TripleSix napisał(a):Z tego, co widziałem, to własnie eksperci podważyli raport rządu dotyczący WTC. A wybuchy słyszane były na sekundy przed uderzeniem samolotu w pierwszy budynek. A ten zaraz po uderzeniu samolotu się nie zawalił.
Można o wiecej szczegółów, tzn. o jakich ekspertów chodzi, z filmu?
TripleSix napisał(a):Nie 'ktoś-coś" tylko politycy i powiązani z nimi bogaci przedsiębiorcy, dla których wojna była kołem zamachowym po recesji i doskonałym interesem. Te same kręgi kazały zablokować japońskie aktywa w amerykańskich bankach i skierować uderzenie Japończyków na USA - w celu przystąpienia tego kraju do wojny z poparciem opinii publicznej.
A ja naiwny myślałem, ze zablokowanie aktywów japońskich było spowodowane napadem Japończyków na Indochiny oraz wojna z Wlk. Brytania ...
TripleSix napisał(a):Tak mówili Urbanowicz i Rolski, polscy lotnicy, walczący w II wojnie światowej.Znam całkiem dobrze biografie Urbanowicza i czytałem jego wspomnienia ale wypowiedzi na temat :"Większym zagrożeniem niż bomba jądrowa wyprodukowana przez fanatyka są nienasyceni w swojej zachłanności politycy i przedsiębiorcy cywilizacji zachodniej." nie miałem okazji zgłębic. Hmmm, chyba korzystamy z róznych źródeł. Moze to nie chodzi o Urbanowicza a o Che Gevarę?
miaucoon napisał(a):dobrepiękne wręcz, polecam zainteresowanie się sytuacja gospodarczą na świecie w tamtym okresie, a szczególnie tym kto z kim handlował
nikt niczego nie przegapił, po prostu wielu zależało na konflikcie, bo wojna to pieniądze, takie usa handlowało z obydwoma stronami konfliktu, wtrącili się do wojny, dopiero wtedy, kiedy mocno zaczęła obrywać anglia, która była odbiorcą około 40% ich eksportu i opinia publiczna zaczynała wrzeć
Handel nie wybierał państw a dzialal na zasadzie rynkowej czyli podaż/popyt. Wojny tez nie wywolali kapitalisci tylko totalitarni przywódcy sprawujący absolutną wladzę. Chyba mi tą tezę będzie łatwiej uzasadnić (udowodnić) niż lewackie twierdzenia o spisku kapitalistów w celu wywolania II Wojny wiatowej?
Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy