http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/122371
Petla - Wojciech Jerzy Has
najlepszy film o uzależnieniu jaki dotychczas widziałem. po pierwsze zwraca uwagę rewelacyjna gra aktorska. Holoubek to mistrz, to wiadomo samo przez się jednak w tym filmie mógł w pełni zaprezentować swoje możliwość. potem mamy kolejny hajlajt czyli monolog Fijewskiego. kolejnym smaczkiem jest fakt, że autorem pierwowzoru był Marek Hłasko.
nie pijcie do tego filmu.
Petla - Wojciech Jerzy Has
najlepszy film o uzależnieniu jaki dotychczas widziałem. po pierwsze zwraca uwagę rewelacyjna gra aktorska. Holoubek to mistrz, to wiadomo samo przez się jednak w tym filmie mógł w pełni zaprezentować swoje możliwość. potem mamy kolejny hajlajt czyli monolog Fijewskiego. kolejnym smaczkiem jest fakt, że autorem pierwowzoru był Marek Hłasko.
nie pijcie do tego filmu.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut
- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut