Cytat:Debil nawet nie pojmował, że jak się jest ściganym, lepiej wyrzucić komórę
no tak wlasnie jego normalne zycie zamienilo sie w jakis dziwaczny freak-show, powinien przeciez w takich okolicznosciach myslec trzezwo i w ogole

Cytat:No i ten ckliwy motyw obcego - ojca i syna. OMG, dawno nie widziałam takiej emocjonalnej kiszki.
ale co generalnie, obcy nie moga dzieci miec? obcy tez moze byc ojcem i kochac swe wstretne obcątko

Cytat:Kto pozwoliłby obcym na zabranie broni ze swojego statku?
Nikt, bron zostala skonfiskowana. To co bylo w gettcie bylo nielegalne.
Cytat:kto trzymałby ich niemonitorowanych, aby w spokoju przez 20 lat <!> mogli sobie coś tam dłubać i handlować z gangami.
a co mieli z nimi zrobic? kęsim? a moze multi-kulturowo wyposcic do miast? :roll:
Cytat:rozebraliby im ten statek w piździec i zrobili z reszty złomu punkt wycieczek dla turystów
no no, dziwne ze nikt wczesniej o tym nie wspomnial bo to tez mi sie wydalo dziwne ze statek tak sobie wisial tam spokojnie
Cytat:Akcja z podpisywaniem czegokolwiek przez alienów - nieprawdopodobna masakrycznie. Zalatywało taką poprawnością polityczną, że aż w tyłku mnie jeszcze szczypie.
Prawo jest prawo. Obcy mieli jakis status prawny, ustalony przez ONZ. Wiem ze jestes przyzwyczajona do filmow gdzie do obcych sie bez dyskusji napieprza z machinegunów ale tu obcy mieli osobowosc prawna, byli chronieni przez konwencje miedzynarodowe etc

Cytat:Dlaczego niby wpływowy teściu miałby wyznaczyć półidiotę Wikusa do jakichkolwiek oficjalnych kontaktów z obcymi i od kiedy dowodziłby on kimkolwiek uzbrojonym?
A dlaczego nie? Wikus byl prawdopodobnie porzadnym, dobrym urzednikiem i generalnie w gettcie szlo mu w miare sprawnie. Poza tym tesciu wyraznie daje do zrozumienia ze zyczyl sobie jak najmniej ofiar wsrod obcych, Wikus ze swoja naturalna dobrocia hamowal zapal trigger-happy najemnikow.
Cytat:W przypadku kontaktu z tajemniczą substancją <mieli to na taśmie!> gość od razu powędrowałby na kwarantannę, a nie wracał na chatę.
20 lat nic nikomu sie strasznego od rzeczy obcych nie stalo wiec dlaczego niby mialby isc zaraz na kwarantanne?
Cytat: To wcześniej czarny gang analfabetów szybciej go znalazł w getcie bo czarny pan zażyczył sobie jego łapy, a wielka korporacja trzymająca łapę na temacie obcych jakoś nie była tak skuteczna?
Najemnicy MNU nie ZYLI przeciez w gettcie tylko go pilnowali. Normalne chyba ze jesli zyjesz wsrod obcych na codzien wiesz lepiej co i jak sie dzieje dookola.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)