Kara śmierci może ale nie musi być morderstwem, mordem sądowym. Nie jest morderstwem, gdy proces jest uczciwy, rzetelny, gdy są niezbite dowody na winę.
Trafiła kiedyś do mnie wypowiedź kogoś z zespołu Awantura
Cytat:Widzisz tylko pokusa była dla tego pokolenia zbyt silna, żeby nie użyć tych akt w walce pomiędzy sobą, walce politycznej.Trójpodział władzy u nas szwankuje, racja.
Cytat:To po prostu kolejny temat zastępczy, uciekanie od dnia dzisiejszego, z którym politycy często sobie nie radzą.Dla mnie rozliczenie morderców nie jest tematem zastępczym. To ważna sprawa, natomiast to, że politycy robią z niej show, jest godne potępienia.
Trafiła kiedyś do mnie wypowiedź kogoś z zespołu Awantura

Cytat:Brak konkretnego rozliczenia z przeszłością, rozmywanie win tych którzy są winni, „parada zwycięstwa” w Moskwie, w cieniu portretów Stalina,[...] wymieniać można długo. To wygląda jak jakiś żart, ale na pewno nie śmieszy on ludzi, którym za patriotyzm i niezgodę na służalstwo odebrano lub złamano życie. Nie zbudujesz nowego, porządnego domu póki nie wyjebiesz gruzów po starej ruderze.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać