dawid1555 napisał(a):Jeżeli masz dowody i sam doświadczasz tego, że to jest prawda, to jak to może być tylko samo założenie?Ja, podobnie jak i Ty- dowodów żadnych nie mam. Jak byłbym w 100% pewien, że jestem nowym wcieleniem Mesjasza albo Napoleonem- oznaczałoby to, że naprawdę nim jestem? Że to prawda?
dawid1555 napisał(a):Jak przepowiedział Żydom Ziemię Obiecaną to to też była podpucha?Tak jak pisałem wcześniej- krytyczna analiza źródła. Nie masz o niej pojęcia, co potwierdza Twoja wypowiedź. Wielu autorów i duża rozbiżność w czasie to fakt. Z tym , że z tego można wywnioskować coś zupełnie innego niż twierdzisz. 100% zgodonści? Ciekawe- podaj źródło takich rewelacji. Jeszcze raz polecam zapoznać się z krytyczną analizą źródła
To, że to stwierdzanie należy do Boga potwierdza prawdziwość i 100% zgodność w Biblii. Wielu autorów, duża rozbieżność w czasie, 100% zgodność. To wskazuje na to, że Biblia jest Słowem Boga.
dawid1555 napisał(a):Dlaczego tak uważasz?Dlatego, że każda Twoja wypowiedź to potwierdza. Powołujesz się jakieś książki i zaklęcia. Jesteś religijny, bo do wiary nie jest potrzebna żadna wiedza, żadna Bibli ani żaden kodeks.
Gdzie Twój ekumeniczny duch? Przecież Bóg jest jeden. Dlaczego cytujesz Biblię a nie np. Koran? Muzułmanie wierzą w innego Boga? Jaki jest powód, że właśnie na Biblię się powołujesz?
Wytłumacz mi to.
[SIZE="2"]0 wyruchanych kóz + 153 wyruchane kozy = 134 obsrane jelenie i kupa spamujących kamieni. No i Goebbels oczywiście.[/SIZE]