Cytat:Proszę, nie porównujmy klasyka, który stworzył cały świat i rasy ze swoją historią i kulturą, odwalił kawał dobrej roboty (nie jestem fanką), z której czerpią twórcy do dziś do tego.. tego.. przyznaj, że byłeś spalony to zrozumiem, że Ci się podobało
nie porównuje tych dzieł tylko motywy muzyczne
Cytat:koro musieli ich transportować z lewitującego statku NA DÓŁ - robili to zapewne w dających się ogarnąć ilościach. Nie widzę problemu w kontrolowaniu tego, co się przewozi w taki sposób - to przecież dla bezpieczeństwa całej Ziemi i ludzkości! Nie mówiąc już o tym, jakim kurna cudem przetransportowano wielkiego mecha
Nie byl znowu taki wielki
ale ok, nie wiem jak to dokladnie przebieglo wiec coz... znam efekt koncowy ktory byl taki ze w gettcie byla bron ktora byla nielegalna wiec jak mniemam udalo sie ja jakos przemycic. ale jak to ci nie wytlumacze 
Cytat:Mam tu inne wyobrażenie po prostu.
To nie kwestia "wyobrazen" tylko faktow :] Filmowych i rzeczywistych. Wszystko na swiecie ma jakis status prawny. Z jakiej paki obcy mieliby go nie miec? Inteligentne, wysoko rozwiniete istoty? Jest calkowicie naturalne ze ONZ i rozne organizacje miedzynarodowe zadbaly o to by jakas Ripley nie przyszla i nie rozniosla obcych w drzazgi
Cytat:Ten fakt o niczym nie świadczy a właściwie o jednym - że tak było w scenariuszu
Przeciez wiadomo ze nie mowimy tu o jakims rzeczywistym Wilkusie tylko o postaci fikcyjnej. ktora to postac MIALA ładna, normalna partnerke a wiec sila rzeczy wszystko musialo byc z nia w porzadku. :]
Cytat:Ripley była przynajmniej INTELIGENTNA. O!
a skoro juz jestesmy przy Ripley to 2 czesc Obcego i wspanialy pomysl zrownania planety opanowanej przez xenomorphy z ziemia za pomoca broni jadrowej. przeciez to czystej wody barbarzynstwo
tak jakbym ja wyladowal na ziemi w dzungli, zostal napadniety przez jakiegos drapieznika i stwierdzil ze "oh jej jakie niebezpieczne istoty, trzeba je wszystkie ZMIESC Z POWIERZCHNI ZIEMI!"
no przeciez lol. Niestety jedyna alternatywa dla Ripley w filmie jest jakas korporacyjna kreatura wiec widz oczywiscie staje po jej stronie i pochwala ten barbarzynski plan 
Cytat:Widzę to wyraźnie, ten film NIGDY nie będzie puszczony w wieczorze Kocham Kino. Zakład?
no Bergman to nie jest z cala pewnoscia. ale i nie umieszczam tego filmu na liscie "Najlepsze filmy EVER" tylko na liscie filmow akcji-sf
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)