nie każdy chciałby mieć krzyż na grobie.
powiem tak : co powinien mieć ateista na nagrobku? mozliwości jest wiele. ja chyba bym chciał jakąś dobrą maksymę. może którąś z tych?
Postępuj według takiej tylko zasady, którą mógłbyś chcieć uczynić prawem powszechnym
Nade wszystko powinniśmy być ludźmi, dopiero zaś potem obywatelami.
Geniusz ludzki może oddychać swobodnie tylko w atmosferze wolności.
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy?
Nie urodziłem się po to, aby ktoś mnie zniewalał!
Prawdziwa wolność to wtedy, kiedy człowiek może decydować, jak chce żyć.
wolność ma wysoką cenę, równie wysoką jak niewola. Jedyna różnica polega na tym, że tę cenę płaci się z przyjemnością i z uśmiechem, nawet jeśli czasem bywa to uśmiech przez łzy.
powiem tak : co powinien mieć ateista na nagrobku? mozliwości jest wiele. ja chyba bym chciał jakąś dobrą maksymę. może którąś z tych?
Postępuj według takiej tylko zasady, którą mógłbyś chcieć uczynić prawem powszechnym
Nade wszystko powinniśmy być ludźmi, dopiero zaś potem obywatelami.
Geniusz ludzki może oddychać swobodnie tylko w atmosferze wolności.
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy?
Nie urodziłem się po to, aby ktoś mnie zniewalał!
Prawdziwa wolność to wtedy, kiedy człowiek może decydować, jak chce żyć.
wolność ma wysoką cenę, równie wysoką jak niewola. Jedyna różnica polega na tym, że tę cenę płaci się z przyjemnością i z uśmiechem, nawet jeśli czasem bywa to uśmiech przez łzy.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.