Cytat:Cztery osoby: Piotr, Michał, Jakub i Dawid, widziały napad na bank. Teraz na policji zdają relację z napadu.Piotr, Michał, Jakub i Dawid poważnie plączą się w zeznaniach, sprawdziłbym czy mają alibi.
Piotr mówi:
Widziałem 4mężczyzn, każdy miał kominiarkę, a jeden z nich miał czarny płaszcz.
Michał mówi:
Widziałem 2mężczyzn, wysokich i silnych.
Jakub mówi:
Widziałem 1mężczyznę, był niskiego wzrostu.
Dawid mówi:
Widziałem 3mężczyzn, jeden z nich miał kominiarkę, drugi był średniego wzrostu, a trzeci był wysoki i silny.
Cytat:To jest tylko poszlaka a nie dowód.To nawet nie poszlaka. Może gdyby w Biblii stało "I w roku Pańskim 1948 decyzją Narodów Zjednoczonych niepodległe państwo Izrael powołam ku mej chwale i tam żyć będziecie" to by robiło wrażenie i nad taką przepowiednią bym się poważnie zastanowił. Ale Bóg działa tylko ogólnikami. Ja też umiem takie przepowiednie robić. "Jeśli nie będziecie wielbić Kilgore'a to kiedyś będzie wojna a potem będzie cieżko i będą się dziać różne rzeczy a na końcu wszystko się ułoży dobrze, ale nie dla wszystkich!"
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)