Rexerex. napisał(a):A co powiesz o Slayers (magiczni wojownicy)? Mimo iż nie oglądam anime, to akurat te mi się bardzo spodobało
Przyznam się, że Slayersów nie oglądałem, znam tą serię tylko powierzchownie więc ciężko mi się wypowiadać. Ludzie mniej więcej w moim wieku mogli wychować się na kilku tytułach: Slayers lub Dragon Ball lub (jak ja) Sailor Moon (Czarodziejka z Księżyca).
''Daimosów'' i ''Yatta Manów'' nie wliczam ponieważ animacje tak stare, że niewiele mają wspólnego do ówczesnego kanonu anime. Wtedy też musiałbym mówić o Pszczółce Mai i Muminkach (serię zacząłem niedawno oglądać
), a to już było by przewrażliwienie^^Wracając do Slayersów, wydaje mi się że może być to dobry tytuł. Z doświadczenia wiem, że obecnie kręci się totalny syf jak np Ga-Rei Zero dlatego też preferuje te starsze tytuły.
Z ''nowszych'' mam w planach obejrzeć Casshern Sins i Kurozuka, zainteresowały mnie - zwłaszcza pierwszy wymieniony tytuł tą nieziemską grafiką. Poza tym uwielbiam studio MADHouse.
Może trochę zmienię temat. Anime którego studia najbardziej preferujecie? Znacie pewnie Ghibli H. Miyazaki'ego?