Kilgore Trout napisał(a):Zachowywal sie calkowicie normalnie. Masz uprzedzenia bo nie byl napakowanym Schwarceneggerem ani dzielna Ripley ot co :]Składam broń. Akurat Schwarzeneggera dzielą lata świetlne od Wspaniałej i Jedynej W Swej Nieskończonej Jasności Ripley, więc.. złe porównanie :p Nie przekonamy się - dla mnie Wikus pozostaje niedorozwojem.
Kilgore Trout napisał(a):czyli nie mozesz tego uzasadnic bo to tylko "niejasne wrazenie"Proszę, nie porównujmy klasyka, który stworzył cały świat i rasy ze swoją historią i kulturą, odwalił kawał dobrej roboty (nie jestem fanką), z której czerpią twórcy do dziś do tego.. tego.. przyznaj, że byłeś spalony to zrozumiem, że Ci się podobało :]a jeszcze przy okazji sie chcialem przyczepic twej krytyki sciezki dzwiekowej. ze podniosla i patetyczna a owszem ale taka tez byla np. we "Władcy Pierscieni" i wszystkim sie podobalo a oprocz tego kiedy ja bede przechadzal sie po ruinach Watykanu i spojrze w czyste niebo nade mna to tez chce miec w tle patetyczna podniosla muzyke powazna a nie Aphex Twina
bo to pasuje do okolicznosci zwyczajnie.
Kilgore Trout napisał(a):Milion obcych w dodatku umierajacych z niedozywienia, wyobrazasz sobie co tam sie dzialo? Jakie zamieszanie musialo byc? Wcale mnie nie dziwi ze udalo im sie przeszmuglowac troche broni.Skoro musieli ich transportować z lewitującego statku NA DÓŁ - robili to zapewne w dających się ogarnąć ilościach. Nie widzę problemu w kontrolowaniu tego, co się przewozi w taki sposób - to przecież dla bezpieczeństwa całej Ziemi i ludzkości!
Nie mówiąc już o tym, jakim kurna cudem przetransportowano wielkiego mecha :lol2::lol2::lol2:Kilgore Trout napisał(a):Przeciez zamkneli ich w gettcie ktore bylo pilnowane przez uzbrojonych prywatnych kontraktorow. Zyjemy w cywilizowanym bylo nie bylo swiecie, nie siekamy na kawalki wszystkiego co moze stanowic zagrozenieMam tu inne wyobrażenie po prostu. Tym bardziej, że mozna tylko gdybać, bo taka sytuacja nie miała miejsca, a przynajmniej nic o niej nie wiemPoza tym nie rozumiem, przeciez wszyscy uchodzcy i emigranci MAJA prawa, wszyscy sa chronieni konwencjami miedzynarodowymi. Obcy jako inteligentna rasa zaawansowanych istot majaca jezyk, kulture etc naturalnie otrzymaja ochrone prawna i opieke organizacji miedzynarodowych.

Kilgore Trout napisał(a):I dlatego ludzie zamkneli ich w Dystrykcie 9 a nie wyposcili swobodnie do miastyhyyy
Kilgore Trout napisał(a):Po prostu byl podniecony nowym zadaniem. Normalna rzecz. Poza tym Wilkus byl najzupelniej normalnym, sympatycznym czlowiekiem. Swiadczy o tym chociazby fakt ze byl zonaty z normalna, ładna samicą. Wiem z doswiadczenia ze kobiety maja niska tolerancje na nieudacznikow zyciowychTen fakt o niczym nie świadczy a właściwie o jednym - że tak było w scenariuszu :lol2::lol2:wiec Wilkus zwyczajnie nie mogl byc jakims niedorozwinietym debilem. Ale nie byl tez dzielna Ripley wiec trzeba sie przyczepic do niego
Ripley była przynajmniej INTELIGENTNA. O!
Kilgore Trout napisał(a):z kilkoma uwagami sie zgadzam, szczegolnie z tym brakiem tła historycznego, kim byli obcy wlasciwie? skad sie wzieli? skoro ludzie potrafili sie z nimi porozumiec to logiczne ze tego typu informacje by posiadali a tu nic. ale mowi sie o drugiej czesci, moze w niej bedzie wszystko pokazane w szerszym kontekscie.
Widzę to wyraźnie, ten film NIGDY nie będzie puszczony w wieczorze Kocham Kino. Zakład? :]
.
.
.
.
.
.
.

a jeszcze przy okazji sie chcialem przyczepic twej krytyki sciezki dzwiekowej. ze podniosla i patetyczna a owszem ale taka tez byla np. we "Władcy Pierscieni" i wszystkim sie podobalo a oprocz tego kiedy ja bede przechadzal sie po ruinach Watykanu i spojrze w czyste niebo nade mna to tez chce miec w tle patetyczna podniosla muzyke powazna a nie Aphex Twina
wiec Wilkus zwyczajnie nie mogl byc jakims niedorozwinietym debilem. Ale nie byl tez dzielna Ripley wiec trzeba sie przyczepic do niego