@misiek89
o to mi tylko chodziło, iż trudno to udowodnić, pop ewolucjonizm to taki nurt, na czasie teraz, jak powiem iż coś się stadnie sprawdza, lub też że jest potrzebne to już jakbym coś wyjaśnił, tymczasem to tylko alegoria, porównanie, nadanie sensu nie wyjaśnianie.
Jestem popewolucjonizmofobem, jedyne ciekawostki jakie w ewolucji są to same właściwości materii które jakimś dziwnym trafem ją umożliwiają, memy społeczne czy wszech rozwój to jakieś pitu pitu bajanie.
Miło wiedzieć iż sam zdajesz sobie sprawę z kruchości swej tezy, w takim razie jest jeszcze jakaś nadzieja.
o to mi tylko chodziło, iż trudno to udowodnić, pop ewolucjonizm to taki nurt, na czasie teraz, jak powiem iż coś się stadnie sprawdza, lub też że jest potrzebne to już jakbym coś wyjaśnił, tymczasem to tylko alegoria, porównanie, nadanie sensu nie wyjaśnianie.
Jestem popewolucjonizmofobem, jedyne ciekawostki jakie w ewolucji są to same właściwości materii które jakimś dziwnym trafem ją umożliwiają, memy społeczne czy wszech rozwój to jakieś pitu pitu bajanie.
Miło wiedzieć iż sam zdajesz sobie sprawę z kruchości swej tezy, w takim razie jest jeszcze jakaś nadzieja.
dawid1555 napisał(a):A jak wyjaśnicie to, że spełniają się biblijne proroctwa? Np. w razie nieposłuszeństwa rozproszenie (V Mojż. 28;64) i obietnica powrotu Żydów do swojego kraju (Księga Jeremiasza 29;14 Jeremiasza 32;37). Żydzi wiele lat byli rozproszeni po wszystkich narodach. Po wojnie stworzyli własny kraj i wielu Żydów tam wróciło.nie
Obietnica, że Bóg sprowadzi Żydów z powrotem na ich ziemię została dana p.n.e. Powstanie Księgi Jeremiasza datuje się na VI w p.n.e. Czy wypełnianie się biblijnych proroctw to nie jest dla was mocny dowód na potwierdzenie istnienia Boga Jahwe?