, pozbawią praw i każą pracować dla dobra kolejnej Rzeszy, zaznasz czegoś takiego jak patriotyzm. Będziesz pragnął własnego państwa, tak jak pragną tego wszystkie narody o swe państwa walczące. Jesteśmy Słowianami, Polakami, mamy swoje państwo, gdzie śpimy jak sobie pościelimy.
A to, że jest ciężko, powinno skłaniać człowieka do większego patriotyzmu i do walki o ojczyznę. Bo być może ktoś uzna, że Polska to zanarchizowany kraj ludzi, którzy nawet się z Polską nie utożsamiają. Zatem łatwo takich ludzi zniewolić, bo walczyć o swoje nie będą i wszystkie pokolenia co się agresorom przeciwstawiały, krew swoją przelewały na pośmiewisko w konsekwencji wystawiamy.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL