http://www.europa21.pl/wiadomosc/183-His...rze_bronia
Co o takiej postawie sądzicie? Mam nadzieję, że to tylko zagrywka pod publiczkę... jeśli to wyraz ich prawdziwej mentalności to szkoda słów...
Jeszcze jedno ciekawe info:
Tacy niby ci zapaterowcy antyamerykańscy są, tak niby imperializm krytykują a tu proszę sami go wspierają...
Cytat:Decyzja została podjęta przez pacyfistę - ministra obrony narodowej Jose Bono Martineza, który oświadczył: „Jestem ministrem obrony i wolałbym raczej być zabitym niż zabijać.”
Kolejni ministrowie w rządach Zapatero, to też zadeklarowani pacyfiści. José Antonio Alonso Suárez wierzył, że armię trzeba przekształcić w organizację humanitarną. Obecna minister Carme Chacon oświadczyła: „Jestem pacyfistką i armia jest także pacyfistą.”
Co o takiej postawie sądzicie? Mam nadzieję, że to tylko zagrywka pod publiczkę... jeśli to wyraz ich prawdziwej mentalności to szkoda słów...
Jeszcze jedno ciekawe info:
Cytat:Tymczasem w latach 2004-2007, kiedy Hiszpanią rządzili pacyfiści z ramienia Hiszpańskiej Socjalistycznej Partii Robotniczej (PSOE), eksport broni wzrósł o 130%. Tym samym Hiszpania stała się ósmym największym dostawcą broni osiągając przychody 933 mln euro.
Tacy niby ci zapaterowcy antyamerykańscy są, tak niby imperializm krytykują a tu proszę sami go wspierają...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać