Rothein napisał(a):Siła jest prawem. Nie bądź baba.
Siła jest prawem. Jeśli nie akceptowanie takiego stanu ma mnie czymś czynić to nawet nie baba, a i dziecko mogę być.
Rothein napisał(a):Ludzka etyka dotyczy ludzi. Niestety, to my tutaj dominujemy na dzień dzisiejszy.
To, że jakoś jest nie oznacza jeszcze, iż tak być należy i musi. Sam piszesz niestety czy mam problemy z czytaniem?
Rothein napisał(a):Poza tym, nawet gdyby wszyscy na Ziemi stali się wegetarianami, to co z tego?
To i aż to z tego, że dziennie cierpiałoby i umierało o jakieś sto milionów istot mniej.
Rothein napisał(a):Co z rozpełzaniem sie miast?
W górę, w dół.
Rothein napisał(a):Co z wsiami?
Nic, zwierzęta na nich cierpieć nie muszą.
Rothein napisał(a):Co z eksploatacją tego czego potrzebujemy?
Sposoby alternatywne, a przynajmniej dążenie do nich.
Rothein napisał(a):Prawda jest taka, że w na tej planecie jedne stworzenia żyją kosztem innych stworzeń. Ludzi też to dotyczy. W temacie "Religia Szatana" pisałem o czymś takim. Jak bedziesz chciał, to poszukaj tego.
Prawda jest taka. Nie należy jednak przynajmniej dążyć do tego by stała się inna?
Rothein napisał(a):Pomyśl ile stworzeń musiało zostać złożonych w ofierze, abyś mógł dziś w komfortowych warunkach pisać na komputerze, i wysyłać w internet treści o ludzkim bezsensownym okrucieństwie wobec zwierząt.
Myślę i na pewno, pomimo tego, że staram się by jak najmniej stworzeń musiało zostać przeze mnie złożonych w ofierze, dałoby się zapewnić je w taki sposób by ich liczba była zdecydowanie mniejsza.
Rothein napisał(a):Proponuje wegetarianom popełnić zbiorowe samobójstwo. Skoro jest was tak wielu, to popatrz ile by sie miejsca zwolniło dla innych stworzeń.
Proponuję ci jednak znaleźć sobie przynajmniej jednego seniora, przydałby ci się jakiś autorytet w kwestii dowcipkowania.