O rany, nie zapieraj się tylko pomyśl. Jeszcze raz.
Czy ta przytoczona przez Ciebie definicja coś wniosła ? Czy tylko jest opisem pewnego obiektu który przejawia się poprzez pewne własności ?
Za Searlem uważam, iż nie sposób stwierdzić co się stanie gdy zamienimy elementy mózgu syntetycznym tworem. No i oczywiście oznacza to iż brak zrozumienia nie jest tworzeniem, jeśli by tak było mógłbym się uważać za stwórcę AI, jako że do sexu jestem zdolny, a nie o to przecież chodzi, nieprawdaż ? Pamiętaj że izomorfizm to nie wyjaśnianie, to korelacja, ale co do samego zagadnienia świadomości ma zerową wartość poznawczą, ot kolejny objaw.
Czy ta przytoczona przez Ciebie definicja coś wniosła ? Czy tylko jest opisem pewnego obiektu który przejawia się poprzez pewne własności ?
Cytat:Swiadomość to tylko wytwór elektrochemicznej aktywności mózgu i jako taki nie jest niematerialny czyli de facto stworzenie syntetycznej kopii mózgu pozwoli na osiągnięcie tego samego efektu.Oparłeś to na dogmacie, pytanie z jakich powodów go przyjąłeś ?mile:
Za Searlem uważam, iż nie sposób stwierdzić co się stanie gdy zamienimy elementy mózgu syntetycznym tworem. No i oczywiście oznacza to iż brak zrozumienia nie jest tworzeniem, jeśli by tak było mógłbym się uważać za stwórcę AI, jako że do sexu jestem zdolny, a nie o to przecież chodzi, nieprawdaż ? Pamiętaj że izomorfizm to nie wyjaśnianie, to korelacja, ale co do samego zagadnienia świadomości ma zerową wartość poznawczą, ot kolejny objaw.
Cytat:Nosz trudno. Zawsze wszyscy mówią że coś jest niemożliwe aż znajduje się idiota który tego nie wie i to robiChodzi o brak możliwości formalnego skonstruowania problemu a nie o możliwości techniczne, nie mieszaj.mile:
Cytat:Swiadomość to tylko wytwór elektrochemicznej aktywności mózguGdyby tak było to moja lodówka znów triumfuje.

mile: