lumberjack napisał(a):Co ty wygadujesz... sztuka ma sens, sztukę wytwarza i "pochłania" człowiek w celu: zaspokojenia potrzeb "duchowych" albo w celu rozrywki albo w celu kontemplacji. Już mamy trzy sensy, a można by wyliczyć tego chyba jeszcze więcej.No właśnie, tak można długo, a ja tu odniosłem wrażenie, że ktoś próbuje tu ustalić jakiś jeden niepodważalny sens. To co ty zrobiłeś to zwyczajne wymyślanie zastosowań, wymyśliłeś 3 i ja jestem przekonany że to jedynie początek listy jaką moglibyśmy stworzyć, tylko że to by było zupełnie bezproduktywne.
Dla mnie sztuka to po prostu wytwór ludzkiej działalności, a to do czego i po co to zależy.
Po co mam definiować ostateczny cel majonezu. Jak będę głodny to będzie do jedzenia, jak będę na kogoś wkurzony to będzie do zabijania poprzez rzut bezpośredni na czaszkę. I tyle.
Cytat:wszystko jest bez sensu, juz do tego doszlismy, teraz jakos zapelniamy czas tylko aby sie nie nudzic czekajac na smiercjak tak to mozecie mi tez prace domowe odrabiac, we wtorek znowu rusza sezon polowań na ucznia więc pewnie się uzbiera trochę tego. oczywiście tylko proponuję, jak nie to nie xp